امین رضا خالقیان در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اظهار کرد: در چند سال اخیر این افراد در پارک فناوری پردیس شرکت و مجموعه خود را راه اندازی کردند و عمده این ها کسب و کارشان موفق بوده است.
وی افزود: درحال حاضر تعدادی از افراد متخصص خارج از کشور که به کشور بازگشته اند موفق به عقد قراردادهای میلیاردی با بخش های مختلف دستگاه های اجرایی و صنایع بزرگ کشور شده اند و از محصولات شان در بخش های مختلف مانند حوزه نفت و گاز استفاده می شود.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل پارک فناوری پردیس در عین حال اذعان داشت: البته طبیعتا یک تعداد نیز کسب و کارشان موفق نبوده است و شکست خوردند و راه اندازی کسب و کار دیگری را پیگیری کرده اند و البته بیشتر این افراد در ایران ماندگار شدند و در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به مزایای بازگشت تعدادی از متخصصان ایرانی خارج از کشور به ایران می گوید: بازگشت این افراد از طرفی دسترسی به دانش جدید را برای بسیاری از اساتید و دانشجویان محقق کرده و از طرف دیگر منجر به تسری فرهنگ کاری مناسب آنها به حوزه کسب و کار و دانش بنیان کشور شده است، فرهنگی که این افراد در کشورهای دیگر تجربه کرده اند.
خالقیان می گوید: هم اکنون بسیاری از متخصصان ایرانی مقیم خارج از کشور که به ایران بازگشته اند، در فضای کار اشتراکی و شتابندهنده های نوآوری به عنوان مربی و مشاور فعالیت می کنند.
وی در خصوص عملکرد پارک فناوری پردیس برای دعوت از نخبگان و متخصصان ایرانیان خارج به کشورمان خاطرنشان کرد: پارک فناوری پردیس چند سالی است که کار مشترکی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان پایگاه جذب ایرانیان متخصص غیرمقیم در خارج از کشور آغاز کرده است.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل پارک فناوری پردیس افزود: در واقع ما از طریق این پایگاه، از ایرانیان متخصص تحصیل کرده در ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا که مقیم خارج بوده و در صدد بازگشت به کشور هستند یا کمتر از ۲ سال از بازگشت آنها به کشور می گذرد، در قالب راه اندازی شرکت های دانش بنیان در پارک فعالیتهای فناورانه و حتی سخنرانی و برگزاری کارگاه های آموزشی حمایت می کنیم.
خالقیان تصریح کرد: این ۳۰ نفر از ایرانیان متخصص ایرانی غیرمقیم که به کشورمان بازگشته و در مجموعه مربوط به پارک فناوری پردیس مستقر شده اند، شرکت هایی در حوزه های نفت و گاز، تصفیه پساب و فاضلاب صنعتی، هوش مصنوعی و فناوری زیستی راهاندازی کرده اند.
وی با اشاره به همکاری مناسب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با مراکز علمی و دانشگاهی مختلف از جمله دانشگاه ها، مراکز رشد و پارک ها در موضوع بازگشت نخبگان به کشور افزود: البته هر یک از متخصصان ممکن است با اهداف متفاوتی از جمله به قصد سخنرانی علمی، اقامت دائم یا راه اندازی شرکت دانش بنیان و استارتاپی در حوزه فناوری های پیشرفته به کشور مراجعه کنند و سختی کار پارک فناوری پردیس نیز فراهم کردن بستر لازم برای جذب آنها است.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل پارک فناوری پردیس در ادامه تاکید کرد: خوشبختانه طی سال های اخیر اتفاق بسیار خوبی رخ داده است و جو بی اعتمادی که در بین متخصصان ایرانی خارج از کشور وجود داشت، تغییر کرده و در حال حاضر بسیاری از آنها با اکوسیستم نوآوری ایران آشنا شده اند.
نظر شما