رضا اسماعیلی استاد دانشگاه آزاد اصفهان و پژوهشگر حوزه اجتماعی و فرهنگی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: هر چند شکافی عمیق بین جامعه و دولتها در ادوار مختلف به وجود آمده است و همچنان ادامه دارد و در راستای سلامت اجتماعی باید رابطه میان دولت و مردم و وضعیت اقتصادی را بازنگری کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت مشارکتهای اجتماعی و اهمیت حضور مردم به خصوص بازنشستگان در فعالیتهای مختلف خاطرنشان کرد: وقت آن رسیده است که پیوندهای اجتماعی گسترش یابد و حضور مردم در فعالیتهای دسته جمعی پررنگتر شود.
اسماعیلی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی در استان اصفهان دارای منحنی صعودی در دهه ۹۰ بوده است، اضافه کرد: وقتی ساختار جامعه با اهداف جامعه متناسب نباشد، شکاف ایجاد میشود و گروهی نیز دچار خود فرورفتگی اجتماعی میشوند.
وی ادامه داد: کارهایی که در این زمینه انجام میشود بعضا دارای نیتی مثبت است، اما به جای آنکه امید را افزایش دهد موجب کاهش آن میشود.
این پژوهشگر افزود: برای افزایش امید و اعتماد در جامعه، مسوولان باید از دادن وعدههای عمل نشدنی بپرهیزند و تابآوری ارتباطات اجتماعی با مردم را در خود تقویت کنند.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان با بیان اینکه تصویر روشنی از امید اجتماعی به عنوان یک سازه مفهومی وجود ندارد، اضافه کرد: امید از جنس انرژی اجتماعی است و برای تقویت آن در جامعه لازم است تا نگاه تبعیضآمیز به اقشار مختلف مردمی نداشته باشیم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: امید اجتماعی نیاز به برنامه سازی اجتماعی دارد و پیامبر اسلام در این زمینه سخنی دارد که مردم را همانند دانههای شانه باهم برابرند و توجه به این نکته و داشتن نگاه برابر، پیامد افزایش امیدواری در جامعه را به همراه خواهد داشت.
نظر شما