جان کربی سخنگوی پنتاگون روز جمعه به وقت محلی در بیانیهای اعلام کرد: ما اطلاعات هدفگیری ناو جنگی مسکووا را به اوکراین ارائه نکردیم.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود که پنتاگون از طرح حمله به این کشتی جنگی که در ۱۳ آوریل در دریای سیاه غرق شد،"آگاهی قبلی" نداشته است.
وی تصریح کرد: ما در تصمیم اوکراینی ها برای حمله به این کشتی یا عملیاتی که آنها انجام دادند، نقش نداشتیم.
پیش از این وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پنتاگون اطلاعات لازم برای هدف قرار دادن رزمناو مسکووا را در اختیار نیروهای اوکراینی قرار داده است.
روزنامه انگلیسی تایمز با اشاره به حضور یک هواپیمای جاسوسی آمریکا در دریای سیاه، دقایقی قبل از هدف قرار گرفتن کشتی مسکوا، احتمال داده بود که موقعیت مکانی این کشتی روس را آمریکایی ها در اختیار اوکراین قرار داده باشند.
به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی تایمز در گزارشی اعلام کرده بود: یک هواپیمای بوئینگ گشت دریایی و ضد زیردریایی P-۸ آمریکا، دقایقی قبل از حمله ارتش اوکراین به مسکوا، در حال گشت زنی در دریای سیاه بوده است.
براساس این گزارش، رادارهای قوی P-۸ می تواند اطلاعات مکانی کشتی ها را از صدها مایل دورتر تعیین کند. ارتش اوکراین با شلیک دو موشک ضدکشتی نپتون، کشتی موسکوای روسیه را که در جنوب اودسا در حال گشت زنی بود، غرق کرد.
گزارش تایمز تصریح کرد: هواپیمای جاسوسی آمریکا از پایگاه هوایی این کشور در جزیره سیسیل ایتالیا به ساحل دریای سیاه در رومانی پرواز کرده و از آنجا موقعیت کشتی روسی مسکوا را شناسایی و در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما