به گزارش دوشنبه شب ایرنا، «جعفر قادری» نماینده مجلس درباره چگونگی تغییر مکانیزم پرداخت یارانهها به شیوه دقیق و درست که در قانون آورده شده و نقش مجلس در این طرح گفت: ما در مجلس کلیات را مشخص میکنیم و دولت باید جزئیات اجرای قانون را بیاورد و در کمیسیونها آن را به مشورت بگذارد. هر کجا احساس کردیم مسیری که دولت دنبال میکند، نظر و منظور غائی ما را تأمین نمیکند، اگر نیاز به کمک فکری یا اصلاح مصوبات باشد و حتماً این کار را انجام میدهیم.
وی افزود: اگر نیاز باشد کمک فکری به دولت بدهیم، حتماً همراهی خواهیم کرد. اگر در مرحلهای احساس کنیم دولت مسیر دیگری را میرود، طبعاً از ابزارهای نظارتی استفاده میکنیم. نشستهایی که کمسیونهای با اعضای دولت دارند، جلسات سهشنبههایی که هر هفته مجلس برگزار کرده و به ابعاد نظارتی توجه میکند و همچنین ارائه تذکرات، طرح سؤال و جلسات علنی و غیرعلنی که با حضور وزرا برگزار میشود همگی در راستای اجرایی شدن درست این طرح است.
قادری تاکید کرد: قصد ما این است که اطمینان داشته باشیم، ریلگذاری که توسط مجلس انجام داده شده به وسیله دولت دنبال میشود. مطمئن باشید انعطاف لازم در سیاستهای دولت وجود دارد و هر کجا احساس کنند مشکلاتی ایجاد شده، قطعاً آن را اصلاح میکنند. اعتقاد ما این است که اگر هدف این است که سیاست حذف ارز ترجیحی با موفقیت دنبال شود، باید مسائل مربوط به قشرهای کمدرآمد دیده شود و نیاز است که بحث کوپن الکترونیک سریعتر اجرا شود. این مسئله مورد تاکید مجلس است چراکه قدرت مانور و انتخاب بیشتری را برای مصرفکننده فراهم میکند و چون نقدینگی تزریق نمیکند آثار تورمی آن کمتر است.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است در این طرح به اعتراضات مردمی توجه و آنها را مرتفع کرد، گفت: بحث کوپن الکترونیک در مجلس نهم و هشتم نیز مطرح بود و ما با دولت وقت به تفاهم رسیدیم که کمک عیدی را در قالب کوپن الکترونیک به مردم ارائه دهیم. به همین جهت تمام زیرساختها برای این کار مهیا است.
قادری تصریح کرد: برای دریافت کوپن الکترونیک نیاز با تجهیزات و امکانات جدید نیست، میتوان آن را از طریق همین حسابهایی که مردم دارند به آنها پرداخت و در کارت بانکیشان شارژ کرد. به واسطه این کار مردم قدرت انتخاب دارند و مصرفکننده محکوم به مصرف کالای خاصی نیست.
نماینده مجلس خاطرنشان کرد: زیرساختهای فناوری اطلاعات این فرصت را فراهم میکند که مردم در دورافتادهترین روستاها نیز بتوانند از این بستر استفاده کنند. تاکید دولت نیز بر این اصل است که به سرعت تمام روستاها تحت پوشش اینترنت قرار بگیرند چراکه این مسئله به تسریع و تسهیل کار دولت کمک میکند.
وی اظهار داشت: امسال از کل درآمدی نفتی که وارد کشور میشود، ۴۰ درصد به صندوق توسعه ملی، ۱۴.۵ درصد برای طرحهای توسعهای و هزینههای جاری، سه درصد سهم مناطق محروم و عملاً حدود ۴۰ درصد سهم دولت است سال گذشته نیز چیزی حدود ۱۶ میلیارد دلار هزینه شده است.
قادری گفت: بر اساس گزارشهایی که دولت ارائه داد، کل درآمد حاصل از صادرات نفت در گذشته پاسخگو نبوده و ناچار شدیم چند میلیارد دلار از بازار آزاد با قیمت دلار نیمایی خریداری کرده و به صورت ارز ترجیحی استفاده کردیم. با این روند طبیعی است این شکل از تأمین نقدینگی باعث استقراض دولت از مردم و بانک مرکزی، افزایش پایه پولی و تورم میشود و مشکلاتی ایجاد میکند. امسال کل درآمدهای نفتی را در بودجه آوردهایم که نزدیک ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و از محل یارانهها مجموعاً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان منابعی را پیشبینی کردیم که بخشی از آن برای یارانه نان، بخشی دارو و بقیه برای نهادهای دامی و روغن است.
نظر شما