دکتر داود خوششکن روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهتمام ایران در کمکهای بشر دوستانه بویژه برای مهاجران افغانستانی، گفت: به دلیل شرایط سیاسی کشور همسایه و وضعیت نابسامان مردم در این کشور و از سویی همسایگی و قرابت زبانی و فرهنگی ایران و افغانستان، مسوولان خراسان رضوی در صدد چارهاندیشی برای رفع چالشهای بهداشت و درمان و ارتقای سلامت مردم این کشور برآمدهاند.
وی ادامه داد: در نشستهای تخصصی مسوولان خراسان رضوی و نمایندگان اتباع افغانستانی در راستای حل مشکلات درمانی بیمارانشان، پیشنهاد نمایندگان اتباع افغانستانی مبنی بر ساخت بیمارستانی با ظرفیت حدود ۱۲۰ تختخوابی ویژه آنان در مشهد با هزینه و تملک خود، با موانع قانونی از سوی دولت جمهوری اسلامی مواجه است.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تعداد بسیاری از پزشکان متخصص و اتباع افغانستانی فارغ التحصیل رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در حوزه درمان در مشهد مقدس مشغول به فعالیت هستند، افزود: این افراد درخواستهای متعددی از جمله ساخت مرکز درمانی سرپایی یا کلینیک جراحیهای محدود بدون نیاز به بستری و ماندگاری بیمار در نقطه صفر مرزی با هزینه دولت افغانستان را ارایه دادند.
وی تصریح کرد: هماکنون حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت از اتباع افغانستانی در شهر هرات و روستاهای اطراف آن و در نزدیکی مرز دوغارون و تایباد ساکن هستند.
خوش شکن ادامه داد؛ با توجه به مشکلات صدور ویزا در افغانستان، با ساخت بیمارستان در نقطه صفر مرزی، بیماران افغانستانی بدون نیاز به ویزا برای درمان به این بیمارستان میتوانند مراجعه کنند و سپس به کشور خود برگردند و علاوه بر آن میتوانند از پوشش بیمه کشور خود استفاده کنند که این موضوع میتواند سبب ایجاد مهاجرت معکوس شود.
مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در حال حاضر با رایزنیهای رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسوولان استانی، پیشنهاد مبنی بر ساخت یک بیمارستان درمانی در نقطه صفر مرزی در تملک ایران با مشارکت کشور افغانستان و همکاری و اشتغال نیروهای تخصصی و پزشکان هر دو کشور ارایه شده است که جوانب آن نیز در حال بررسی و پیگیری است.
خوش شکن گفت: از مزایای این پیشنهاد این است که موانع قانونی تملک آن رفع میشود و همچنین مهاجرت معکوس نیز شکل گرفته که اشتغالزایی را در بردارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر از ۳۵۰ هزار مهاجر افغانستانی در خراسان رضوی، ۹۶ درصد از آنان در شهر مشهد ساکن هستند.
نظر شما