۲.۶ میلیون هکتار اراضی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شد

تهران- ایرنا- سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از تجهیز ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار اراضی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری خبر داد و گفت: در راستای اقدامات دولت سیزدهم، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام بخش کشاورزی از اولویت‌های این معاونت است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «فریبرز عباسی» در نشست با مدیران، کارشناسان و کارکنان معاونت آب و خاک این وزارتخانه افزود: پروژه مهم و ملی ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام در فاز یک به مساحت ۲۹۵ هزار هکتار به بهره‌برداری رسیده است و برای اجرای فاز دوم این طرح از منابع مختلف پیگیر تامین اعتبار هستیم تا این طرح عظیم ملی به بهره‌برداری کامل برسد.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در طرح شبکه‌های آبیاری غرب و شمال‌غرب کشور نزدیک به ۷۰ درصد از ۲۲۷ هزار هکتار آن اجرا شده است و برای اجرای ۳۰ درصد باقی ‌مانده از محل اعتبارات مختلف به‌ویژه اعتبارات سفر ریاست‌ جمهوری پیگیر تامین اعتبار برای تکمیل طرح هستیم.

وی تصریح‌کرد: تاکنون ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده‌ و در بحث قنوات و سایر پروژه‌های آب و خاک نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.

به گفته این مقام مسوول، ۷۰ درصد اعتبارات مصوبات سفرهای استانی ریاست جمهوری در بخش کشاورزی مربوط به حوزه آب و خاک است که این امر نشان‌دهنده اهمیت این حوزه بوده و نقش همکاران ستادی و استانی در اجرای این پروژه‌ها بسیار مهم است.

عباسی افزود: اقدامات سازه‌ای که اولویت پروژه‌های نیمه‌تمام است و در خصوص اقدامات غیرسازه‌ای که مورد تاکید است و در سند تحول دولت مردمی هم به آن اشاره شده، در حال انجام است.

وی ادامه‌داد: از جمله اقدامات غیرسازه‌ای، اجرای درست نظام‌های بهره‌برداری در طرح‌های آب و خاک، استفاده از آموزش‌های نوین، مشارکت بهره‌برداران در پروژه‌های آب و خاک، تدوین ضوابط، معیارها و استانداردهای آب و خاک و مستندسازی پروژه‌های اجرا شده است.

سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان‌کرد: موضوع افزایش بهره‌وری و کاهش تعرق در دستور کار این معاونت است و در موضوع تشکیلات سازمانی و نیروی انسانی با توجه به بازنشستگی نیروهای کارشناسی اقدامات و پیگیری‌های لازم باید انجام شود.

عباسی به ارتقای ضریب دانش بهره‌برداران، خلا ضوابط در بحث خاک، نظارت مستمر بر پروژه‌های آب وخاک، مهندسی ارزش، حل چالش‌های آب و خاک و تعامل با وزارت نیرو، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج، ظرفیت علمی و تحقیقاتی سمن‌ها، مهم بودن موضوع آموزش و ترویج و استفاده از فناوری‌های نوین در پروژه های آب و خاک تاکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha