به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود حسینی پور شامگاه شنبه در نشست هم اندیشی با تشکل های بخش کشاورزی مازندران افزود: کشاورزان با اخلاص کار و تلاش می کنند و این خیر و برکت در کشاورزی به خاطر اخلاص تولیدکنندگان است، کشاورزان در حکمرانی اسلامی مایه افتخار کشور هستند، برای اینکه امنیت غذایی یکی از مولفه های اقتدار نظام است و کشاورزی مازندران رکن اصلی امنیت ملی غذایی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه نمونه بارز قدرت غذا از موشک و هواپیما بالاتر است، اختلاف بین روسیه و ترکیه مبنی بر این که ترکیه ۲۰ درصد سبد غذایی روسیه را در اختیار دارد و توانست قدرت پیشرفت نظامی روسیه را تحت الشعاع قرار دهد، ادامه داد: به همین دلیل کشاورزان همواره مایه افتخار و قدرت نظام هستند و سیاست های دولت در بخش کشاورزی باید همه جانبه حمایتی باشد و این مقوله مهم در دولت سیزدهم به صورت ویژه برای کشاورزی مازندران دیده شده است.
استاندار مازندران گفت: اگرچه کشاورزی کشور همواره طبق رهنمودهای رهبری مورد توجه قرار گرفته است، اما امروز نگاه اقتصاد کشاورزی جایگزینی شدن درآمد نفتی به صورت جدی در دولت سیزدهم مطرح است و این نگاه رهبری در شخص رییس جمهور ویژه شده است.
حسینی پور با بیان اینکه مقاومت در انجام فعالیت های کشاورزی به صورت سنتی عقب افتادگی را دوچندان می کند، اظهار داشت: کشاورزی مازندران باید به سمت دانش بنیان برود که علاوه بر افزایش بهره وری می توانیم زمین های کشاورزی استان را نیز حفط کنیم.
وی بیان داشت: تولیدات کشاورزی، صنایع تبدیلی و تجارت بین المللی را می طلبد، امروز جمهوری اسلامی به خصوص مازندران در بهترین فرصت تولید و صادرات کشاورزی در کشورهای منطقه به خصوص اوراسیا است.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه امروز سرمایه گذاران در مازندران بیشترین آسیب را می بینند و این صدمه جبران ناپذیری را به همه بخش ها به خصوص کشاورزی مازندران زده است ، گفت: امروز کشاورزی اولویت اول مازندران است و این دستور رهبر معظم انقلاب است و همه باید اجرا شود و بعد از کشاورزی در حوزه صنعت و گردشگری ظرفیت های خوبی داریم ،اگرچه باید از دیگر ظرفیت ها نیز به خوبی استفاده شود.
حسین پور ادامه داد: استقلال بدون امنیت غذایی غیر ممکن است و همانطوریکه در احادیث آمده است، کشاورزان گنجینه خداوند روی زمین هستند.
استاندار مازندران گفت: استانداری و همه دستگاه های مرتبط با بخش کشاورزی تمام قد برای توسعه کشاورزی درخدمت شرکت های تعاونی، تشکل و اتحادیه های بخش کشاورزی هستند، در واقع همه بهره برداران و تولید کنندگان بخش کشاورزی باید از خدمات دقیق دولت و بخش خصوصی بهره مند شوند.
وی با اظهار اینکه بالاترین رقم بودجه سفر هیات دولت در بخش کشاورزی مازندران مصوب شده است، گفت: به دلیل اینکه شخص رییس جمهور به شدت به دنبال توسعه کشاورزی مازندران است. امروز ظرفیت بزرگی در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد به این معنا که نیروهای تصمیم گیر در این وزارتخانه به خوبی کشاورزی و اهمیت مازندران در امنیت غذایی این خطه را می دانند.
حسینی پور گفت: آسیب ها و چالش ها و اشکالات کشاورزی مازندران را می دانیم و فقط باید با برنامه ریزی جهادی عملیاتی شود. کشاورزی مازندران باید متحول شود و هریک از بهره برداران و مسوولان دولتی و بخش خصوصی پای کار بیایند.
اسناندار مازندران گفت: یکی از اشکالات مازندران این است که از دیگران گلایه و معترض هستیم، هر یک باید تحول برای توسعه استان را از خود شروع کند، عادت های بد ایراد گرفتن را از دیگران و نقد غیرمنصفانه را کنار بگذاریم و از خود برای تحول کشاورزی استان شروع کنیم و تحول را عملی کنیم.
حسین پور گفت: کشاورز باید همه نهاده های مورد نیاز خود را به موقع در اختیار بگیرد، بنابراین نگاه تحولی با هدف توسعه مازندران نهادینه شود، اگر جامعه ای موفق شد با واگرایی نبوده است، تلاش برای تخریب نباشد، همدیگر را اصلاح کنیم، امروز بازار منطقه تشنه محصولات کشاورزی مازندران است.
وی بر لزوم توسعه کشت گلخانه ای در مازندران که باید به شدت توسعه یابد، تاکید کرد و ادامه داد: سند آمایش گلخانه ای باید در سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سریعترین وقت تهیه شود، مطالعات و پژوهش های خوبی در حوزه کشاورزی مازندران انجام شده که فقط باید عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: کشت گیاهان دارویی با ایجاد صنایع تبدیلی در مازندران رونق می یابد، اصلاح بذر در زراعت مازندران را جدی بگیریم، اصلاح نژاد در دام را سرعت بدهیم، زهکشی اراضی و مکانیزاسیون کشاورزی در همه حوزه ها باید توسعه بیاید.خاویار مازندران در قلب بازار کشورها مختلف دنیا به ویژه اروپا نفوذ دارد، اما از اقتصاد دریای مازندران کمترین استفاده می شود. صنایع تبدیلی در کنار تویلدات کشاورزی را باید با جهش چند برابری توسعه بدهیم.
به گزارش ایرنا در این جسله تشکل های کشاورزی مسایل و مشکلات خود را مطرح کردند.
مازندران سالانه با تولید بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع مصولات کشاورزی نقش محوری در اقتصاد استان دارد.
نظر شما