امام جمعه قشم: رسانه عرصه جهاد مدرن است

قشم- ایرنا- امام جمعه قشم گفت: رسانه عرصه جهاد مدرن است و خبرنگاران که دیده بان امین در نظام انقلابی هستند، باید با بیان شورانگیز واقعیت‌ها در جامعه، در برابر سم‌پاشی دروغ و ریا مقاومت کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مطلب را حجت الاسلام غلامرضا حاجبی شامگاه دوشنبه در نشست صمیمی جمعی از اصحاب رسانه، فعالان خبری و فعالان فضای مجازی شهرستان قشم که با اقامه نماز مغرب و عشاء و صرف افطاری ساده در دفتر امام جمعه برگزار شد، عنوان کرد.

وی گفت: اساس جهاد تبیین بیان و صحبت با مخاطبان است که رسانه‌ها باید به صورت جدی به این عرصه ورود کنند.

امام جمعه قشم ادامه داد: انتشار ناامیدی درباره دولت و نظام هیچ اثر مثبتی در جامعه ندارد و فقط جان‌ها را ملول می‌کند و فعالیت‌ها و خدمات بزرگی که توسط نظام انجام شده است، دیده نمی‌شود.

حجت الاسلام حاجبی تصریح کرد: نباید خدمات بزرگی که در حال انجام است زیر سایه برخی جریانات پیش پا افتاده همچون سیسمونی قرار بگیرد، هرچند قصد دفاع از این مساله را ندارم.

وی افزود: انتقادها نباید به سمت تخریب پیش برود و ناکارآمدی دولت را فریاد بزنند، که این امر به نفع هیچکس در جامعه نیست.

امام جمعه قشم اظهار داشت: جنگ توییتی در جزیره قشم پسندیده نیست و به وفاق و همدلی صدمه می‌زند و این در حالی است که برای پیشرفت و توسعه به همدلی نیاز داریم.

وی اضافه کرد: برخلاف شیطنت‌هایی که گاهی مشاهده می‌شود، ارتباط فرمانداری و سازمان منطقه آزاد در قشم بسیار مناسب و مطلوب است و در عین حال گاهی مطالبی مطرح می‌شود که کدورتی حاصل می‌شود و باید از آن اجتناب کرد.

امام جمعه قشم افزود: از استانداری هرمزگان حمایت می‌کنیم اما باید نظرات ائمه جمعه و به ویژه نماینده ولی فقیه در استان مورد تاکید و توجه باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید تشکلی ایجاد شود و اداره کل منطقه آزاد قشم تنها اداره کل زیر نظر منطقه آزاد قشم است که مورد بی‌مهری نیز قرار گرفته است.

قرارگاه رسانه‌ای در قشم ایجاد شود

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی شهرستان قشم نیز در این دیدار گفت: باید یک قرارگاه رسانه‌ای متشکل از نخبگان این عرصه و سلایق مختلف سیاسی و ظرفیت‌های رسانه‌ای در جزیره شکل بگیرد، تا تبادل اطلاعات اصحاب رسانه از طریق آن قوی‌تر شود.

فرهاد شرف‌پور افزود: خبرنگاران چشم و گوش جامعه هستند که نوع نگاهشان با سایر اقشار جامعه متفاوت است و می‌توانند در قالب جهاد تبیین ضمن ارائه درد دل‌های مردم به مسوولان، به دفاع از دستاوردهای انقلاب و نظام بپردازند.

وی ادامه داد: اگر این قرارگاه مساله‌محور تشکیل شود به عنوان نماینده افکار عمومی و مجموعه‌ای که درد مردم را می‌فهمد، می‌تواند از نظام، دولت مردمی و انقلاب اسلامی دفاع کند.

رییس ایرنا قشم تصریح کرد: سواد رسانه‌ای در شهرستان قشم باید ارتقا پیدا کند و این گمان نادرست نزد مسوولان تصحیح شود که خبرنگاران به دنبال ایجاد مشکل هستند.

شرف پور اضافه کرد: مسوولان خبرنگاران را به عنوان حامی و فرصتی برای طرح مساله و رفع مشکلات در جامعه ببینند که جز دلسوزی برای مردم و انتشار عملکرد آنان، به مسایل دیگری نمی‌اندیشند.

مسوولان تحمل انتقاد داشته باشند

پیشکسوت ایرنایی رسانه قشم نیز اظهار داشت: گاهی مسوولان نسبت به اصحاب رسانه کم لطفی می‌کنند و کمتر شاهد تحمل انتقاد و بهره‌برداری از مسایل مطره شده توسط خبرنگاران هستیم.

محمد خان احمدلو افزود: مدیران تا هنگامی که عملکرد آنان بازتاب داده می‌شود و مورد تحسین قرار می‌گیرند، رابطه مناسبی با خبرنگار دارند، اما همینکه در کنار این مسایل، به کاستی‌ها اشاره می‌شود، با گلایه‌مندی و کم لطفی برخورد می‌کنند.

وی ادامه داد: در گذشته خانه مطبوعات در قشم ایجاد شد که به دلایل مختلفی به حاشیه رفت و پس از مدتی نیز منحل شد که بار دیگر باید اتحادیسه یا انجمنی در این زمینه شکل گیرد.

مسوول خبرگزاری تسنیم در شهرستان قشم بیان کرد: مطالبه‌گری باعث پیشرفت می‌شود و امام جمعه قشم خود از مهم‌ترین مطالبه‌گران این شهرستان است.

عبدالرحیم رضوانی افزود: روحیه مطالبه‌گری را باید در مردم ارتقا داد که این امر توسط خبرنگاران پیگیری می‌شود.

مسوولان سازمان منطقه آزاد و فرمانداری قشم پاسخگو باشند

مسوول خبرگزاری فارس قشم گفت: پاسخگویی مسوولان سازمان منطقه آزاد و فرمانداری در این شهرستان باید پررنگ‌تر باشد.

نصیر عالیخانی افزود: مسکن مهر خبرنگاران و اقتصاد رسانه باید مورد توجه قرار بگیرد و برای رپرتاژهای خبری از ظرفیت‌های داخلی شهرستان قشم استفاده شود.

مسوول خبرگزاری ایسنا قشم تصریح کرد: کم‌کاری اداره کل ارشاد اسلامی شهرستان قشم در حوزه ساماندهی خبرنگاران و تعیین تکلیف رسانه‌های بدون مجوز مشهود است.

لیلا خیرآبادی افزود: این مساله باعث شده که در هنگام بروز مشکل از اصحاب رسانه به صورت قانونی و مدون حمایت‌های لازم صورت نگیرد.

بیمه خبرنگاران از جمله مطالبات خبرنگاران است

مسوول خبرگزاری موج در قشم اظهار کرد: هیچگونه تشکلی در قشم وجود ندارد که حقوق اقتصادی و مدنی خبرنگاران را بتوان از طریق آن دنبال کرد.

معصومه مشار افزود: بیمه خبرنگارای نیز از مقولاتی است که در قشم مغفول مانده و انتظار داریم که مسوولان مربوط برای تحقق آن اقدمات و هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

اصحاب رسانه منافع جزیره را بر منافع شخصی ترجیح دهند

خبرنگار سازمان منطقه آزاد قشم در این دیدار گفت: بر اساس مشاهدات تا کنون منافع جزیره برای اصحاب رسانه قشم تعریف نشده است.

سعید قلیچ افزود: این تجربه در دیگر شهرستان‌ها وجود دارد که اصحاب رسانه از یک اتحاد حداقلی برای دفاع از مسایل شهرستان  که دارای نفع عمومی است، برخوردارند، اما در قشم بیشتر منافع و جریان‌ها و فردی حاکم است و سعی نمی‌شود این منافع در ذیل منافع جزیره تعریف شود.

خبرنگار نشریه صدف قشم نیز تصریح کرد: اداره‌کل ارشاد و فرهنگ اسلامی هم اکنون زیرساخت‌های لازم خود را به عنوان یک اداره کل ندارد که باید به جایگاه واقعی خود برسد.

ایرج اعتمادی افزود: نبود زیرساخت‌ها در اداره‌کل ارشاد قشم باعث شده است که حق و حقوق خبرنگاران، نویسندگان و هنرمندان منطقه آزاد قشم ضایع شود.

مسوول پایگاه خبری هرمزآنلاین بیان کرد: باید رویدادهای رسانه‌ای در قشم برگزار شود تا ارتباط مردم با رسانه‌ها واقعی‌تر و ملموس‌تر شود.

محمدامین ذاکری افزود: مباحث اقتصادی رسانه‌ها نیز در ذیل رویدادهای رسانه‌ای و پیوست‌های فرهنگی قابل تبیین است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha