به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، براساس این طرح همکاری امکان دسترسی مردم به خدمات تخصصی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی فراهم میشود و مراجعان به مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در صورت نیاز به کلینیک تغذیه و رژیم درمانی دانشکده علوم تغذیه معرفی شده و به صورت حضوری یا آنلاین از خدمات تخصصی مذکور با تعرفه دولتی بهره مند می شوند.
در این راستا آموزش نحوه استفاده از سامانه سیب به اساتید انستیتو در روزهای گذشته توسط کارشناسان معاونت بهداشت این دانشگاه انجام شده است و با توجه به اجرای این مقدمات، فرآیند ارجاع بیماران برای دریافت خدمات تخصصی به زودی آغاز می شود.
نقش الگوی نامناسب تغذیه در بروز بیماری های غیرواگیرو مزمن
دکتر محمدرضا سهرابی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: هدف معاونت بهداشتی ارایه خدمت بهینه به مردم است که اولین استراتژی در راستای تامین این هدف استفاده مطلوب از امکانات و زیرساختهای موجود است.
وی عوامل خطر تهدید کننده سلامت را بسیار متنوع ذکر کرد و افزود: الگوی نامناسب تغذیه در این میان، نقش مهمی در بروز بیماریهای غیرواگیر و مزمن دارد و اصلاح آن نیز در کاهش باربیماریها موثر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به خدمات ارایه شده توسط کارشناسان تغذیه در سطح مراکز خدمات جامع سلامت و نقش آنها در اصلاح الگوهای تغذیهای اشاره و خاطرنشان کرد: این خدمات برای کلان شهری مانند تهران کافی نیست و توسعه آن ضروری است.
سهرابی ادامه داد: برخی مراجعان مراکز بهداشتی به خدمات تخصصی رژیم درمانی نیاز دارند که با گذشت سال ها فرآیند ارجاع در حوزه تغذیه محقق نشده است. از طرفی دیگربرخی خدمات سلامت نظیر مشاوره های تغذیه ممکن است در جامعه به صورت بازاری ارایه شوند و کیفیت لازم را نداشته باشند.
وی افزود: با توجه به این که ارایه خدمات با کیفیت از اهداف معاونت بهداشتی محسوب می شود طرح همکاری با کلینیکهای تخصصی انستیتو تغذیه مطرح شد تا درصورت نیاز به مشاورههای تخصصی این خدمات به صورت با کیفیت و از طریق محیط آکادمیک و توسط متخصصان و اساتید به مردم ارایه شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با توجه به وجود مناطق کم برخوردار در حوزه تحت پوشش دانشگاه گفت: برخی از مراجعان مراکز بهداشتی توانایی مالی برای استفاده از مشاورههای تخصصی بخش خصوصی را ندارند. در حالی که به دلیل بیماریهایی نظیر نارسایی کلیه، دیابت و مشکلات قلبی عروقی ناگزیر به دریافت مشاورههای تغذیه و رژیم درمانی هستند.
سهرابی خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح تلاش میکنیم با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیهای و اصلاح نظام ارجاع، خدمات با کیفیت با هزینه مناسب به آسانی در اختیار مراجعان قرار گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد با اجرای موفق این پروژه بتوان آن را به عنوان یک الگوی کشوری در اختیار سایر دانشگاهها قرار داد.
انستیتو تغذیه؛ تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاست گذاری علوم تغذیه است
امیرمحمد مرتضویان رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم به معرفی تاریخچه تاسیس این مرکز پرداخت و یادآور شد که بیش از ۶۰ سال از فعالیت این مرکز می گذرد.
وی به وجود برخی مراکز سودجو در حوزه تغذیه و رژیم درمانی گفت: این مراکز از طریق شبکههای مجازی یا تاسیس کلینیکهای لوکس؛ با استفاده از عدم آگاهی مردم و تبلیغات اقدام به ارایه مشاورههای غیرعلمی میکنند که گاهی برای سلامت فرد و جامعه نیز مخاطره آمیز و زیانبار هستند.
رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ابراز خرسندی از اجرای این طرح یادآور شد: انستیتو تحقیقات تغذیهای تنها مرجع ملی ایران در زمینه سیاستگذاری علوم تغذیه است.
مرتضویان یادآور شد: به عنوان یک رسالت ملی درصدد برآمدیم با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه شرایط ارجاع و پذیرش مراجعان و بیماران به کلینیکهای تخصصی این مرکز تسهیل شود و خدمات مشاوره ورژیم درمانی توسط متخصصان در اختیار مردم قرار گیرد. همچنین زمینه همکاری های مشترک آموزشی و پژوهشی با معاونت بهداشتی تقویت شود.
وی همکاری با معاونت بهداشتی دانشگاه در حوزه تغذیه را گامی مهم برای ارایه خدمت به جمعیت ۶ میلیونی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برشمرد و گفت: از هر ارتباطی که به نفع سلامت عمومی مردم باشد استقبال می کنیم.
در ادامه دکتر هادی طبیبی رییس کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و فرشته فزونی رییس گروه تغذیه و اموردارویی معاونت امور بهداشتی به تشریح مراحل اجرایی این طرح پرداختند .
همچنین کارشناسان تغذیه مرکز بهداشتی تابعه این دانشگاه از کلینیکهای تغذیه و رژیم درمانی انستیتو بازدید کردند که این بازدید با توجه به انعقاد تفاهم نامه همکاری برای پذیرش ارجاعات تخصصی حوزه بهداشت توسط انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور صورت گرفت.
این مراسم با حضور دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه، دکتر مرتضویان رییس دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر جانبازی مشاور و معاون اجرایی معاونت بهداشتی، دکتر هادی طبیبی رییس کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و جمعی از اساتید و کارشناسان تغذیه معاونت بهداشتی در انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور برگزار شد.
نظر شما