به گزارش ایرنا از این نشریه انگلیسی، یک منبع نظامی گفت که بین ۲۰ تا ۳۰ فروند هواپیمای بدون سرنشین موسوم به Malloy T۱۵۰ که توسط نیروی دریایی سلطنتی انگلیس آزمایش شده است، برای کمک به نیروهای اوکراینی تحویل داده خواهد شد.
این پهپادها با برد بیش از ۴۰ مایل و زمان پرواز ۳۶ دقیقه برای حمل ۶۸ کیلوگرم تجهیزات پزشکی و لجستیکی به سربازان اوکراینی در خط مقدم که علیه روسیه در شرق دونباس و مناطق دیگر میجنگند، استفاده خواهند شد.
پهپادهای یادشده که بر اساس گزارش تایمز، توسط شرکت Malloy Aeronautics ساخته شده در همه شرایط جوی، از جمله باران، باد تند، در صحرا و برف آزمایش شده اند. این پهپادها که از طریق لپتاپ کنترل میشوند برای حمل کولهپشتی، مهمات، مواد غذایی و لوازم شخصی به گردان نیروی دریایی انگلیس طی مانور نظامی سال ۲۰۲۰ در قبرس مورد استفاده قرار گرفتند.
مشخص نیست که وزارت دفاع انگلیس چند پهپاد دارد و آیا آنها را از سهم خود ارسال می کند یا به طور خاص برای اوکراینی ها خریداری می شود.
بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس دیروز با ایراد سخنانی در پارلمان اوکراین از ارسال پهپادهای سنگین به این کشور خبر داده بود. وی سخنان نخست وزیر اسبق انگلیس وینستون چرچیل را تکرار کرد و مقاومت اوکراین را "بهترین زمان" برای ایجاد حماسه در تاریخ توصیف کرد.
جانسون اولین رهبر جهان بود که از زمان آغاز درگیری ها در پارلمان اوکراین سخنرانی کرد و مورد تشویق نمایندگان مجلس که پرچم های انگلیس و اوکراین را تکان میدادند قرار گرفت.
رئیسجمهوری اوکراین هم که گفته میشود نخستین باری بود که از زمان آغاز جنگ شخصاً در پارلمان ظاهر میشد پس از سخنان جانسون، انگلیس و اوکراین را «برادر و خواهر» خواند.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
نخستوزیر انگلیس که سه هفته پیش در سفری غیرمنتظره به کییف رفت، با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین دیدار کرد. وی در اظهاراتی مدعی شد که حوادث در این کشور، اعتبار ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه را برای همیشه لکهدار کرده است. نخستوزیر انگلیس اضافه کرد: «فشارها و تحریمهای اقتصادی علیه روسیه را افزایش خواهیم داد و هر هفته تحریمهای جدیدی را علیه روسیه اعمال میکنیم».
این درحالیست که رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما