به گزارش ایرنا آیین دومین شب قدر در خراسان شمالی با حضور پرشور مردم در مساجد، حسینیه ها و بقاع متبرکه این استان برگزار شد.
آیین احیاء دومین شب قدر در خراسان شمالی با رعایت پروتکل های بهداشتی با حضور روزه داران و عزادان امام اول شیعیان در مساجد و امامزادگان در شهرها و روستا برگزار شد.
امشب اشک عزاداران خراسان شمالی با اشک ماتم مولای متقیان گره زده شد تا از پیشوای خود طلب شفاعت کنند و عافیت تقدیر یک ساله خود را به امضای امام عصر ضمانت کنند.
مردم ولایی خراسان شمالی دست گدایی را به آسمان بلند کرده و با اشک توبه، طلب مغفرت کرده و قطره وجود را به دریای رحمت الهی گره زدند.
امشب نوای الغوث الغوث در آسمان خراسان شمالی طنین انداز شد و هزاران نفر از مردم از پیر و جوان، با بر سر گذاشتن کتاب آسمانی، خداوند را به هزاران نامش صدا زدند و از او طلب بخشایش و رحمت کردند.
مراسم معنوی شب قدر در بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی در آستان مقدس امامزاده سیدعباس بن موسی بن جعفر (ع) و مصلای حضرت امام خمینی (ره) با شور هرچه تمام تر برپا شد.
عزاداران روزه دار با خواندن ادعیه جوشن کبیر و ابوحمزه ثمالی، اشک ندامت ریختند و با بر سر گذاشتن قرآن، خداوند را به نام خود و آبروی ائمه معصوم قسم دادند.
این آیین در شهرها و روستاهای سراسر این استان برگزار شد.
برگزاری آیین احیای شبهای قدر در امامزادههای خراسان شمالی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آستان مبارک هشت امامزاده شاخص استان عرصه حضور مردم برای آیین احیای شبهای قدر است، این آیین با رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی برگزار میشود.
حجت الاسلام عظیم آسوده یدکی اظهار داشت: براساس آخرین فهرست رنگبندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، هفت شهرستان بجنورد، جاجرم، گرمه، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان و رازوجرگلان در وضعیت قرمز کرونایی و تنها شهرستان فاروج در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد به همین دلیل آیین احیای شب های قدر تنها در هشت امامزاده استان برگزار می شود.
وی تصریح کرد: این مراسم در سه امامزاده غیبی و حمزه رضای شیروان و امامزاده سیدعباس بجنورد به صورت ویژه و در پنج امامزاده محمد باقر روستای اسفیدان بجنورد، امامزاده سیدجعفر اسفراین، امامزاده سیدجعفر روستای سیاهدشت، امامزاده عبدالرحمان روستای خرق فاروج و امامزاده نعمت الله روستای ایور گرمه به صورت محدود و در فضای باز برگزار می شود.
وی ادامه داد: به تمامی این اماکن مذهبی اعلام شده که رعایت تهویه مناسب در محل های بسته مانند شبستان الزامی است ضمن اینکه اطلاع رسانی از سوی هیات امنای این اماکن و بسیج محل مبنی بر عدم حضور بیماران خاص و افراد دارای بیماری های زمینه ای دارای ریسک بالا، کودکان و سالمندان در مراسم شب قدر انجام شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی افزود: مراسم ویژه شب قدر در این امامزاده ها از ساعت ۲۲ شب با قرآن خوانی آغاز می شود و با سخنرانی، مداحی و خواندن دعای جوشن کبیر تا ساعت یک بامداد ادامه دارد.
براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا آیین شبهای قدر در سال جاری در تمام شهرستان های قرمز، نارنجی و زرد با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تمام مساجد، حسینه ها و امامزادگان و در فضای باز انجام شد.
براساس آخرین ارزیابی سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان هفت شهر از هشت شهرستان استان خراسان شمالی قرمز و شهرستان فاروج در وضعیت نارنجی قرار دارد.
نظر شما