استاد مطهری امکان شکل‌گیری عملی حاکمیت دینی را فراهم کرد/ امروز نیازمند نگاه و آثار استاد مطهری هستیم

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تضعیف دوگانگی ایرانیت و اسلامیت در جامعه امروز، تاکید کرد: امروز به مدد و تلاش افرادی همچون شهید مطهری این دو به هویت نزدیک به هم تبدیل شده و قابل تفکیک نبوده و هرگز نباید در مقابل هم قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی روز شنبه - ۱۷ اردیبهشت- در مراسم پاسداشت سالروز شهادت استاد مطهری و بزرگداشت مقام معلم در دانشکده اللهیات دانشگاه تهران با تبریک عید سعید فطر و روز استاد و معلم، با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی، ابعاد وجودی، علمی و دینی این استاد شهید، گفت: استاد مطهری به عنوان یکی از پیشگامان جریان نواندیشی دینی کار بسیاری بزرگی در دهه سال‌های ۲۰ تا ۳۰ انجام داد؛ جریانی که در راس آن شخصیت بزرگ و ممتاز جهان اسلام حضرت امام خمینی (ره) قرار داشت که از استاد شهید مطهری به عنوان «پاره تن خود» یاد می کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به نقش اساسی و تاثیرگذار استاد مطهری در موضوع حاکمیت دینی اشاره کرد و اظهارداشت: ایشان همواره به فعالیت جریان نواندیشی دینی و تغییر ادامه داده و گره‌های بزرگی در راه تحقق حاکمیت دینی باز کرد که امروز نیز در آستانه ۴۳ سالگی انقلاب اسلامی ایران، پایه‌های فکری و نظری حاکمیت دینی در آثار بزرگانی همچون ایشان باید دنبال شود.

اسماعیلی در ادامه به حضور مبارک استاد شهید مطهری در تهران و زندانی شدن وی پس از جریانات حوزه علمیه قم که امام راحل به خوبی بخشی از آنها را در پیام منشور روحانیت به تلخی بازگو کردند، اشاره کرد و افزود: شهید مطهری وقتی وارد دانشگاه تهران شد به دوگانگی مهم علم و دین مواجه و به خوبی به عنوان فرزند حوزه و دانشگاه با مشی و سلوک علمی و اشرافی که داشت پاسخ گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به عقاید و پایه‌های فکری و اندیشه عمیق استاد مطهری در امور دینی اشاره و تاکید کرد: وی هیچگاه حاضر نبود در مسائل دینی ذره‌ای عقب نشینی کند از این رو پاسداری و صیانت از تفکر اسلام ناب محمدی همواره مد نظر ایشان بوده و محکم از مرزهای دینی و اسلام دفاع می کرد.

استاد مطهری امکان شکل‌گیری عملی حاکمیت دینی را فراهم کرد/ امروز نیازمند نگاه و آثار استاد مطهری هستیم

اسماعیلی در عین حال تصریح کرد: آن دوگانه « اسلام و ایران»، «اسلامیت و ایرانیت» بر ساخته از حرکت ۱۰۰ ساله اخیر به شدت تضعیف شده و با تلاش افرادی همچون استاد شهید مطهری به هویت نزدیک به هم تبدیل شده و قابل تفکیک شدن نیستند و نباید اینها در مقابل همدیگر قرار گیرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دربخش دیگری از سخنان خود به موضوع ایجاد دوگانگی و موضوعات پیش آمده برای زنان ایرانی در گذشته هم اشاره کرد و گفت: با تلاشی که استاد مطهری در این زمینه انجام داد خوشبختانه زنان عفیف واصیل ایرانی نیز وارد عرصه‌های اجتماعی، جایگاه‌ها و پست‌های تاثیر گذار شده و هرکدام نقش بی بدیلی را در مسئولیت‌های خود ایفا کردند. 

اسماعیل در عین حال با تاکید براینکه استاد مطهری بنیان فکری جدید را نیز بنا کرد، اظهار داشت: شهید مطهری همچنین امکان شکل گیری عملی برای حاکمیت دینی را نیز فراهم کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به محتوای آثار ارزشمند و فاخر استاد مطهری اشاره کرد و گفت: آثار استاد بی استثنا آموزنده و تاثیر گذار هستند.

عضو کابینه دولت مردمی به اشک امام خمینی (ره) در زمان شهادت استاد مطهری در جمع حاضر مراسم سوگواری ایشان اشاره کرد و گفت: امام راحل آن زمان شهید مطهری را «پاره تن» خود توصیف کردند.

اسماعیلی در خاتمه همگان به ویژه دانشجویان را به الگوپذیری از راه، روش، منش و مطالعه ارزشمند استاد مطهری توصیه کرد و گفت: امروز جامعه ما به شدت نیازمند نگاه و آثار امثال شهید مطهری‌هاست.

در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با اهدای لوح از شماری اساتید پیشکسوت دانشگاه و دانشکده اللهیات تقدیر شد. 

مراسم پاسداشت استاد شهید مرتضی مطهری با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و سید محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، علی مطهری در تالار شهید مفتح دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار ‌شد.

         

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha