به گزارش ایرنا، بیش از سه هفته از چهاردهم فروردین و از اجرای مصوبه فرماندهی قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در ارتباط با بازگشایی مدارس میگذرد ، اما آنچه که این روزها براساس رصد و پایش بازرسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و آمار آموزش و پرورش در مدارس استان خودنمایی میکند، تداوم و البته روند افزایشی نقض دستورالعملهای بهداشتی مانند استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی در کلاسهای درس است. مثلا در حالی بکه پانزدهم فروردین امسال حدود ۸۵ درصد از مجموع ۵۲۰ هزار دانش آموز مازندران در کلاسهای درس از ماسک استفاده میکردند و خود را مقید به رعایت فاصله گذاری اجتماعی میدانستند ،اما این رقم در روز سهشنبه ششم اردیبهشت بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران دستخوش تغییرات اساسی شد و به کمترین حد ممکن رسید و اکنون کمتر از ۳۰ درصد دانش آموزان استان نسبت به رعایت دستورالعملهای کرونایی حساسیت به خرج می دهد.
پیامد این عادیانگاریهای کرونایی در مدارس استان این روزها به افزایش آمار افراد مبتلا و یا مشکوک به کرونا در گروه سنی هفت تا ۱۸ سال انجامید که به طور عمده دانش آموز هستند ، به گونهای که در زمان حاضر از مجموع ۷۵۰ نفر از افراد مشکوک یا مبتلا به کرونا که روزانه به مراکز درمانی استان مراجعه می کنند، حدود ۴۵ درصدشان کودکان و نوجوانان هستند.
آمار آموزش و پرورش مازندران هم نشان می دهد که عادی انگاریهای کرونایی بر ادامه حضور دانش آموزان در کلاسهای درس هم تاثیر گذاشته تا جایی که اکنون حدود ۸۰ درصد دانش آموزان در کلاس های درس حضور می یابند در حال که آمار حضور در هفدهم فروردین یعنی ۲۰ روز پیش حدود ۹۵ درصد بود.
ابتلا یکهزار و ۲۰۰ دانش آموز و معلم مازندرانی به کرونا
پایش آماری دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم نشان می دهد که صدها تن از معلمان و دانش آموزان استان از زمان بازگشایی مدارس تاکنون به خاطر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی به بیماری کرونا مبتلا شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، روند ابتلا دانش آموزان به ویژه محصلان هفت تا ۱۲ سال و همچنین معلمان به کرونا ویروس در هفتههای گذشته را افزایشی اعلام کرد و گفت : از چهاردهم فروردین تا هفتم اردیبهشت امسال یکهزار و ۵۰ دانش آموز و همچنین ۱۵۰ معلم در مازندران به کرونا مبتلا شدند که خوشبختانه تمامی این افراد با طی کردن دوران نقاهت، سلامتی خود را بار دیگر به دست آوردند.
دکتر عباس علیپور افزود: روند رعایت دستورالعملهای کرونایی در مدارس استان را به هیچ عنوان مناسب نمیدانیم و باید مسوولان آموزش و پرورش قواعد سختگیرانهای را باهدف لزوم استفاده دانش آموزان از ماسک در کلاسهای درس پیادهسازی کنند.
وی با بیان این که، بازرسان دانشگاههای علوم پزشکی مازندران براساس بازدیدهای میدانی ماههای گذشته خود، زیرساختهای حدود ۳۵۰ مدرسه استان برای برگزاری کلاسهای درس حضوری را مناسب ندیدند، گفت: قرار شد از چهاردهم فروردین به مدت ۲ هفته این زیرساختها از جمله نصب تهویه در کلاسهای درس انجام شود که تاکنون این مهم محقق نشده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به این موضوع که عادیانگاری و بیتوجهی به تزریق واکسن کرونا از سوی دانش آموزان این روزها به عنوان یکی از دلایل اساسی در تدوام شیوع کرونا در استان مطرح است، ادامه داد: در زمان حاضر تزریق واکسن کرونا در بین گروه سنی ۲۵۶ هزار نفری هفت تا ۱۲ سال استان به هیچ عنوان رضایت بخش نیست و کمتر از ۳۵ درصد آنان واکسن تزریق کردند که باید والدین برای مایهکوبی فرزندانشان علیه کرونا این روزها بیش از پیش دغدغه داشته باشند.
علیپور تصریح کرد: مدارس مازندران اکنون در کنار فروشگاههای مواد غذایی و رستوانها به عنوان کانون اصلی شیوع کرونا به شمار میروند که باید با مدیریت اصولیتر، روزافزون در ارتباط با اهمیت شیوع کرونا در مدارس و جامعه فرهنگسازی شود.
بر اساس اعلام دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستریهای کرونایی استان با ۳۴ بیمار جدید به ۱۴۶ نفر رسید.
نظر شما