۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۳:۳۳
کد خبر: 84738025
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عملکرد صحیح شوراها، مانع هدررفت منابع می‌شود

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: عملکرد صحیح و منطقی شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها، مانع هدررفت منابع می‌شود و این عملکرد مثبت، جلوی حیف و میل بیت المال را می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت شنبه شب در همایش شورای‌های اسلامی شهر و روستاهای خراسان جنوبی که در محل مجتمع غدیر شهر بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: برخی مشکلات و درخواست‌هایی که از سوی شورای‌ها در این همایش مطرح شد، در شهرستان‌ها در حال اجرایی است.

وی بیان کرد: متاسفانه برخی مسائل به دلیل عدم اطلاع و اشرافیت شوراها در شهرستان الان جزو مطالبات بود و مشخص می‌شود ارتباط عمیق و سیستمی بین شوراها و فرمانداری ما در برخی شهرستان‌ها وجود ندارد.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: تمام مشکلات مطرح شده در این همایش احصاء شد و برخی از مشکلات مطرح شده به مرحله اجرایی رسیده و مابقی هم در سفرهای شهرستانی دنبال خواهد شد.

قناعت با اشاره به اقدام مثبت شورای فرهنگ عمومی در تعیین روز شوراها در تقویم مناسبت‌های ملی، تصریح کرد: شکل گیری این نهاد، توصیه موکد دین مبین اسلام در جهت همفکری و مشاوره دادن در امور مختلف است.

وی اضافه کرد: شوراها زبان گویای مردم و حلقه بین مردم و مسوولان هستند و زیباترین نماد تجلی خرد جمعی هستند، آنان بستر و زمینه را برای اجازه دخالت مردم در سرنوشت کشور و منطقه خودشان فراهم می‌کنند.

قناعت عنوان کرد: در پرتو قانون شوراها، سرنوشت مردم به دست خودشان رقم می‌خورد و شوراها و کارهای شورایی باعث می‌شود که جلوی کارهای استکباری و خودمحوری گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه روز شوراها فرصتی است که از خدمات شوراها تشکر و از دغدغه‌های آنان برای رفع مشکلات مردم بهره ببریم و از طرفی هم از عملکرد و خدمات آنان آگاه شویم، اضافه کرد: در این همایش دغدغه و مشکلات از سوی شورای‌های اسلامی شهر و روستا مطرح شد و بهتر بود شوراها عملکرد خود را هم بیان می‌کردند.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: من به عنوان نماینده عالی دولت در استان سوال دارم که توفیقات شما چی بوده؟ کجاها موفق شده‌اید؟ کاش گزارش عملکرد هم شوراها داشتند که متاسفانه از این موضوع محروم شدیم.

قناعت گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اصل هفتم به شوراها اختصاص یافته است که ارکان تصمیم‌گیری در مناطق خودشان هستند، واگذاری امور به مردم در حقیقت مشارکت آنان در اداره امور کشور است.

وی با تاکید براینکه هرچه شوراها از سیاسی کاری و کارهای حاشیه‌ای پرهیز کنند، قطعا توفیقات آنان بیشتر خواهد بود، اضافه کرد: مادامی که شوراها، انضباط شهری و توسعه خردمندانه مناطق شهری را دنبال کنند و نقدپذیر و پاسخگوی افکار عمومی باشند، قطعا موفق‌ خواهند بود.

قناعت افزود: باید توسعه شهری استان مبتنی بر مبانی علمی و سند آمایشی خراسان جنوبی باشد و تمام طرح‌ها پیوست فرهنگی داشته باشد، همچنین در کنار اختیارات خوبی که شوراهای ما دارند اگر مدیریت خدمات جامع شهری را نیز در دستور کار خود قرار دهند، کمک کار خوبی برای توسعه شهری خواهد بود.

وی بیان کرد: طرح مدیریت جامع خدمات شهری که در مجلس شورای اسلامی مطرح است، قطعا وظایف، خدمات و حوزه اختیارات شوراهای ما بیشتر خواهد شد.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه شوراها با بیش از دو دهه تجربه به یکی از نهادهای اثرگزار و راهگشا تبدیل شده است، اضافه کرد: حوزه فعالیت‌های شوراهای در زمینه‌های مختلف است اما فعالیت‌های سیاسی در حوزه فعالیت‌ شوراهای اسلامی ما جایی ندارد.

قناعت خاطرنشان کرد: مدل‌ها و الگوی مدیریت شهری نشان می‌دهد تا زمانی که امور شهری به مدیران و نخبگان شهری و اجتماعی از دل مردم سپرده شود، قطعا حل کننده مشکلات مردم است.

وی از شوراها به عنوان کوچکترین واحد تصمیم گیری در کشور ذکر و اضافه کرد: شوراها می‌توانند با انتخاب‌ها خوب، کارشناسی و بدون حاشیه خود سرنوشت منطقه خود را تعیین کنند.

قناعت با اشاره به اینکه شوراها در قانون اساسی جایگاه رفیعی دارد و یک اصل و هشت فصل از قانون اساسی ما به شوراها اختصاص یافته است، اضافه کرد: در خراسان جنوبی دو هزار و ۸۳۲ نفر شورای اسلامی شهر و روستا داریم.

وی با اشاره به سفرهای شهرستانی خود هم گفت: سفرهای شهرستانی استاندار در سه قالب رسمی، سرزده و موردی انجام می‌شود که هر کدام با ساختار ویژه به نوعی پیگیری مطالبات و مشکلات مردم را به همراه دارد.

استاندار خراسان جنوبی افزود: یک نوع سفر به‌صورت رسمی انجام می‌شود و قبل از حضور در شهرستان‌ها، مسائل، مشکلات و نیازهای منطقه در قالب کار کارشناسی احصا و بررسی می‌شود، در این سفر ضمن بازدید از طرح‌های مختلف و گفت و گو با مردم، شورای اداری شهرستان با حضور استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود و مصوباتی دارد که اجرای آنها را با محوریت فرمانداران پیگیری می‌کنیم.

قناعت بیان کرد: نوع دوم سفر به شهرستان‌ها متناسب با شرایط به‌طور سرزده انجام می‌شود، در این نوع ضمن شرکت در نماز جمعه شهرستان با تعدادی از شهروندان هم دیدار و گفت و گوی چهره به چهره داریم و بعد از حضور در نماز جمعه و اقامه نماز به عنوان کار نو جلسه شورای تامین استان و شهرستان به‌صورت ترکیبی در محل فرمانداری برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: سومین نوع سفر به شهرستان‌ها به‌صورت موردی است که براساس مساله و شرایط به‌صورت موردی پیش می‌آید و مصوبات سفرهای شهرستانی با برنامه‌ریزی قبلی و دارای پشتوانه کارشناسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha