۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۳:۲۶
کد خبرنگار: 2084
کد خبر: 84737026
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فرماندار: اقلام مقابله با سالک در ۶۰ روستای دامغان توزیع شد

سمنان- ایرنا- فرماندار دامغان گفت: نماینده بیش از ۶۰ روستای بخش مرکزی و بخش امیرآباد شهرستان اقلام مورد نیاز برای مقابله با سالک را دریافت کردند.

مهدی بندرآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: تحویل اقلام مورد نیاز برای مبارزه با جوندگان و طرح مقابله با سالک به دهیاران با تجهیز روستاها به این تجهیزات با هدف مقابله و مبارزه با موش ناقل و همچنین پشه در دستور کار قرار گرفت. 

وی ادامه داد: ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در این راستا از محل مدیریت بحران به منظور اجرای طرح های مقابله با شیوع بیماری سالک در این شهرستان اختصاص یافت که با جذب این میزان اعتبار، دستگاه سم‌پاش، دستگاه علف‌زن و بوته‌زن، و چهار عدد دستگاه سم‌پاش مکانیزه با منبع ۲هزارلیتری تهیه شد و در اختیار روستاها قرار گرفت.  

بندرآبادی اضافه کرد: با توجه به شناخت کامل دهیاران از امکانات و نقاط قوت و ضعف روستاها، مقرر شد تا امر لانه کوبی و مبارزه با موش و پشه ناقل در محدوده روستا و نیز تا شعاع ۵۰۰ متری روستاها، برعهده دهیاران قرار گیرد.

فرماندار دامغان اظهار داشت: روند افزایش ابتلا به بیماری سالک یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم بود و این درحالی است که دامغان در سال ۹۹ با آمار یکهزار و ۳۰۰ مورد ابتلای قطعی به سالک، در نقطه ای بحرانی قرار داشت و در نهایت، با برنامه‌های انجام شده و مطابق آمار به دست آمده، آمار گزش قطعی سالک در سال ۱۴۰۰ به ۳۳۰ مورد کاهش یافت.

به گزارش ایرنا، بیماری پوستی سالک بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود و در ایران دو نوع سالک شهری یا نوع خشک و روستایی یا نوع مرطوب وجود دارد؛ در سالک روستایی، موش‌های صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده می‌شود و با گزش فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود.

زخم سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده است.

بیماری سالک در شهرستان دامغان استان سمنان دارای سابقه ۱۰ ساله است و در فصل تابستان گریبان‌گیر مردم بیش از ۳۰ روستای جنوب و شرق دامغان می‌شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha