۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۲۵
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84737140
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

مبلغ زکات فطره و فدیه اهل سنت کردستان اعلام شد

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۲:۲۵
کد خبر: 84737140
مبلغ زکات فطره و فدیه اهل سنت کردستان اعلام شد

سنندج- ایرنا- در پی استفتای جمع کثیری از شهروندان متدین استان و مناطق مجاور، میزان و نحوه پرداخت زکات فطره (سرفطره) و فدیه ترک روزه برای سال ۱۴۰۱ اعلام شد.

ماموستا اشرف ایل‌بیگی، دبیر عالی شورای افتای کردستان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس فتاوای صریح ائمه مذهب امام شافعی(رض)، میزان فطریه به ازای هرنفر یک صاع از قوت غالب هر شهر، معادل ۲ و نیم کیلو گرم و میزان فدیه ترک روزه، یک مد از همان قوت برابر با یک چهارم صاع (کمتر از یک کیلوگرم) برای هر روز است.

وی افزود:  بر اساس فتاوای جمهور متقدمین (شافعیه، مالکیه، حنابله) مسلمانان باید عین قوت غالب را به فقرا و نیازمندان پرداخت کنند اما امروزه به دلیل تغییرات بنیادین در زندگی و بروز تحولات اساسی در نحوه تامین و تدارک غذا  و عدم امکان استفاده غذایی از گندم خام، پرداخت قیمت بجای عین قوت، برای مودیان آسانتر و به حال نیازمندان سودمندتر و به مقاصد و غایات تشریع (اغنائهم عن المسألة فی هذا الیوم اغنای فقرا در روز عید) نزدیک‌تر است.

دبیر عالی شورای افتای کردستان تاکید کرد: بر اساس بررسی های به عمل آمده در استان کردستان، قوت غالب شهروندان این استان همچنان گندم و متوسط قیمت هرصاع آن با لحاظ احتیاط ۳۰ هزار تومان و قیمت یک مد آن برای پرداخت نقدی فدیه هشت هزار تومان است.

وی ادامه داد: میزان فدیه ترک روزه در مذهب امام ابوحنیفه (رض) نیم صاع گندم معادل یک‌ هزار و ۷۰۰ گرم یا یک صاع از سایر اقوات است.

ماموستا ایل‌بیگی گفت:  هم اکنون قیمت نیم صاع گندم (حدود ۲۰ هزار تومان) است و بدون شک احوط برای مودیان و انفع برای فقرا همین است.

وی درباره خانواده های متمکن و سایر افرادی که قوت غالب بر سبد غذایی آنان  برنج است، اظهار داشت:  بهتر است (هم در فطره و هم در فدیه ترک روزه) بجای گندم برنج یا قیمت آن را محاسبه و پرداخت کنند.

به گفته دبیر عالی شورای افتای کردستان، قضای روزه رمضان برسالخوردگان و نیز بیمارانی که امیدی به بهبودی آنان نمی‌رود، واجب نیست و این افراد باید به ازای هر روز روزه فوت شده، مقدار یک مد از قوت غالب و یا وجه آن را به تفصیلی که بیان شد به مستمندان (فقط فقرا و مساکین) پرداخت کنند.

ماموستا ایل‌بیگی تاکید کرد: اگر ماه رمضان امسال ۲۹ روزه باشد پرداخت ۲۹ مد یا قیمت آن کفایت می‌کند و اگر ماه کامل باشد پرداخت ۳۰ مد قوت ضروری خواهد بود (پرداخت حداقل ۲۴۰ هزارتومان برای هر نفر در سال ۱۴۰۱).

دبیر عالی شورای افتای کردستان گفت: پرداخت فدیه افطار بر خانم های باردار و یا مرضع (شیرده) که بدلیل نگرانی از به خطر افتادن سلامت خود، روزه نگرفته‌اند، واجب نیست و این افراد فقط مکلف به قضای روزه خود خواهند بود.

وی ادامه داد: سایر افراد چنانچه در ایام رمضان موفق به روزه نشدند، مکلفند تا پیش از حلول رمضان سال بعد روزه خود را قضا نمایند و در غیر این صورت علاوه بر قضای روزه‌های فوت شده، باید فدیه تاخیر را به تفصیلی که بیان شد به نیازمندان پرداخت نمایند.

ماموستا ایل بیگی اضافه کرد: تعجیل در پرداخت فدیه خلاف احتیاط است زیرا فدیه هر روز با طلوع آفتاب همان روز واجب می‌شود و به همین دلیل بهتر است مودیان فدیه یک ماه کامل را در آخرین روز ماه مبارک رمضان پرداخت کنند.

وی تاکید کرد: تعجیل در پرداخت فطره اگرچه در مذهب فقهی امام شافعی (رض) جایز است اما با توجه به اینکه زکات فطره فقط عیدانه‌ای برای نیازمندان است لذا بهتر است که مودیان پرداخت آن را تا روزهای پایانی رمضان به تاخیر اندازند تا نیازمندان وجوه دریافتی را صرفا برای روز عید خود هزینه کنند.  

دبیر عالی شورای افتای کردستان یادآور شد: در این فتوا به اقل مقدار و مبلغ، اکتفا شده و مصلحت مودیان نیز مورد توجه قرار گرفته  است اما بهتر است مسلمانان حسب توان و تمکن خود برای فطریه و فدیه مقادیر یا مبالغی در نظر بگیرند که به احتیاط و تورع نزدیکتر و به حال نیازمندان سودمندتر و از تلفیق و تتبع رخص دورتر باشد.

وی گفت: در سال های اخیر از درآمد بسیاری از شهروندان عزیز بدلیل شیوع بیماری کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم کاسته شده است و نیازمندان جامعه ما در آستانه عید سعید فطر به دستان سخاوتمند برادران و خواهران متمکن خود چشم دوخته اند.

مسلمانان بعد از یک ماه روزه‌داری و پس از رویت ماه شوال عید فطر را جشن می‌گیرند و به شکرانه روزه‌داری زکات فطره پرداخت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha