۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۰۲
کد خبرنگار: 2160
کد خبر: 84734612
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

لایروبی خلیج گرگان اولویت محوری و مهم گلستان است

گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت: لایروبی خلیج گرگان به دلیل نقش‌آفرینی در اقتصاد و سلامت استان از اولویت‌های محوری و مهم گلستان است که انجام کامل آن باید مورد توجه و پیگیری دستگاه های مرتبط باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی‌محمد زنگانه روز پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران گلستان اظهارداشت: برآورد لایروبی کانال های آبرسان خلیج گرگان در ابتدا پنج هزار میلیارد ریال بود که تاکنون هزار میلیارد ریال آن اختصاص یافت.

وی بیان کرد: دستگاه‌های متولی مانند مدیریت بحران و محیط زیست در بخش لایروبی و وزارت نیرو در بخش پمپاژ باید اقدامات اساسی را انجام دهند.

استاندار گلستان گفت: این استان در وضعیت خشکسالی قرار داد و با توجه به محدودیت منابع آب باید مدیریت مصرف در دستور کار قرار گیرد.

زنگانه افزود: در بستر گرگان‌رود ۱۷۷ آب‌بندان غیرمجاز وجود دارد که مدیریت و کنترل آن باید سریع‌تر انجام شود و این آب‌بندان‌ها تعیین تکلیف شوند.

وی کشت ۸۰ هزار هکتار شالی در گلستان را غیرقابل قبول دانست و گفت: باید طرح مدیریت منابع و اصلاح الگوی کشت تغییر کند و علاوه بر آن همه چاه‌های غیرمجاز مسدود شود.

وی همچنین بر ضرورت بهره وری حداکثری از منابع و سوخت تاکید کرد و گفت: در این راستا دوگانه کردن سوخت مورد استفاده نانوایی‌ها مورد توجه است از ۲۳ درصد به ۴۴ درصد افزایش یافت که این کار باید در همه بخش ها انجام شود.

به گزارش ایرنا آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور در سفر اسفندماه پارسال به گلستان با اشاره به ضرورت لایروبی هر چه سریعتر کانال های آب‌رسان به خلیج گرگان گفت که تعلل ۲۴ ساعته در آبگیری این پهنه آبی پذیرفتنی نیست .

آیت الله رییسی گرگان گفت: باید از همه ظرفیت ها برای اجرای فوری طرح لایروبی خلیج گرگان استفاده کنیم.

وی بیان کرد: آب باید در خلیج گرگان جریان داشته باشد و مسوولان بدون فوت وقت برای احیای این پهنه آبی اقدام کنند.

به گزارش ایرنا  خلیج گرگان سال‌هاست که گرفتار چالش‌هایی از جمله کمبود آب برای تجدید حیات آبزیان، شکار بی رویه، لایروبی نکردن کانال های آبرسان، افزایش تعداد آب بندان و مزارع پرورش ماهی در بالا دست شده و این عوامل بر بحرانی شدن شرایط منطقه افزوده و ضرورت تلاش برای حل آن را جدی تر کرده است.

 ثبت خلیج گرگان در سال ۱۳۵۴ به همراه تالاب میانکاله و لپو زاغمرز در استان مازندران به‌ عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر ثابت کرد این خلیج و نواحی اطراف آن یک مجموعه ارزشمند زیست ‌محیطی است که علاوه بر حفظ چرخه زیست دریای خزر در معیشت جوامع محلی اثرگذاری مستقیم دارد.

خلیج گرگان با کارکرد اقتصادی و اکولوژیکی در تکثیر آبزیان، ماهیان استخوانی و غضروفی، جذب پرندگان مهاجر و حفظ چرخه زیست دریای خزر دارای اهمیت بوده و در معیشت جوامع محلی نیز اثرگذاری مستقیم و نقش مهمی دارد.

خلیج گرگان یکی از بزرگترین مخازن آب شیرین متصل به دریای خزر نیز هست و تداوم زندگی بسیاری از جانداران در بزرگ‌ترین دریاچه زمین به اتصال آن با دریا وابسته است.

این پهنه آبی از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است.

بر اساس داده های سازمان نقشه برداری کشور بیش از ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی خلیج گرگان در سال های اخیر خشک شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha