طرح دفاع از دموکراسی اوکراین، که مجلس نمایندگان آن را با اکثریت دو حزبی به تصویب رساند ، به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می دهد تا با اوکراین قرارداد امضا کند و بر اساس آنها تجهیزات نظامی را به اوکراین اجاره داده یا به فروش برساند.
۴۱۷ نماینده مجلس نمایندگان آمریکا به این لایحه رای مثبت و ۱۰ نماینده جمهوریخواه به آن رای منفی دادند.
دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا یک بودجه تکمیلی ۳۳ میلیارد دلاری با هدف حمایت از اوکراین در چند ماه آینده از کنگره این کشور درخواست کرده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد این بودجه شامل کمک های امنیتی، اقتصادی و بشردوستانه است.درخواست ۳۳ میلیارد دلاری شامل ۲۰.۴ میلیارد دلار کمک نظامی و امنیتی برای اوکراین است.
یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفت که این ۲۰ میلیارد دلار شامل ۵ میلیارد دلار اختیارات ارائه تسلیحات، ۶ میلیارد دلار برای ابتکار کمک امنیتی اوکراین و ۴ میلیارد دلار برای برنامه تأمین مالی نظامی خارجی وزارت امور خارجه آمریکا است.
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، آمریکا، کانادا، انگلیس، اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا و چندین کشور دیگر، مسکو را با تحریمهای مالی روبرو کردند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما