به گزارش ایرنا، «فیلیپ لازارینی» سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران در بروکسل گفت: هنوز ۴۴۰ هزار پناهجوی فلسطینی به طور کامل بلحاظ آموزشی، اسکان، مالی به کمکهای آنروا وابسته هستند. تمام این افراد با هزینهای معادل زیر دو دلار در روز زندگی میکنند.
وی با اشاره به بازدیدی که اخیرا از اردوگاه یرموک در سوریه داشته از شرایط نامساعد و زندگی سخت آوارگان در این منطقه گفت و درباره افزایش شمار پناهجویان در ارودوگاه هشدار داد. این درحالیست که به گفته او ساختمان آنروا در یرموک هم نابوده شده است.
لازارینی بر همین اساس خواستار توجه به وضعیت پناهجویان فلسطینی و کمک به بازسازی ساختمان این آژانس در یرموک شد و تصریح کرد: بحران کنونی یک وضعیت کاملا غیرضروری و بی اساس است و تحت تاثیر سایر تحولات بین المللی قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: زمان آن رسیده که اطمینان حاصل کنیم آوارگان سوری و فلسطینی به قربانیان نبرد فراموش شده تبدیل نشوند.
ششمین دور کنفرانس بروکسل برای حمایت از آینده سوریه و منطقه به مدت دو روز بدون مشارکت دمشق و مسکو نهم می (دوشنبه) آغاز شد. بر اساس برنامه اعلام شده امروز مقامها و دیپلماتهای ارشد کشورها در اجلاس حضور خواهند داشت تا درباره بسیج کمک ها برای پشتیبانی از تلاشهای مربوط به حمایت از مردم سوریه و رسیدن به یک صلح پایدار از طریق مذاکره سیاسی و در هماهنگی با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل رایزنی شود.
اتحادیه اروپا در نشست دور قبل بر موضع خود منبی بر اینکه کمک به بازسازی سوریه فقط پس از تعیین تکلیف جابجایی قدرت سیاسی در دمشق میسر خواهد بود پافشاری کرد.
در این اجلاس عمدتاً حرفی از کمک به بازسازی سوریه زده نشد و موضع اتحادیه اروپا بر این پایه بود که هر گونه کمک به بازسازی سوریه از آنجایی که ممکن است موقعیت دولت دمشق و متحدان آن را تقویت کند باید به بعد از برقراری صلح و تعیین تکلیف دولت سوریه و جابجایی قدرت موکول شود. به همین دلیل بیشتر گفتوگو ها و البته کمکهای جمع آوری شده به آوارگان ساکن کشورهای همسایه و کمک به اقتصاد آن کشورها اختصاص داشت. برخی ناظران این سیاست اتحادیه اروپا را نوعی گروکشی کمکهای بشردوستانه به منظور وادار کردن دولت دمشق به اصلاحات سیاسی و تقسیم قدرت با گروههای مخالف ارزیابی کردند.
این درحالی است که اتحادیه اروپا تاکنون شماری از مقامهای بلندپایه دولت دمشق را در فهرست تحریمهای خود قرار داده تا به این ترتیب اموال آنها توقیف و از سفر به کشورهای عضو اتحادیه منع شوند.
اتحادیه اروپا از ۹ سال پیش تحریمهای خود را علیه سوریه اعمال کرده و از آن زمان تاکنون هر ساله اقدام به تمدید این تحریمها کرده است که شامل نفت سوریه، سرمایهگذاری در این کشور و توقیف اموال بانک مرکزی آن میشود.
دولت سوریه با محکوم کردن تحریمها اعلام کرده که این اقدام بیانگر فقدان استقلال تصمیمگیری اتحادیه و دنبالهروی حقیرانه از سیاستهای آمریکا است.
دیروز وزارت امور خارجه و مهاجران سوریه در بیانیهای با انتقاد برگزاری این کنفرانس اعلام کرد که هیچ اراده ای در این کنفرانس برای کمک به ملت سوریه وجود ندارد. در این بیانیه تأکید شده است زمانی ثابت می شود که این کنفرانس به دنبال کمک به سوریها است که کشورهای برگزار کننده آن [نظیر آمریکا و ترکیه] بخشی از اراضی سوریه را اشغال، دست به چپاول منابع آن زده و در راه بازسازی کشورمان مانع تراشی می کنند.
نظر شما