به گزارش خبرنگار ایرنا نمایندگان شوراهای اسلامی شهرستانهای خراسان جنوبی در این همایش که ۲.۵ ساعت به طول انجامید، به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان دغدغهها و درخواستهای مختلف مردم استان را با مسوولان به خصوص نماینده عالی دولت در استان درمیان گذاشتند.
ارتقای زیرساختهای استان، لزوم فرآوری مواد معدنی و کشاورزی، بازگشایی بازارچههای مرزی، کمبود اعتبار دهیاریها و شهرداریها، توجه به آبخیزداری، کم آبی، کیفیت نامناسب راهها، کمبود پزشک و ارتقای زیرساختهای بهداشتی، کمبود زمین، تکمیل طرحهای نیمه تمام و مشکلات معیشتی مهمترین مشکلات و درخواستها مطرح شده در این همایش بود.
کمبود زمین مهمترین مشکل بشرویه
رییس شورای اسلامی شهرستان بشرویه در این همایش گفت: مهمترین و اصلیترین مشکل شهر بشرویه کمبود زمین است، البته ۵۰ هکتار اراضی ملی به این شهر الحاق شده اما همچنان مشکل اراضی موسوم به حفره حل نشده است.
محمد اسماعیلی اول افزود: در زمینه بهداشت و درمان، بیمارستان بشرویه از ۱۵ سال قبل عملیات اجرایی آن آغاز شده، اما هنوز به مرحله بهرهبرداری نرسیده و کمبود پزشک متخصص از دیگر مشکلات شهرستان در این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان بشرویه یک کیلومتر باند دوم راه وجود ندارد، اضافه کرد: البته پنج کیلومتر باند دوم راه در ورودی شهر بشرویه شروع شده که درخواست ما تسریع در اجرای این طرح است.
اسماعیلی اول با انتقاد از وضعیت نامناسب روکش آسفالت محورهای شهرستان و نبود زیرساختها در محورها منتهی به کویر این شهرستان، گفت: ۱۵ طرح نیمه تمام شاخص در شهرستان داریم که درخواست ما تکمیل این طرحها است.
لزوم پیگیری ردیف اعتباری برای طرح فاضلاب خوسف
نماینده شوراهای اسلامی شهرستان خوسف هم گفت: عملیات اجرایی بیمارستان خوسف از ۱۰ سال گذشته آغاز شده که متاسفانه تاکنون تنها ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، البته این طرح مشکل اعتباری ندارد و مهمترین مشکل آن مسائل حاشیهای با پیمانکار است.
علی رومنجانی افزود: بافت شهر خوسف حالت سنگلاخی دارد و امکان حفر چاه جذبی هم وجود ندارد، با این شرایط هنوز طرح فاضلاب خوسف ردیف اعتباری نگرفته و نیازمند پیگیری استاندار خراسان جنوبی است.
وی با اشاره به اینکه درخواست ما این است که مردم شهرستان از منافع معادن بهرهمند شوند، اضافه کرد: اما در حال حاضر گرد و خاک و تخریب جادههای شهرستان نصیب مردم میشود.
رومنجانی عنوان کرد: شهر تازه تاسیس ماژان مشکلات زیادی دارد، در این شهر زیرساختها ضعیف و مردم مشکل تامین آب و آنتن دهی شبکه موبایل دارند.
وی ادامه داد: درخواست ما این است که اعتبار شهرداری محمدشهر با توجه به تعطیلی آن در راستای توسعه زیرساختهای شهری به شهرداری خوسف اختصاص یابد.
لزوم مدیریت روان آبها در نوار مرز
رییس شورای اسلامی شهرستان درمیان هم گفت: وضعیت محورهای مواصلاتی شهرستان نامناسب و نیازمند توجه ویژه است.
فیروز غلامی افزود: مدیریت روان آبها در نوار مرز ضروری است تا از ورود آب به کشور افغانستان جلوگیری و باعث تقویت منابع آب زیرزمینی شود.
وی کمبود پزشک متخصص را از دیگر مشکلات شهرستان ذکر و اضافه کرد: نیاز است مشکلات کارخانه قند قهستان و بازارچه مرزی گلورده پیگیری شود تا شاهد فعالسازی دوباره آن باشیم.
غلامی ادامه داد: کمبود زمین از دیگر مشکلات جوانان در شهرستان است و درخواست ما این است که زمین دولتی رایگان به آنان واگذار شود.
