به گزارش ایرنا، این روزها ورزش ارزان مورد تاکید مسئولان ورزشی است و اینگونه عنوان میشود که برای سلامتی جامعه باید ورزش را از مرزبندیهای طبقاتی خارج و به اصطلاح امکانات ورزشی را به صورت برابر میان مردم توزیع کنند. این موضوع باعث شده تا بسیاری از باشگاههای خصوصی با امتیازات مختلف از جمله دستگاههای به روز خارجی، استخر، ارائه برنامه جامع برای وعدههای غذایی، ماساژ درمانی، تمرینهای ورزشی توسط مربیان و ... در صدد باشند و فعالیت خود را به گونهای دیگر نشان دهند تا مشتریان زیادی را به سمت خود جلب کنند. این مرز بندی باعث شده تا ورزش ارزان را بیشتر موضوع ادعایی دید تا واقعیت!
باشگاه لاکچری؛ همین چند روز پیش بود که حضور تعدادی از شخصیتهای ورزشی جهان در مجموعهای در شمال تهران این شکاف طبقاتی را دوباره نشان داد. نکته جالب در خصوص این باشگاه شهریه چند صد میلیونی بود که در فضاهای رسانهای سروصدای زیادی به پا کرد و واکنش بسیاری از مسئولان را در پی داشت. در مجموع بسیاری از باشگاههای درجه یک و خصوصی تهران هزینههایی از چندصد هزار تا چند میلیون تومان را به عنوان شهریه اخذ می کنند و به ازای آن خدمات بهتری را نسبت به باشگاههای دولتی ارائه میدهند.
سوالی که در این میان مطرح میشود این است که چرا در مناطق شمالی شهریه باشگاههای خصوصی تا این اندازه بیشتر از باشگاههای دولتی است؟ نمایش تجملاتی ورزش در یکی از مناطق تهرانی در حالی است که از ابتدای دولت سیزدهم طرح واگذاری فضای ورزشی به مردم در دستور کار قرار گرفته و این طرح به زودی در مدارس کشور اجرایی خواهد شد.
نکته مهمتر اینکه فخرفروشی سرمایهداران با ابزار ورزش تبعات اجتماعی زیادی به دنبال خواهد داشت و این رویه نه با روحیات مردم و نه با ارزشهای حاکم بر جامعه همخوانی ندارد. برخی از مجموعه های ورزشی با توجه شناخته شدن آنها شهریههای سرسامآور و میلیونی را اخذ میکنند؛ شهریههایی که برای برای ۸ و ۱۲ جلسه در ماه است. اخذ چنین شهریههایی میتواند بازگوکننده ۲ واقعیت باشد؛ اول اینکه نظارتها بر شهریه باشگاهها محدود است و همچنین باشگاههایی که شهریههای گزاف دریافت میکنند پایبند به تعرفههای مصوب دولتی و قانونی نیستند.
در این خصوص خبرنگار ایرنا به تهیه یک گزارش میدانی در خصوص میزان شهریه باشگاههای ورزشی پرداخت. نتیجه این گزارش جالب و قابل تامل است. برای نمونه مجموعهای ورزشی در شهرک اکباتان برای مردان شهریه ۳ میلیون و ۸۰۰هزار تومانی در نظر گرفته است. مجموعه دیگری در خیابان مقدس اردبیلی نیز برای ۱۲جلسه ماهانه رقم یک میلیون و ۴۴۰هزار تومان اخذ میکند. همین مجموعه ورزشی برای بانوان بین ۸۸۰هزار تومان تا یک میلیون تومان دریافت میکند یا باشگاه دیگری برای 20 روز در ماه مبلغ 7 میلیون 400 هزار تومان دریافت می کند.
در ادامه نرخ هزینههای مصوب قانونی سال ۱۴۰۰ اداره کل ورزش و جوانان استان تهران ذکر شده است.
تعرفه شهریه باشگاههای ورزشی طبق جدول های قانونی هم اینک در سایت اداره کل ورزش و جوانان استان تهران موجود است.
منطقه یک تهران(شمیرانات):
شهریه باشگاههای گروه الف: حداقل ۱۹۷ هزار تومان و حداکثر ۳۳۴ هزار تومان
شهریه باشگاههای گروه ب: حداقل ۵۵هزار تومان و حداکثر ۱۱۷ هزار تومان
منطقه ۲ تهران (شمال غرب و شمال شرق تهران):
شهریه باشگاههای گروه الف: حداقل ۱۵۶ هزار تومان و حداکثر ۲۵۷ هزار
شهریه باشگاههای گروه ب: حداقل ۵۵هزار تومان و حداکثر ۷۸ هزار و ۳۰۰ تومان
منطقه ۳ تهران (حوزههای جنوب شرق، جنوب غرب و شهرری):
شهریه باشگاههای گروه الف:حداقل ۱۵۶ هزار و حداکثر ۲۲۴ هزار تومان
شهریه باشگاههای گروه ب: حداقل ۴۳هزار تومان و حداکثر ۷۶هزار تومان
منطقه ۴ تهران (شهرستانهای استان تهران):
شهریه باشگاههای گروه الف: حداقل ۱۲۲ هزار تومان و حداثر ۱۷۸ هزار تومان
شهریه باشگاههای گروه ب: حداقل ۳۵ هرار تومان و حداکثر ۴۹هزار تومان
در این رابطه رضا خرم رییس گروه اماکن و فضاهای ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به ایرنا گفت: مقدار تعرفههای قانونی باشگاههای ورزشی سالانه طبق درجهبندی توسط نمایندگان اداره کل ورزش استان تهران، تعزیرات، سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان و سازمان صمت اعمال میشود و قیمتهایی که در سایر صفحات مجازی مطرح میشود فاقد ارزش لازم است.
این مسئول اظهار داشت: هم اینک باشگاههای ورزشی استان تهران طبق درجهبندی در چهار دسته تقسیمبندی شدهاند که تعرفه هر دسته نسبت به یکدیگر ۲۰ درصد تفاوت قیمتی دارد. باشگاههای ویژه با توجه به امکانات و شرایط به نسبت درجه سه تعرفه آن تا ۶۰ درصد افزایش خواهد یافت.
نظر شما