به گزارش روزیکشنبه ایرنا، این رسانه نوشت: ترامپ در کمپین های ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۶ بر یک جمله سه کلمه ای تاکید داشت: «دیوار را بسازید».
او در یکی از کمپین هایش تاکید کرد که مکزیک باید هزینه پروژه ساخت دیوار را بپردازد اما وقتی به قدرت رسید به دنبال منبع بودجه محتمل تری گشت. اما کنگره آمریکا برای دو سال از ارائه چنین پولی خودداری کرد؛ نبردی که در نهایت باعث طولانی ترین دوران تعطیلی دولت در آمریکا شد. ترامپ سپس وضعیت فوق العاده ملی در مرز جنوبی آمریکا اعلام کرد. این اقدام به او اجازه داد بودجه ای را برای ساخت دیوار مرزی از محل وزارت دفاع این کشور تخصیص دهد.
دولت ترامپ در نهایت توانست چهارصد و پنجاه مایل از این دیوار را بسازد که یک چهارم از دیوار مرزی با مکزیک را تشکیل می دهد. ساخت این دیوار تا زمان مراسم تحلیف جو بایدن رئیس جمهوری کنونی آمریکا ادامه یافت.
پروژه های ساختمانی در این اندازه معمولاً تبعات زیست محیطی بسیار زیادی دارند. اما تامین مالی این پروژه از بودجه وزارت دفاع و طبقه بندی آن به عنوان یک موضوع امنیت ملی به دولت ترامپ راهی برای دور زدن تدابیر محافظتی محیط زیستی داد.
ساخت این دیوار باعث معافیت از قانون آب پاک و هوای پاک شد. این پروژه قانون گونه های مختلف گیاهی و جانوری به خطر انداخت.
پس از انتخابات ۲۰۲۰، و به ویژه مراسم تحلیف، مردم فکر کردند که با رفتن ترامپ، می توان دیوار را فراموش کرد.
نیویورکر نوشت با این حال هنوز به برخی سوالات پاسخی داده نشده است که از همه مهم تر تاثیرات ساخت این دیوار بر گونه های مختلف گیاهی و جانوری است و بخش جدید این دیوار اکنون برخی از گونه های جانوری از جمله جگوار، نوعی پلنگ راه راه آمریکایی، گوسفند کوهی آمریکایی، و گرگ خاکستری مکزیکی را به خطر می اندازد.
موضوع دیگر که در پروژه ساخت دیوار مرزی نیاز به رسیدگی دارد مساله گذرگاه های مرزی است. اگرچه دیوار بیشتر مهاجرت های حیات وحش را متوقف می کند، به نظر نمی رسد مانع عبور مردم شود. سوابق گمرکی و حفاظت از مرز به دست آمده توسط روزنامه واشنگتن تایمز نشان داد که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ بخش جدید دیوار که از ستون های فولادی به ارتفاع هجده تا سی فوت ساخته شده نزدیک به سی و سیصد بار شکسته شده اند.
نیویورکر نوشت: یکی از پرسشهای بیپاسخ این است که با آسیبهای وارده به زمین چه باید کرد، بیشتر آسیب ها در دورافتادهترین بخشهای بیابانی این منطقه است؛ مناطقی که بخش کوچکی از گذرگاههای مهاجران را تشکیل میدهند.
این رسانه آمریکایی در گزارش خود به فیلم مستند کوتاهی تحت عنوان «زخم آمریکایی» ساخته دنیل لومبروسو، فیلمساز آمریکایی اشاره کرده که در آن، برخی از پیامدهای ناخواسته دیوار مرزی بررسی می شود.
نظر شما