فرسودگی بالا شبکههای آبرسانی قاینات
رییس شورای شهر قاین هم گفت: اعتبارات شهرداریها بسیار پایین است و برخی شهرداریها در کما به سر میبرند که باید به این موضوع توجه ویژهای شود.
محمد مهدی ولیان افزود: فرسودگی و هدرفت بالای آب در روستاها را از دیگر مشکلات شهرستان قاینات ذکر و اضافه کرد: با وجود ۵۷ هزار بیمه شده تامین اجتماعی، در این شهرستان درمانگاه تامین اجتماعی وجود ندارد و عملیات اجریی این طرح بارها کلنگزنی شده اما به سرانجامی نرسیده است.
وی ادامه داد: نیاز است در خصوص آلایندگی کارخانه فولاد قاینات تصمیمگیری شود، همچنین راهاندازی دانشکده علوم پزشکی از دیگر درخواستهای مردم شهرستان است.
کم آبی مهمترین مشکل نهبندانیها
نماینده شوراهای شهرستان نهبندان هم گفت: مردم دغدغههای معیشتی زیادی دارند که باید رفع مشکلات معیشتی در دستورکار جدی مسوولان قرار گیرد.
حسن قاسمی افزود: توجه به آبخیزداری در نوار مرزی شهرستان با توجه هدرفت سیلابها ضروری است، همچنین نیاز است با توجه به افزایش سرمایه گذاری صنعتی و معدنی توجه ویژهای به زیرساختهای شهرستان شود.
وی بیان کرد: الحاق اراضی ملی به شهرهای شهرستان از درخواستهای مردم است، همچنین نیاز است که در جذب نیرو در دستگاههای اجرایی از نیرویهای بومی منطقه استفاده شود.
قاسمی کمبود آبی در روستاها را مهمترین مشکل روستاییان و عشایر نهبندان عنوان کرد و گفت: متاسفانه ۳۰ درصد حوادث رانندگی نهبندان در راههای روستای شهرستان رخ میدهد که این نیازمند توجه ویژه است.
کمبود فضای آموزشی در زیرکوه
نماینده شورایهای اسلامی شهرستان زیرکوه هم گفت: از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم خدمات خوبی در شهرستان زیرکوه ارایه شده است.
محسن بخشی افزود: مجتمع دامداری و گلخانهای شهرستان نیمه تمام رها شده است که با توجه به نیاز شهرستان درخواست تسریع در اجرای آن را داریم.
وی کمبود شدید فضای آموزشی در شهر حاجی مرکز شهرستان را از دیگر مشکلات منطقه ذکر و اضافه کرد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان کمبود زمین داریم، اخیر ۶۷ هکتار به محدودههای شهری شهرستان اضافه شده که با توجه به تعدادی زیاد متقاضیان پاسخگو نیست.
بخشی با بیان اینکه کم آبی و کمبود علوفه مهمترین مشکل عشایر و دامداران منطقه است و نیازمند توجه ویژه هستند، اضافه کرد: درخواست مردم شهرستان خرید تضمینی دام و محصولات کشاورزی است.
وی ادامه داد: کمبود پزشکی متخصص از دیگر مشکلات شهرستان است به گونهای که حتی یک پزشک متخصص هم در منطقه نداریم.
پرداخت نشدن عواید سوخت مرزنشینان
نماینده شورایهای اسلامی سربیشه هم گفت: شهرداری شهرستان به خصوص شهرداری کوچک با کمبود شدید منابع مالی مواجه هستند و توان پرداخت حقوق پرسنل خود را ندارند.
حسین محمدی افزود: سند توسعه نهبندان و سربیشه بازنگری شده اما در قانون بودجه سال جاری ردیف اعتباری نگرفته که موضوع نیازمند پیگیری است.
وی با بیان اینکه نیاز است برای رفع محرومیت برای تمام مناطق شهرستان دستگاه معین محرومیتزدایی پیگیری شود، اضافه کرد: در حال حاضر ۸۶ روستای شهرستان سربیشه با تانکر آبرسانی میشود و ۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد جاده آسفالته هستند.
محمدی ادامه داد: تنها استخر سرپوشیده شهرستان سربیشه با گذشت بیش از ۱۷ سال هنوز راهاندازی نشده است، همچنین طرح فاضلاب سربیشه که عملیات اجرایی آن از ۱۷ سال قبل آغاز شده هنوز به اتمام نرسیده است.
وی گفت: طرح انتقال آب از دشت خوشاب سربیشه به دهستان لانو به کندی در حال انجام است، همچنین برخی روستاهای شهرستان از زیرساخت اینترنت برخوردار نیستند.
وی خاطرنشان کرد: عواید سوخت مرزنشینان بیش از یک سال است که پرداخت نشده که این موضوع باعث مهاجرت روستاییان به شهرها شده است.
توسعه سرایان در سند آمایش خراسان جنوبی دیده نشد
نماینده شورایهای اسلامی سرایان هم گفت: سند آمایش سرزمینی خراسان جنوبی چند سال قبل تهیه شده که متاسفانه در این سند به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری توجه نشده است.
سعید مظفری افزود: در این سند به توسعه برخی شهرستانها از جمله سرایان توجهی نشده است، باید به توسعه متوازن همه شهرستان توجه شود.
وی کم آبی، کیفیت نامناسب محورهای مواصلاتی، بلاتکلیفی دانشکده کشاورزی و کمبود پزشک متخصص را از دیگر مشکلات شهرستان دانست که نیازمند توجه ویژه است.
راههای طبس، پرحادثهترین راههای خراسان جنوبی
نماینده شورایهای اسلامی شهرستان طبس هم گفت: شهرستان طبس وسیعترین و پرحادثهترین محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی را دارد که نیازمند توجه ویژه است.
محمدجواد راستینه افزود: استان خراسان جنوبی بابت ارتقا و پست و سمت مدیران طبسی برنامهای ندارد، توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی در غرب استان ضروری است.
وی بیان کرد: برای تامین آب واحدهای صنعتی و معدنی طبس از خارج استان برنامهریزی شود، ارتقای زیرساختها مختلف توسعهای و گردشگری و تکمیل طرحها نیمه تمام از دیگر درخواستهای مردم طبس است.
اعتبارات سفر رییس جمهوری عادلانه توزیع شود
نماینده شورای اسلامی شهرستان فردوس هم گفت: گرانی در سه بخش اجناس، کرایهها و دستمزدها مردم را رنج میدهد و نیازمند توجه ویژه است.
سیدمهدی علیپرست افزود: اجرای مصوبات سفر رییس جمهوری شروع شده و باید در روند اجرای تسریع شود و باید اعتبارات سفر به صورت عادلانه توزیع شود.
وی با بیان اینکه رفع موانع تولید از واحدهای تولیدی و صنعتی همچنان در این دولت باید دنبال شود، اضافه کرد: باند امداد و نجات شهرستان فردوس ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تکمیل آن نیازمند توجه ویژه است.
علی پرست عنوان کرد: ۲ سال است که هیچ اعتباری به پروژه راه آهن فردوس اختصاص نیافته و کارگران آن هم بیکار شدند.
وی ادامه داد: ۱۵ پروژه نیمه تمام در شهرستان داریم که تکمیل آن باید در اولویت قرار گیرد.
کمبود مراکز تفریحی در بیرجند
نماینده شوراهای اسلامی شهرستان بیرجند هم گفت: خراسان جنوبی سومین استانها پهناور کشور است و علیرغم تمام منابع و ظرفیتها از لحاظ توسعه در رتبه سی و یکم کشور قرار دارد.
علیرضا حسنی صفت افزود: شهر بیرجند از کمبود زیرساختها و ظرفیتهای تفریحی و گردشگری رنج میبرد که نیاز است که در اعتبارات دولتی مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: نیاز است در اجرای طرحها نهضت ملی مسکن دولت کمک کننده باشد چرا که مردم توان اقتصادی ندارند.
توجه به توسعه متوازن خراسان جنوبی
رییس شوراهای اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: توسعه متوازن در تمام شهرستانهای خراسان جنوبی ضروری است، نیاز است که شهرداریها و دستگاههای اجرایی با خرید محصولات داخلی استان از تولیدکنندگان حمایت کنند.
محمدرضا حاجی آبادی افزود: تکمیل زیرساختهای حیاتی استان ضروری است، باید توجه ملی در اختصاص اعتبارات برای توسعه زیرساختهای استان افزایش یابد.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در تولید دانش بنیان ضروری است، اضافه کرد: درآمد دهیاریهای پرجمعیت استان پاسخگوی پرداخت حقوق کارکنان نیست و نیازمند توجه ویژه است.
نظر شما