کیان حصاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در قانون نظام مهندسی مدت زمان مسئولیت مهندسان به درستی مشخص نشده است و مجری در این قانون تا آخر عمر بنا مسئول است در حالی که استحکام سازه در تاسیسات، فونداسیون، پایه ستون و بتن ها متفاوت است و باید دوره مسئولیت مهندسان نیز به تناسب متفاوت باشد.
وی تصریح کرد: عزم مجلس شورای اسلامی برای تهیه پیش نویس جدید قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مجالی است تا موارد مغفول در قانون فوق که بیش از ۲۷ سال از تهیه و ابلاغ آن می گذرد، مورد توجه و اصلاح قرار گیرد.
رییس نظام مهندسی خراسان شمالی افزود: تعیین دقیق حد و حدود، میزان و دوره مسئولیت در ساختمانها از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و از دغدغه های مهم هر مهندس حرفه مند در دوره فعالیت خود است.
وی عنوان کرد: با توجه به محدودیت عمر قطعات و اجزای ساختمانی مسئولیت مهندسان در ساختمان ها چه در بخش طراحی، نظارت و اجرا نامحدود و مادام العمر است در حالی که عمر قطعات و اجزای ساختمانی یکسان نبوده و نمی توان نسخه واحدی برای کلیه صلاحیت ها و رسته های ساختمانی تجویز کرد.
حصاری اضافه کرد: انجام کار کارشناسی و مهندسی در این موضوع بیش از پیش ضروری و حساس به نظر می رسد و این مهم بایستی از اولویت های سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزرات مسکن وشهرسازی باشد.
نظام مهندسی و کنترل ساختمان از مجموعه قانون، مقررات، آییننامهها، استانداردها و تشکل های مهندسی، حرفهای و صنفی تشکیل شده است که در تاریخ ۲۰ تیر ۱۳۷۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و از آن زمان تاکنون تغییراتی در این قانون انجام نشده است.
پیش نویس جدید این قانون در اواخر سال ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس طرح و در کمیسیون عمران در حال بررسی است که این کمیسیون پیشنهادات سازمان نظام مهندسی را در مورد اصلاح این قانون خواسته است.
نظر شما