حسین اسماعیلیان روز چهارشنبه در نشستی خبری در مشهد افزود: در دهه سوم خشکسالی قرار داریم و میزان بارندگی در سال آبی جاری در مشهد از ابتدای مهر ماه تا کنون ۶٠ میلیمتر بود که این رقم در مدت مشابه پارسال ٨١ میلیمتر و در دوره بلند مدت نیز ١٣۴ میلیمتر بوده است.
وی اضافه کرد: با ادامه روند خشکسالی در شرایط اوج مصرف در مشهد نظیر تابستان پیش رو ٣٠ درصد کمبود آب پیش بینی شده و چهار متر مکعب در ثانیه کمبود آب خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: برای تامین این کسری آب طرحهای اضطراری در دست اجراست که ۵٠ درصد از این کمبود را جبران خواهد کرد همچنین طرحهای دیگری نیز اجرا می شود تا به جیره بندی آب نرسیم چون جیره بندی، خط قرمز ماست.
اسماعیلیان افزود: هم اینک حجم ذخیره آب در سدهای مشهد کمتر از ١٧ درصد است و آب موجود در سدها نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۶ درصد کاهش دارد و فقط ١۴ درصد از حجم ذخیره سد دوستی آب دارد.
وی ادامه داد: امسال میزان برداشت از سدها را به حداقل رساندیم اما نسبت به پارسال ٩ درصد از منابع زیرزمینی بیشتر برداشت شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با تاکید بر فرهنگ سازی مدیریت مصرف آب گفت: در سال جاری در بخش خانگی ١١ درصد کاهش مصرف نسبت به سال گذشته ثبت شده که بیانگر رعایت مدیریت مصرف توسط شهروندان است اما همچنان باید روند مصرف کاهشی باشد.
اسماعیلیان در خصوص اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در مشهد افزود: هم اینک ٨٢ درصد از جمعیت این کلانشهر تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب هستند اما در بخش تصفیه خانه های فاضلاب، عقب ماندگی های وجود دارد.
وی ادامه داد: ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب مشهد هم اینک ٢۶٣ هزار متر مکعب است و تا سال ١۴٠٢ حدود ١٠٠ هزار متر مکعب به این ظرفیت افزوده می شود و برای تکمیل ظرفیت تصفیه خانه ها در سال جاری نیاز به هفت هزار میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است.
متوسط مصرف آب برای مشترکان خانگی شهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد، حدود ١٢٠ لیتر در شبانه روز است.
آب مورد نیاز مشهد از ۵۰۰ حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سدهای دوستی، کارده، ارداک و طُرق تامین می شود و با توجه به این که حجم ذخیره آب در سدهای مشهد به کمتر از ١٧ درصد رسیده است تلاش می شود از ذخیره سدها حداقل استفاده شود تا در شرایط بحرانی از این ذخیره برداشت شود.
نظر شما