به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی خواجهمظفری روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته کار و کارگر (۵ تا ۱۱ اردیبهشت ماه) اظهارداشت: البته آمارهایی داریم که نشان میدهد حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد این افراد به شیوههای مختلف در شغلهای دیگر مشغول کار هستند.
وی با بیان این که تعداد اخراجیهای کارگری در صنوف و بخشهای مختلف در سال گذشته نسبت به سال ما قبل آن ۹ درصد کاهش داشت، بیان کرد: سال ۹۹ در مجموع چهار هزار و ۶۵۵ نفر از مشاغل خود اخراج شدند که این آمار سال قبل چهار هزار و ۲۴۹ نفر بود.
وی تصریح کرد: از سیاستهای اصلی و اصولی ما حفظ اشتغال موجود است و برای حل مشکلات بین جوامع کارگری و کارفرمایی ۱۶ هیات تشخیص و ۱۱ هیات حل اختلاف داریم که بیش از ۹۰ درصد آرای صادر در دیوان عدالت اداری تایید میشود.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان بدون ارائه آمار در خصوص صلح و سازش در پروندههای دعاوی بین کارگران و کارفرمایان، گفت: هدف اصلی در چنین پروندههایی صلح و سازش است و طبق آمار میزان صلح و سازش در پروندههای تشکیل شده در گلستان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است اما در مجموع حدود پنج هزار درخواست در سال در سامانه الکترونیک با عنوان "سامانه جامع روابط کار" در گلستان به ثبت میرسد.
خواجهمظفری ادامه داد: در گلستان سه دفتر کفالت کار برای اتباع خارجی وجود دارد که کارت کار برای اتباعی که مجوز حضور در استان را دارند، صادر میکنند و ما پروانه کار برای آنان صادر میکنیم.
وی بدون اشاره به تعداد کارتهای صادر شده برای اتباع بیگانه در گلستان یادآور شد: تاکنون سه هزار و ۴۰ پروانه کار برای متقاضیان صادر شده است.
وی افزود: در بخش تسهیلات روستایی ۶ هزار و ۲۴۲ طرح به میزان پنج هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت کردند و در بخش تسهیلات مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان از مجموع ۲ هزار و ۳۸۷ پرونده تشکیل شد برای دریافت ۵۷۵ میلیارد ریال تسهیلات، به هزار و ۵۲۴ طرح در مجموع ۳۴۶ میلیارد ریال تاکنون پرداخته شده است.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: در این استان ۲۴ مرکز کاریابی داخلی، ۲ مرکز کاریابی بینالمللی و ۱۱ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی نیز فعالیت دارند.
خواجهمظفری بیان کرد: در اجرای طرح کارورزی برای دانش آموختگان دانشگاهی که سه ماه به صورت آزمایشی مشغول به کار میشوند در ۲ و نیم سال گذشته هزار و ۸۰۰ نفر نام نویسی کرده بودند که حدود ۷۰ درصد آنان مشغول به کار شدند.
وی بیان کرد: در سامانه مشاغل خانگی در استان، افرادی که دارای مدرک مهارتی هستند مینوانند نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند که تاکنون ۵۰۹ نفر نام نویسی کردهاند
وی به زیست بوم اشتغال استان اشاره کرد و افزود: در بخش اشتغال سهیمه کل استان برای سال جاری ۳۱ هزار و ۳۱۰ نفر پیش بینی شده که حوزه صنعت، معدن و تجارت با هشت هزار نفر تعهد اشتغال، بیشترین سهم را دارد.
خواجهمظفری یادآور شد: نبود سامانه جستجوی شغل چه برای کارجویان و چه کارفرمایان، از مشکلات عمده بیکاری در استان بوده که با راهاندازی آن در گلستان، در مدت ۲ ماه گذشته ۴۱۵ کارجو و ۱۴۷ مورد کارفرما برای ۳۸۵ شغل نام نویسی کردند که در مجموع ۴۰ نفر تاکنون سرکار رفته و به اشتغال مشغول شدند.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: در گلستان ۱۱ هزار تعاونی ثبت شده داریم که سه هزار و ۷۰ تعاونی فعال هستند و از کل تعاونیهای ثبت شده هزار و ۴۴۵ تعاونی در کنار یک اتحادیه ویژه بانوان داریم.
وی با اشاره به این که از ۱۷ تعاونی برتر در استان، پنج تعاونی در بخش بانوان بودند، تصریح کرد: ضعیف بودن فرهنگ تعاونی در کشور، اختلافات داخلی مدیران تعاونیها، ادغام شدن آن ها با هم و مسائلی مشابه باعث شده تا برخی تعاونیها فعال نباشند.
وی بیان کرد: انحلال یک تعاونی بین چهار تا هشت میلیارد ریال هزینه برای اداره کل ما دارد و ما نمیتوانیم سالانه هزار تعاونی غیرفعال را منحل کنیم اما تلاش داریم تا بتوانیم بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تعاونی غیرفعال سالانه انحلالشان را اعلام کنیم.
خواجهمظفری در خصوص تسهیلات تبصره ۲ ماده ۱۸، گفت: سهم استان از محل این ردیف ۷۲۰ میلیارد ریال برای این اداره کل در بخشهای سلامت، فرهنگ و هنر، ورزش و جوانان، صنایع دستی، بخش خدماتی و صنایع غذایی و موارد مشابه بوده که تاکنون برای ۱۹۷ میلیارد ریال تسهیلات، طرحهایی به بانکها معرفی شدند که ۱۷۳ میلیارد ریال پرداحت شده است.
نظر شما