به گزارش ایرنا از المسیره، در بیانیه کمیته ملی امور اسرای دولت نجات ملی یمن آمده است: کسانی را که عربستان سعودی آزاد کرده غیر از پنج نفر بقیه اسیر جنگی نیستند و چهار نفر نیز صیادانی بودند که در دریای سرخ ربوده شدند.
کمیته ملی امور اسرای یمن افزوده است: با اینکه ما از آزادی هر شهروند یمنی استقبال میکنیم اما آنها باید با مقامات مربوطه در وزارت امور خارجه و وزارت حقوق بشر هماهنگی کنند.
این بیانیه میافزاید: ما تأکید میکنیم که پیگیر آزادی همه اسرای ارتش و کمیتههای مردمی هستیم و بر این اساس ۹ اسیر و افراد ربوده شده را پذیرفتهایم.
کمیته ملی اسرای یمن با بیان اینکه پرونده اسرا یک پرونده انسانی است که نباید برای کاسبی باشد، افزوده است: ما نمیتوانیم به رژیم سعودی اجازه دهیم پرونده اسرا را سیاسی کند، از کارگران یا زندانیان یمنی از ملیتهای مختلف استفاده کرده و آنها را به عنوان اسیر جنگی معرفی کند.
در این بیانیه همچنین آمده است: طی سال جاری، ما چندین اقدام یکجانبه بشردوستانه را انجام دادیم که طی آن بیش از ۴۰۰ اسیر جنگی را آزاد کردیم.
کمیته ملی اسرای دولت نجات ملی یمن در پایان بیانیه خود آورده است: آزادی بیش از ۴۰۰ اسیر جنگی طرف مقابل بدون اینکه ساختگی و برای کاسبی باشد، برای این است که ما معتقدیم که این یک پرونده صرفا بشردوستانه است.
پیش تر سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ در یمن از آزادی ۱۱۷ اسیر یمنی توسط عربستان سعودی خبر داده بود.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) نیز اعلام کرد که انتقال اسیران یمنی هوادار حوثیها (انصارالله) که آزاد شدند به وسیله چند فروند هواپیما به فرودگاههای عدن و صنعا منتقل شدند.
همچنین ائتلاف نظامی متجاوز به یمن به رهبری سعودی نهم اردیبهشت امسال اعلام کرد که ۱۶۳ اسیر از گروه انصارالله که علیه عربستان میجنگیدند را به عنوان بخشی از یک طرح بشردوستانه به منظور حمایت از حل بحران یمن آزاد خواهد کرد.
آخرین تبادل بزرگ اسیران جنگ یمن از جمله حدود یک هزار اسیر در سال ۲۰۲۰ به عنوان بخشی از اقدامات اعتمادساز که در آخرین مذاکرات صلح بین انصارالله و نیروهای ائتلاف متجاوز به یمن در سال ۲۰۱۸ مورد توافق قرار گرفت، انجام شد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی سعودیها، بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.
نظر شما