ظرفیت دانشگاه‌های فارس برای توسعه دانش‌بنیان‌ها به کار گرفته شود

شیراز- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس، با اشاره به ظرفیت های علمی و دانشگاهی استان فارس و شهر شیراز گفت: باید از این ظرفیت ها در جهت تقویت شرکت های دانش بنیان استفاده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالعلی کریمی، چهارشنبه در نشست خبری مدیران پاسخگو در شیراز افزود: در سال‌های اخیر آنگونه که باید به بحث مباحث مرتبط با دانش بنیان ها در کشور و استان فارس توجه نشده و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور به لزوم تقویت این بخش، مسائل و مشکلات شرکت های دانش بنیان به شکل اساسی دنبال شود.
وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین معضلاتی که از سوی شرکت‌های دانش بنیان مطرح می‌شود بحث تامین فضا و مکان برای استقرار آنها است که امیدواریم با همکاری تمام مجموعه‌ها و دستگاه های مرتبط با این موضوع، در جهت تامین این نیاز گام های مثبتی برداشته شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس، از پارک علم و فناوری و پردیس شرکت های دانش بنیان فارس خواست که با تعامل و همکاری بیشتر و بهتر در جهت رسیدن استان به جایگاه واقعی در حوزه دانش بنیان ها بکوشند.
کریمی با اشاره به ارتباط اکثر شرکت های دانش بنیان با صنایع بزرگ افزود:بر اساس آمار، طی سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان رشد خوبی داشته و انتظار است که این امسال شاهد رشد بیشتر و بهتری در این زمینه باشیم.
کریمی گفت: باید شرکت هایی که در این زمینه دارای توان و ظرفیت هستند ساماندهی و تحت حمایت و پوشش قرار گیرند.

استقرار ۳۵۰ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری فارس
رئیس پارک علم و فناوری فارس نیز گفت: از ابتدای شکل گیری این پارک (سال ۸۱) تاکنون یک هزار و ۲۰۰ شرکت مورد حمایت قرار گرفته‌اند و هم اینک نیز ۳۵۰ شرکت با سه هزار و ۱۰۰ نیروی شاغل در محل این پارک مستقر هستند.
امین رضا ذوالقدر افزود: با توجه به وجود دانشگاه‌های بزرگی همچون دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه صنعتی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی در استان فارس، زمینه برای ارتقاء این استان در حوزه دانش بنیان ها در کشور فراهم است و امیدواریم استان فارس بتواند در این زمینه در کشور پیشرو باشد.
وی ادامه داد: سیاست پارک علم و فناوری فارس این است که از شرکت‌ها در یک دوره پیش رشد که نیازی به ثبت ندارند به عنوان یک هسته فناوری حمایت شود و این شرکت ها پس از یک دوره ۶ ماهه باید ضمن اقدام برای ثبت،
تیم حرفه ای خود را نیز برای ادامه فعالیت شکل دهند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس اظهار داشت: ورودی های پارک های علم و فناوری خروجی های دانشگاه ها هستند و اگر دانشگاه‌های ما دانشجویان خوبی را پرورش ندهند ما نیز ورودی نخواهیم داشت.
ذوالقدر اضافه کرد: طی این سالها همواره ظرفیت پارک تکمیل بوده و در مقطعی ۷۰ شرکت در لیست انتظار بودند که امکان استقرار آنها نبود و با تعامل با دانشگاه شیراز فضایی به متراژ ۶ هزار متر مربع شامل فضای کارگاهی، آزمایشگاهی و اداری ایجاد شد و حدود ۵۰ شرکت نیز در این فضا مستقر شدند.
ذوالقدر افزود: همچنین مراکز رشد شهرستانی ما در دانشگاه های شهرستان های آباده، جهرم، استهبان، نی ریز و فسا مستقر هستند.
وی گفت: در شهرستان لارستان نیز یک برج علم و فناوری با سه هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت توسط خیرین ساخته شده که از آن به عنوان یک کریدور صادراتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس استفاده می کنیم.

فارس استان پیشرو در زمینه خدمات مهندسی و دانش بنیان است
رئیس پردیس نخبگان و همکاری های شهید فهمیده نیز گفت: فارس از استان های پیشرو در زمینه خدمات مهندسی و دانش بنیان در کشور است.
مظفر والی افزود: هم اینک ۱۳ صنعت بزرگ کشور دفتر خود را در این پردیس دایر کرده و مستقر هستند.
وی، تعداد شرکت های زیرمجموعه این پردیس را ۴۱۸ شرکت دانست و ادامه داد: اعضای این شرکت ها نیز سه هزار و ۷۰۰ نفر و ۶۴ درصدشان دارای تحصیلات تکمیلی هستند.
رئیس پردیس نخبگان و همکاری های شهید فهمیده گفت: به لحاظ جامعه آماری، پردیس شرکت های دانش بنیان فارس بر اساس مدل کارکردی که داشته از سال ۹۰ تاکنون موفق شده افزون بر حدود ۵۲ درصد شرکت های دانش بنیان مستقر در فارس را ایجاد کند.
والی اضافه کرد: مدل هندسی حرکت این پردیس متقاوت است و ما بر اساس تقاضا و نیاز صنعت، این شرکت ها را تاسیس می‌کنیم و تمرکز ما بر روی تقاضا محوری است و سالانه افزون بر ۲ هزار و ۵۰۰ نیاز صنعت به پردیس ارائه می‌شود.
رئیس پردیس نخبگان شهید فهمیده گفت: هم اینک سهم استان فارس در بحث شرکت های دانش بنیان سهم قابل قبولی نیست چرا که از مجموعه هفت هزار شرکت دانش بنیان کشور حدود ۲۰۰ شرکت سهم فارس است که بیانگر این مطلب است که زیرساخت ها به آن میزان که باید ایجاد نشده که با توجه به اهتمام ویژه مدیریت ارشد استان به نظر می‌رسد که روند ایجاد این زیرساخت‌ها در آینده نزدیک شتاب گیرد.
والی گفت: امسال می کوشیم که برج شماره دو شرکت دانش بنیان را تکمیل و در اختیار حدود ۷۰ شرکت دانش بنیان جدید قرار دهیم.
وی افزود: همچنین امسال عملیات احداث نخستین شهرک صنعتی دانش بنیان کشور را در فارس آغاز خواهیم کرد که در فاز نخست ۵۰ شرکت دانش بنیان در این شهرک جا نمایی خواهند شد.
رئیس پردیس نخبگان و همکاری های شهید فهمیده، در خصوص همکاری شرکت های دانش بنیان با شرکت های خودروساز داخلی هم گفت: در زمینه این ارتباط مشکلاتی وجود دارد که از جمله اینکه شرکت های دانش بنیان ما می‌تواند با خودروساز مستقیما قرارداد منعقد کنند.
والی ادامه داد: همچنین خودروسازان یک سری شبکه‌های سرمایه‌گذاران را با همکاری بانکها که منابع مالی خاصی دارند به گونه ای طراحی کرده‌اند که شرکت‌های دانش بنیان توان رقابت با آنها را ندارند و برای شرکت ها این امکان وجود ندارد که یک قطعه را در حجم انبوه تولید کنند و خودرو ساز ۶ ماه بعد مطالبات آنها را پرداخت کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha