دانشجویان اختراع خود را قبل از تجاری‌سازی ثبت کنند

تهران- ایرنا- رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: اختراعاتی که تحت عنوان رساله یا مقاله ارائه می‌شود، دیگر قابل ثبت نیست. توصیه می‌کنیم دانشجویان قبل از تجاری‌سازی، اقدام لازم را برای ثبت اختراع خود از طریق مرکز مالکیت معنوی انجام دهند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمد علی میرطاهری در همایش «مالکیت فکری در صنایع خلاق و فرهنگی» با تاکید بر اینکه، شرکت های خلاق و صنایع فرهنگی در حال حاضر به عنوان یکی از ارکان  اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند، افزود: امروزه به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد فناوری های نرم شرکت های فعال در حوزه اقتصاد خلاق فرهنگی به عنوان شرکت‌های دانش بنیان شناخته و حمایت می‌شود.

وی گفت: مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز به عنوان تنها متولی صدور سند ثبت مالکیت های صنعتی و نماینده سازمان بین المللی فکری کشور هم‌سو با دیگر ارگان‌ها و سازمان‌های مسئول آمادگی خود را برای حمایت از چرخه تولید ثروت از طریق اقتصاد خلاق و فرهنگی اعلام می کند.

میرطاهری اذعان داشت: متاسفانه مشاهده می‌شود بعضی از دانشجویان قبل از اینکه اختراع خود را به ثبت برسانند آنها را تحت عنوان رساله یا مقاله ارائه می‌دهند. این گونه اختراعات دیگر قابل ثبت نیست، حتی اگر مربوط به خود شخص باشد؛ زیرا افشا شده است. توصیه می کنیم دانشجویان نسبت به ثبت اختراعات خود قبل از تجاری‌سازی شدن اقدام لازم را از طریق مرکز مالکیت معنوی انجام دهند.

وی از اعلام آمادگی این مرکز برای انعقاد تفاهم نامه با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط اعم از سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری و تمام پارک های علم و فناوری خبر داد و افزود: باید دفاتر پیشخوان مالکیت فکری را در این سازمان ها ایجاد کنیم تا آنها در حوزه دانش بنیان و فناوری آموزش های لازم را از طریق این پیشخوان ها برای صیانت از ایده و نوآوری دریافت کنند.

میرطاهری ادامه داد: برای نخستین بار در کشور، مدرسه تابستانه در حوزه مالکیت فکری در یکی از مراکز علمی ظرف یک ماه آینده راه اندازی می شود. همچنین با توافقی که با سازمان بین المللی مالکیت فکری انجام دادیم، برای اولین بار دوره های آموزشی در حوزه مالکیت فکری با حضور متقاضیان سایر کشورها در مرکز مالکیت معنوی برگزار خواهد شد. در واقع به دلیل اعتباری که مالکیت فکری ایران نزد سازمان بین المللی مالکیت فکری (World Intellectual Property Organization)  دارد، این دوره ها با حضور سایر دانش آموزان و دانشجویان امسال برای اولین بار در کشورمان برگزار می شود.

وی تاکید کرد: موضوع مالکیت فکری مسئله ای بسیار با اهمیت است که اگر مورد توجه قرار نگیرد کشورمان دچار عقب ماندگی خواهد شد. آمادگی لازم را داریم تا در این زمینه همکاری لازم را انجام دهیم. ظرف چند روز آینده پروژه ای راه اندازی خواهد شد که بر اساس آن یک پلتفرم برای ارتباط مستقیم با شرکت های دانش بنیان و پارک های فناوری برقرار می شود تا ارتباط لازم را داشته باشیم و آموزش های لازم را از طریق این پلتفرم در اختیار پارک های فناوری قرار دهیم.

همایش «مالکیت فکری در صنایع خلاق و فرهنگی»  به همراه نشست سراسری مالکیت فکری پارک های علم و فناوری کشور امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha