حسین اسماعیلیان روز سه شنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: کلانشهر مشهد سالانه پذیرای ٣٠ میلیون نفر زائر است و حضور زائران در ایام عید نوروز و نیز در تابستان شرایط آب رسانی را حاد می کند.
وی افزود: جمعیت شهر در این ایام خاص ۲ برابر و بیشتر و نیاز به تامین آب و جمع آوری فاضلاب مضاعف می شود.
وی ادامه داد: نیاز آبی مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سدهای دوستی، کارده، ارداک و طرق تامین می شود در عین حال بیش از ٩٨ درصد حوضه شهرستان مشهد و ٩۵ درصد استان در وضعیت خشکسالی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: سدهایمان حداقل شرایط ذخیره را دارند و حجم ذخیره سدها نسبت به مدت مشابه سال قبل ٣۵ درصد کاهش یافته است و کمتر از یک سوم حجم سدها ذخیره آب وجود دارد.
اسماعیلیان در خصوص وضعیت بارندگی در مشهد افزود: در سال آبی جاری میزان بارندگی تا کنون در مشهد ١٣۵ میلیمتر بوده است که نسبت به سال آبی گذشته ٣١ درصد کاهش دارد و نسبت به متوسط کشور شرایط حادتری را داراست.
وی اضافه کرد: فروردین امسال ۶ درصد افزایش مصرف نسبت به مدت مشابه سال قبل در مشهد ثبت شد و پیش بینی می شود امسال هشت درصد افزایش مصرف نسبت به سال قبل ثبت شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: نیاز آبی شهر مشهد در شرایط اوج، ١٣ هزار لیتر در ثانیه است درحالی که ظرفیت قابل استحصال آب مشهد ١٠ هزار و ۵٠٠ لیتر در ثانیه است.
اسماعیلیان با بیان این که با مدیریت مصرف به راحتی می توان کمبود منابع آبی را جبران کرد افزود: متوسط مصرف آب در مشهد برای مشترک خانگی ماهانه ١١.۵ متر مکعب در ثانیه و حدود ١٢٠ لیتر در ثانیه است و این میزان مصرف بدون وارد آمدن آسیب به شرایط بهداشتی تا ٧٠ لیتر در ثانیه قابل کاهش است.
وی اضافه کرد: از سال قبل کمیته آب در استانداری خراسان رضوی تشکیل شد و استاندار به موضوع کم آبی ورود کرد، طرحهایی نیز برای تامین نیاز آبی مشهد در دست اجراست که طرح جمع آوری آب چاه های شهر مشهد با عنوان طرح نبی اکرم (ص) از آن جمله است و با تکمیل این طرح،میزان تامین آب مشهد ٩٠٠ لیتر در ثانیه افزایش می یابد که با بهره برداری از بخشی از آن تا کنون افزایش ۵٠٠ لیتر در ثانیه ای تامین آب محقق شده است.
اختصاص پنج هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: در سفر رییس جمهور هم برای بخش آب و فاضلاب شهر مشهد حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
اسماعیلیان افزود: در بخش فاضلاب نیز ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب مشهد در افق سال ١۴٢٠ باید حدود ٨١۴ هزار متر مکعب افزایش یابد و این در حالی است که ساخت هر متر مکعب تصفیه خانه فاضلاب ١٠ میلیون تومان هزینه می برد و کل اعتبار دولتی برای احداث تصفیه خانه در سال حدود ٢٠ میلیارد تومان است لذا نمی توان با این اعتبارات طرحهای تصفیه خانه فاضلاب را اجرا کرد.
وی با اشاره به مشکل رهاسازی فاضلاب در حاشیه شهر مشهد ادامه داد: قرارداد ساخت تصفیه خانه طبرسی با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با ظرفیت ٧٠ هزار متر مکعب در شبانه روز در طبرسی شمالی منعقد شده است و از خرداد ماه عملیات اجرایی ساخت این تصفیه خانه آغاز می شود تا با ساخت آن مشکلات مردم این مناطق حل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص هدرفت آب نیز گفت: در مشهد ٢١ پهنه فشاری وجود دارد و میزان هدررفت آب در شبکه ها ناشی از فرسودگی شبکه حدود ٩ درصد است که کمتر از میانگین کشوری است.
اسماعیلیان درباره انشعابات غیرمجاز نیز اظهار کرد: سال گذشته با ورود دستگاه های نظارتی و قضایی و با هدفگذاری شرکت آبفا ١٠ هزار انشعاب غیرمجاز در مشهد به ویژه در حاشیه شهر تعیین تکلیف شد و سعی بر حل مشکل مردم است تا انشعابات، قانونی شود.
وی ادامه داد:برخی انشعابات غیرمجاز نیز مربوط به باغ- ویلاهاست که با این انشعابات با تعیین جرایم سنگین، برخورد قانونی می شود و در نهایت جمع آوری می شوند اما متاسفانه بیشتر انشعابات غیرمجاز در باغ - ویلاها متعلق به کارکنان دستگاه های اجرایی است.
آب بهای جدید مشهد بازدارنده نیست
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص تعرفه جدید آب نیز اظهار کرد: تعرفه جدید مصوب هیات وزیران از ابتدای امسال ابلاغ شد و طبق آن میزان افزایش تعرفه برای الگوی مصرف ٩ درصد است.
اسماعیلیان افزود: میزان الگوی مصرف برای مشهد ١۵ متر مکعب در ماه تعریف شده است و ٨٠ درصد مشترکان زیر الگوی تعریف شده، آب مصرف می کنند از این رو این مصوبه برای مشهد نقشی با الگوی مصرف تعیین شده و بازدارندگی ندارد.
٩٩.٩ درصد جمعیت ساکن در محدوده خدماتی کلانشهر مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب و شبکه آبرسانی این شهر قرار دارند و ٨٢ درصد شبکه فاضلاب نیز در مشهد اجرا شده است.
نظر شما