به گزارش ایرنا، مُجتبی شاهمرادی روز شنبه در نشست خبری هفته فرهنگی اصفهان در مدرسه چهارباغ افزود: ۱۳ تا ۱۹ اردیبهشت برای برگزاری این هفته متشکل از انواع رویدادهای فرهنگی هنری در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، هفته فرهنگی اصفهان طی روزهای سیزدهم تا نوزدهم اردیبهشت به ترتیب به نام شیخ بهایی، آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی، شهید سردار حسین خرازی، استاد صغیر اصفهانی، استاد حاج مصورالملکی، بانو علویه همایونی و علامه جلالالدین هُمایی نامگذاری شده است.
شاهمرادی ادامه داد: همزمان با این هفته، دبیرخانه فرهنگی زایندهرود با محوریت ضرورت توجه هرچه بیشتر به این رودخانه راه اندازی خواهد شد که امیدواریم گام مثبتی برای احیای دائمی این رود داشته باشد.
معاون فرهنگی شهردار اضافه کرد: ساعت ۲۰ روز ۱۲ اردیبهشت در خیابان چهارباغ مقابل مجسمه شیخ بهایی، رویداد هفته فرهنگی افتتاح و برنامهها طبق جدول برنامهریزی شده در اماکن مختلف این شهر اجرا می شود.
شاهمرادی خاطرنشان کرد: کارگاه بزرگ فرهنگی هنری از پل خواجو تا پل چوبی با حضور هنرمندان استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد و کهگیلویه و بویراحمد با موضوع زایندهرود برای روز ۱۳ اردیبهشت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: چهاردهم اردیبهشت به نام آیتالله سیدابوالحسن اصفهانی نامگذاری و در این راستا رویدادی برای ناگفتههای مشروطه اصفهان در نظر گرفته شده است.
معاون شهردار اصفهان اضافه کرد: روز پانزدهم اردیبهشت به نام شهید خرازی نامگذاری و در این راستا در گلستان شهدا ویژه برنامهای تدارک دیده شده است.
به گفته وی، همایش بزرگ پیادهروی با حضور اعضای ۱۷۰ ایستگاه ورزشی اصفهان از جمله برنامه های این روز خواهد بود.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اصفهان اظهار داشت: برپایی کارگاه موسیقی در هنرسرای خورشید، برنامه تفریح و بازی در محله امیر عرب، جشن سالمندان با عنوان "نور چشمان اصفهان" در باغ غدیر، نشست «شیوه ما مردمان» با موضوع کتابت از دوران صفوی تا امروز در موزه عصارخانه شاهی و سخنرانی با موضوع «اصفهان بین دو انقلاب» در باغ طُوبی مجموعه تختفولاد دیگر برنامههای این هفته را تشکیل می دهد.
شاهمرادی گفت: همچنین مراسم اختتامیه مسابقات فرهنگی، ورزشی جام "مولای عرشیان و بانوی قُدسیان" در ۲۳ رشته در باغ نور، برنامه تفریح و بازی در قائمیه، شب شعر "عاشقانههای اصفهان" به یاد استاد صغیر اصفهانی در باغ غدیر، برنامه «اصفهان به رنگ نجوم» در مرکز نجوم ادیب و برنامه «پیشینه اقتصاد ملی در اصفهان» را به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان برگزار خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: همایش بینالمللی در تالار صائب دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان، آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان جشنواره بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان(پوپک)در کتابخانه مرکزی، برنامه تفریح و بازی در محله دهنو، نشست «لهجه و گویش مردم اصفهان» در موزه گرمابه علیقلی آقا و رونمایی از کتاب و آلبوم موسیقی در هنرسرای خورشید، همایش بینالمللی میرداماد با سخنرانی محققانی همچون غلامحسین ابراهیمی دینانی، آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد، حامد ناجی و مهدی امامی جمعه برای هفته اصفهان در نظر گرفته شده است.
به گفته معاون شهردار اصغهان، آیین گرامیداشت هنرمندان نگارپرداز، نشست با عنوان «موزه و مواجهه مخاطب با اثر هنری» آیین رونمایی از دو سقاخانه مرمت شده، برپایی نمایشگاه عکس «اصفهان و کودکان لهستانی» همراه با سخنرانی یکی از مقامات کشور لهستان، دیگر برنامههای در نظر گرفته شده برای گرامیداشت هفته این کلانشهر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، در اول سپتامبر ۱۹۳۹ با حمله آلمان نازی به لهستان، جنگ جهانی دوم آغاز شد و در جریان آن هزاران تن از کودکان لهستانی به اصفهان فرستاده شدند. آنان در این شهر میتوانستند برای درمان بیماریهایی که در یتیمخانههای فاقد امکانات شوروی(سابق) به آنها مبتلا شده بودند، تحت مراقبت قرار بگیرند. در سالهای ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۵، تقریباً ۲ هزار کودک لهستانی وارد اصفهان شدند و به همین دلیل به اصفهان «شهر کودکان لهستانی» نیز میگفتند.
نظر شما