به گزارش شامگاه سه شنبه روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، بیان کرد: بیشتر مشکلات بین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور مشترک است و در اصل باید گفت که اهدافی را که قانون گذار بدنبال آن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را ایجاد کرده و دنبال می کرده است، عملا محقق نشد.
وی اضافه کرد: اگر دولت توجه ویژه به اجرای اهداف تشکیل مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد داشته باشد نه تحقق اهداف و الزامات را فراهم کند شاهد جان گرفتن تولیدکنندگان خواهیم بود و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز هویت خود را به دست خواهند آورد.
نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر این سوال مطرح است که چه تفاوتی بین شهرک های صنعتی و مناطقی مانند منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان که به عنوان بندر خشک به هیچ مرزی دسترسی ندارد وجود دارد؟ چه خدماتی را میخواهد ارائه دهد که نسبت به اماکن صنعتی دیگر به عنوان مزیت به آن نگاه شود؟ در عمل می بینید تفاوت چندانی بین آنها وجود ندارد.
وی افزود: مناطقی هم که به مرزهای آبی و هوایی دسترسی دارند متاسفانه با عملکرد نامناسب خود جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را زیر سوال بردند.
ذوالنوری یادآور شد: یکی از مزایای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این بود که واحدهای تولیدی مواد اولیه خود را وارد کنند و با حداقل تشریفات آن را به چرخه تولید برسانند، اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد.
وی یادآور شد: مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور بستری است که اگر بدرستی مدیران ارشد و تصمیم گیر بخواهند از آن استفاده کنند، بسیاری از مشکلات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برطرف خواهد شد.
همچنین در ابتدای این دیدار محمود داودآبادی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به بیان برخی مسائل و مشکلات عمده مناطق بخصوص بحث معافیت های مالیاتی و موارد مشابه که عمدتا مشکلات همه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور است اشاره و ابراز امیدواری کرد که با ایجاد تشکلی از همه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بتوان با پیگیری مناسب و مستمر مشکلات، شاهد تحقق مزیت هایی باشیم که عملا مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با آنها معنا پیدا می کنند.
در این دیدار از سه واحد تولیدی آذین زمرد آیریک تولید کننده ادکلن - اسپری خوشبوکننده بدن، شرکت دنا چسب تولید کننده انواع پارچه تزئینات خودرو (پشت چسب دار) و شرکت هرمس صنعت مطلق، تولید کننده انواع لوازم خانگی بازدید و از نزدیک با مدیران این واحدهای تولیدی بحث و تبادل نظر شد.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری قم در زمینی به مساحت دوهزار هکتار در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیات وزیران رسید. هماکنون بیش از ۱۲۰ واحد تولیدی و تجاری در این منطقه فعالیت میکند که این رقم نمایان گر فعالیت بیش از ۸۰ درصد واحدهای دارای پروانه بهرهبرداری منطقه است.
این منطقه بهعنوان مهمترین و نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی ـ اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راهآهن سراسری و بزرگراههای اصلی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیجفارس بهمنظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیینکنندهای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا کند.
نظر شما