مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره تاثیر یارانه پنهان بر اقتصاد کشور گفت: در مقایسه با سایر کشورهای دنیا، کشور ما بالاترین یارانه پنهان را توزیع میکند و بر اساس گزارش سال ۲۰۲۰ آژانس بین المللی انرژی، حدود ۸۰ میلیارد دلار فقط یارانه پنهان سوخت و انرژی در سالهای اخیر در کشور توزیع شده که عدد بسیار بالایی است و درصدی از این عدد میتواند بخش مهمی از مشکلات کشور را رفع کند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: قطعا ادامه این روند به صلاح کشور نیست ولی حذف یارانههای پنهان یا ادامه دادن این مسیر هم محل مناقشه صاحب نظران است. چرا که در شرایط فعلی اقتصادی اگر قرار باشد یارانههای پنهان حذف شوند، فشار مضاعفی بر مردم وارد خواهد شد که مقدور نیست اما اگر هم یارانه پنهان حذف نشود، ادامه این روند سبب هدر رفت انرژی، قاچاق و به وجود آمدن اقتصاد بیمار میشود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه با بیان اینکه برای حل این مشکل باید به صورت تدریجی اقدام به حذف یارانههای پنهان کرد، اظهار داشت: برای حذف یارانههای پنهان باید قدم به قدم آن را مدیریت کرد، البته ابتدا نیاز به ثبات اقتصادی است و این ثبات به معنای ثبات بازار ارز و برخورداری از تورم معقول، تعریف شده و مشخص است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ثبات اقتصادی به این معنا است که عامه مردم از شرایط نسبتا مناسب رفاه و معیشت بهرهمند باشند و ضریب جینی نیز در کشور از کاهش ملموسی برخوردار باشد و تولید ناخالص کشور به رشد اقتصادی منطقی و قابل قبولی برسد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه رویکرد دولت و مجلس در فضای فعلی جامعه حل معضل یارانههای پنهان است، عنوان کرد: در این شرایط همه نهادها باید وارد عمل شوند و در ابتدا مزایای حذف یارانههای پنهان به مردم توضیح داده شده و اقناع عمومی جامعه را هم کسب کنیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر زیرساختهای لازم برای حذف یارانه پنهان فراهم شود، نتیجه آن کاهش فقر مطلق در جامعه خواهد بود. در واقع اگر شرایط اقتصادی نسبی مورد نظر که به آن اشاره شد، فراهم شود و اقناع عمومی هم صورت بگیرد، حتما حذف یارانههای پنهان که مورد تاکید دولت است، می تواند به درمان مشکلات اقتصادی کشور کمک کند.
نظر شما