اسماعیل حاجیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزون بر ۲۰ نشست در چهارسال گذشته در فرمانداری بندرعباس، چهار نشست در راه و شهرسازی و همچنین نشست های متعددی در استانداری هرمزگان با موضوع کارگران فصلی برگزار شد و شورای تامین این استان مصوب کرد زمینی برای احداث سرپناه کارگران فصلی تعیین و برای احداث در اختیار خانه کارگر قرار گیرد.
وی ادامه داد: خانه کارگر بودجه احداث و وسایل مورد نیاز سرپناه را از اداره های دولتی مختلف نمیخواهد و میتواند در صورت دریافت زمین با بودجه خود فضایی برای استراحت و اِسکان کارگران فصلی ایجاد کند.
وی اضافه کرد: زیبنده نام هرمزگان به عنوان قطب اقتصادی کشور نیست که چنین معضلهایی داشته باشد به طوری که شهرداری بندرعباس برای سطلهای ذباله سایه بان ایجاد کرده اما انسانها باید بدون سرپناه در آفتاب گرم بندرعباس و سرمای زمستان بنشینند.
وی افزود: آیا با این ریخت و پاش صنایع غرب بندرعباس نمیتوان سرپناهی برای کارگران احداث کرد، تنها مشکل برای انجام این کار زمین است که باید در اختیار خانه کارگر قرار گیرد تا سرپناهی برای کارگران احداث شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: در این شهر برای سگها محوطه احداث کردهاند اما برای انسان کاری انجام نشده است و نمیدانیم چه دستهایی پشت پرده این وضعیت قرار دارد.
حاجیزاده ابراز داشت: کارگران در زمستان سال گذشته و در دمای ۱۰ تا ۱۱ درجه سانتیگراد بر روی زمین در پشت پارک جنگلی بندرعباس خوابیده بودند، این برای هرمزگان و شهر بندرعباس به عنوان مرکز اقتصادی شناخته میشود معضل است.
برخی خود را شبیه کارگران کرده و دزدی میکنند
وی ادامه داد: در جلسهای که در نیروی انتظامی عنوان شد افرادی از استان های دیگر به هرمزگان میآیند و سر چهار راه مینشیند و با مُشبه کردن خود به لباس کارگر وارد خانههای مردم شده و آنجا را شناسایی کرده و دزدی میکنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان اضافه کرد: این گونه افراد نام کارگر را خراب میکنند، کارگر اگر دزد بود شبانهروز برای تامین معیشت خانواده خود در فضای باز نمینشست و نمیخوابید تا نتواند پس از یک ماه استحمام هم بکند.
وی گفت: مدتی پیش خانوادهای آمده بودند و عنوان میکردند در سهراه جدید پارک جنگلی خانه دارند که پنجره آن روبه دریا باز میشود اما به دلیل اینکه کارگران در آنجا حضور داشته، میخوابند، لباس عوض میکنند و در جوی آب آن لباس شسته و استحمام میکنند جرات ندارند پنجره را باز کنند.
حاجیزاده بیان کرد: زمینی با تغییر شهردار در اختیار خانه کارگر قرار گرفته که به دلیل نداشتن سند نمیتوان برای احداث سرپناه کارگران استفاده کرد و تلاش داریم در سه نقطه شهر از قبیل سه راه پارک جنگلی، روبروی اداره کل استاندارد در بلوار امام حسین و یک نقطه دیگر شهر سایبانی برای نشستن کارگران احداث کنیم.
وی اظهار داشت: مساله بعدی کودکان کار بوده که در سر چهار راه گل می فروشند و تکدی گری میکنند که بیشتر از اتباع سایر کشورها هستند و مشخص نیست شبها اینها را کجا میبرند؛ پذیرفتیم برای این ها هم مانند کارگران فصلی کاری انجام دهیم، بهزیستی هم چند مرحله کارهایی کرد اما به اجبار نمیتواند فرزند دیگران را نگهدارد.
همراهان بیماران شبها را در فضای باز بیمارستان خلیج فارس میگذرانند
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صنایع غرب بندرعباس بهخصوص نفت ستاره قسمت عمده سهامشان متعلق به شستا و کارگران است اما در محوطه بیمارستان شهید محمدی که جایی برای سوزن انداختن نیست بزرگترین بیمارستان های جنوب کشور را احداث کردهاند.
حاجیزاده ادامه داد: فضای بیمارستان خلیج فارس بندرعباس که معتلق به کارگران است و برای سه سال پیاپی به عنوان فضای نمونه سبز برگزیده شد به گفته مسوولان مربوطه تنها با ۱۶۰ تختخواب فعالیت میکند و دستگاه اکسیژن ساز آن در شرایط کرونایی خراب است و دستگاه نوبت دهی اش هم خراب است.
وی اضافه کرد: از مدیرعامل قبلی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس پرسیدیم چرا اینکار را کردید پاسخ داد استاندار هرمزگان از ما خواست چنین کاری بکنم که مجوزهای آن را هم با زحمت و مشقت فراوان اخذ کردیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: اما در حالی که شاهد چنین بیمارستانی در محوطه بیمارستان شهید محمدی هستیم همراهان بیماران بایستی شبهای متوالی را بدون هیچ امکاناتی در فضای باز محوطه بیمارستان خلیج فارس بندرعباس بگذارنند.
حاجیزاده گفت: بعینه همراهان بیمار بشاگردی را دیدم که ۱۸ شب متوالی در فضای باز بیمارستان خلیج فارس خوابیده بودند که آنها را به منزل برده و از آنان پذیرایی کردم و توانستند استحمام کنند، چرا نباید سرپناهی برای همراهان بیماران در این بیمارستان وجود داشته باشد.
وی افزود: احداث ۲ اتاق برای استراحت و اسکان موقت همراهان بیماران در این بیمارستان که کاری ندارد و از آن طرف هم جای تعجب است که مدیرعامل یکی از هلدینگ های بزرگ تامین اجتماعی اطلاع نداشت بیمارستان خلیج فارس به تامین اجتماعی تعلق دارد.
وی اضافه کرد: در مراسم روز کارگر عنوان کردم زیبنده نام هرمزگان نیست که مسوولی و بگوید به جای زدن مهمانسرا و اقامتگاهی برای اسکان موقت بیماران در بیمارستان خلیج فارس بروید در یزد مهمانسرا و محل استراحت برای همراهان بیماران احداث کنید.
دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفت: اکنون تغییرهایی در مدیریت درمان تأمین اجتماعی درحال انجام است که امید میرود منجر به اتفاقهای خوبی شود.
نظر شما