بهروز پورسلیمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حذف ارز ترجیحی و ۴۲۰۰ تومانی در درازمدت به نفع اقتصاد کشور است به شرط اینکه این کار با برنامهریزی مدون و کارشناسی شده صورت بگیرد تا پیامدهای منفی آن منجر به متضرر شدن اقتصاد کشور نشود.
وی با بیان اینکه ارزهای چندگانه زمینه ساز بروز مشکلاتی مانند اختلاس در کشور شده است، افزود: ارز ترجیحی ضمن اینکه رانت را در کشور افزایش داده، منجر به کلاهبرداریهای میلیاردی و احتکار کالاهای اساسی در کشور شده و نیاز است دولت با برنامهریزی و اقدام جهادی نسبت به حذف آن بصورت تدریجی اقدام کند.
پورسلیمان در عین حال با تاکید بر لزوم مدیریت پیامدهای حذف فوری ارز۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: راهکار اصلی برای حذف ارز ترجیحی و ۴۲۰۰ تومانی فراهم کردن زیر ساختهای لازم است که به نظر میرسد زیرساختی برای این سازوکار اقتصادی فراهم نشده است.
این فعال اقتصادی ضمن دفاع از کلیات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یادآورشد: باید اذعان کرد که در این زمینه هیچ وقت برنامه مدون اقتصادی وجود نداشته و بیشتر سلیقه حاکم بوده است. امروز هم دولت باید کمر همت برای حذف ارز ترجیحی و ۴۲۰۰ تومانی بسته و با برنامه مدون و تامین زیرساختهای لازم خط بطلان بر سیاستهای پرداخت ارز ترجیحی بکشد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه پیامد پرداخت ارز ۴۲۰۰ رانت است، گفت:۲۰ سال است دولتها برای حذف ارز ترجیحی تلاش میکنند ولی برای ساماندهی و یا حذف آن به نتیجه مطلوبی نرسیدند و الان هم که دولت میخواهد به حذف آن اقدام کند باید پیشبینیهای لازم را برای معیشت مردم داشته باشد.
پورسلیمان ادامه داد: برای حذف ارز ترجیحی ابتدا باید مکانیزمهایی پیش بینی و تعریف شود و بعد بصورت تدریجی به حذف آن اقدام شود.
نظر شما