سفیر روسیه در آمریکا: ناتو تهدید جنگ هسته ای را جدی نمی گیرد

تهران – ایرنا- نماینده روسیه در آمریکا می گوید رهبران ائتلاف نظامی ناتو به رهبری آمریکا قادر به درک امکان وقوع یک درگیری هسته ای بالقوه نیستند و بر جنگ لفظی تنش زای خود بر سر نبردهای جاری در اوکراین اصرار می ورزند.

به گزارش ایرنا از تارنمای هفته نامه نیوزویک، در حالی که دولتمردان و دیگر شخصیت‌های آمریکا و کشورهای متحدش، کرملین را به راه انداختن جنگ به بهانه حمایت ناتو از اوکراین متهم می‌کنند، آناتولی آنتونوف، سفیر مسکو در واشنگتن، آنچه را که آن را «انبوهی از اظهارات نادرست آشکار» خواند، مورد مذمت قرار داد.

از نظر او، بلوک غرب در برخورد با آنچه که به عنوان یکی از خطرناک ترین برهه ها از زمان بحران موشکی کوبا در شش دهه اخیر می تواند باشد، غیرمسئولانه رفتار می کند. آنتونوف به نیوزویک گفت: «نسل فعلی سیاستمداران ناتو به وضوح تهدید هسته ای جهان را جدی نمی گیرند.»

وی با اشاره مستقیم به اظهارات غیرمسئولانه برخی رهبران ارشد نظامی ایالات متحده، از جمله لوید آستین، وزیر دفاع و ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفت که "خطر جدی و واقعی است و ما نباید آن را دست کم بگیریم. "

سفیر روسیه در آمریکا، اتهامات آمریکایی ها را مبنی بر دامن زدن به بحران هسته ای از سوی روسیه "بی اساس" و "بخشی از یک کمپین تبلیغاتی علیه روسیه " خواند.

وی سپس "شرایطی که تحت آن استفاده از سلاح های هسته ای امکان پذیر است" را بر اساس دکترین رسمی روسیه تعریف کرد، که به گفته او بیان می کند که چنین سلاح های کشتار جمعی "می تواند در پاسخ به استفاده از سلاح های کشتار جمعی علیه روسیه و متحدانش مورد استفاده قرار گیرد" و گفت: «فقط در صورت تجاوز به کشورمان و به خطر افتادن موجودیت دولت ما چنین احتمالی وجود دارد». و تاکید کرد که همکاران غربی او خطر بروز یک بحران جهانی هسته‌ای را دست کم گرفته اند.

آنتونوف گفت: «این کشور ما است که در سال‌های اخیر به طور مداوم به آمریکایی ها یادآوری کرده است که در جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد، بنابراین هرگز نباید این اتفاق بیفتد».

وی به گنجاندن این اصل "بدون برنده" در توافق مشترک روسیه و آمریکا اشاره کرد. بیانیه ای که پس از نشست خرداد ۱۳۹۹ بین جو بایدن، رئیس جمهور روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و بار دیگر توسط اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل در دی ماه سال جاری میلادی به تصویب رسید.

ماه آینده دو دهه از خروج آمریکا از معاهده موشک های ضد بالستیک (ABM) می گذرد که به مدت نیم قرن نشانگر تلاشی پیشگام در کاهش تنش های هسته ای در گرماگرم جنگ سرد بود. در مرداد ۱۳۹۸، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، معاهده نیروهای هسته‌ای میان‌برد (INF) را لغو کرد و مسکو را متهم کرد که قبل تر آنها بودند که از طریق توسعه موشک های کروز جدید خود با برد ۳۱۰ تا ۳۴۲۰ مایلی که برای خشکی ممنوع شده بود، از این توافق سرپیچی کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha