اقناع افکار عمومی درباره طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها ضروری است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: اقناع افکار عمومی درباره اجرای طرح ملی مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها ضروری است و مسوولان استانی این موضوع را مدنظر قرار دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز چهارشنبه در دومین نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی در سال جاری افزود: جلسه شورای اداری امروز از دستور کار جلسات قبلی خارج و در قالب جلسه فوق العاده درخصوص اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها برگزار شد.

وی با بیان اینکه در استان این طرح در ۲ سطح دنبال می‌شود افزود: در مرحله نخست تبیین و تحلیل واقعی ابعاد مختلف این طرح بزرگ است که باید ضرورت‌ها و منافع همچنین خسارت‌های ناشی از اجرا نشدن آن برای مردم بازگو شود.

استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: اقناع درست و منطقی افکار عمومی وظیفه همه ماست و صدا و سیما و رسانه‌ها نیز کار خودشان را در این زمینه خوب شروع کردند لذا با توجه به اینکه اجرای این طرح برای نظام بسیار حیاتی و مهم است، اقناع‌سازی و روشنگری در این زمینه، از مصادیق جهاد تبیین است.

معاون اقتصادی استاندار سخنگوی طرح شد

وی گفت: مرحله دوم مربوط به اجرای طرح است که دستگاه‌های مختلف در این زمینه از جمله سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل صمت، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری فعال هستند و معاونت اقتصادی استانداری سخنگوی طرح  مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها در استان تعیین شد.

قناعت افزود: مسوولان استان درخصوص نحوه و زمان اجرای این طرح اظهار نظر نکنند تا التهابی ایجاد نشود اما همه مکلفیم در مورد دلایل و ضرورت‌های اجرای طرح صحبت کنیم.

وی با اشاره به اینکه در این طرح نان، دارو و بنزین گران نمی‌شود گفت: یارانه دارو به بیمه‌ها پرداخت خواهد شد و با نصب کارتخوان هوشمند در نانوایی‌ها به محض کشیدن کارت توسط مشتری، یارانه از حساب دولت به حساب نانوا واریز می‌شود.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی ادامه داد: هر تغییری با مقاومت‌هایی همراه است و مردم نیز نگرانی‌هایی دارند که طبیعی است اما بخشی به جهت تلاش دلالان و واسطه‌ها که منجر به تشویش مردم می‌شود، غیرطبیعی است و باید مدیریت شود.

وی گفت: ابتدای شروع به کار دولت که تورم ۴۰ درصدی را شاهد بودیم، پیش‌بینی بر این بود که این تورم به ۶۰ درصد برسد اما خوشبختانه با کاهش مواجه بوده و به ۳۵ درصد رسیده است.

قناعت مرخصی مدیران استان در روزهای آتی را ممنوع اعلام کرد و گفت: مسوولان استان برای اجرای درست این طرح پای کار باشند و از رفتن به مرخصی خودداری کنند ضمن اینکه در زمینه اجرای طرح جای نگرانی نیست و با همراهی مردم به‌راحتی و خوبی در استان اجرایی خواهد شد.

اجرای درست طرح نیازمند هماهنگی و هم‌افزایی مدیران است

وی تاکید کرد: برای اجرای درست طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها باید مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها هم‌افزایی و هماهنگی داشته و همسو و همراه باشند و هرچه هماهنگی و کار تیمی ما بیشتر و بهتر باشد، به نفع استان است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت در خط مقدم این جبهه قرار دارند و امور با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها یک طرح مهم، حیاتی و کلیدی برای کشور و نظام است افزود: دولت مردمی ایران قوی یک دولت تحولگرا است و تحولگرایی از شعارهای اساسی و محوری این دولت بوده است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: سند تحول دولت مردمی محور فعالیت و خط‌مشی دولت سیزدهم است که اولین بار در این دولت طراحی و باعث شده که این دولت را با دولت‌های گذشته متمایز کند و نقش راه این دولت است.

وی عنوان کرد: ابتدای روی کارآمدن دولت سیزدهم با استفاده از ظرفیت نخبگان، دانشمندان، دانشگاهیان و افراد صاحبنظر این سند جامع تحولی تهیه شده و مورد تاکید رییس جمهور است.

قناعت با اشاره به اینکه دولت سیزدهم صادق الوعد است افزود: دولت از ۲ منظر یکی چالش‌های بحران‌ساز و دیگری مزیت‌های جهش‌آفرین، مسائل کشور را در سند تحول مورد بررسی قرار داده و براساس میزان اهمیت و فوریت اولویت‌بندی کرده که ۳۷ موضوع اساسی و چالش در سند تحول اولویت‌بندی شده و برای حل این چالش‌ها کارها شروع شده است.

وی با بیان اینکه گفتمان دولت سیزدهم بر چهار رکن عدالت‌محوری، مردم‌پایه، دانش‌بنیان و خانواده‌محوری بنا شده است گفت: اما ایده مرکزی و محوری سند تحول حمایت از تولید ملی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است و در کنار آن توجه ویژه‌ای به تحقق شعار سال هم شده است.

استاندار خراسان جنوبی یکی از محورهای اساسی و مهم در این سند را تحول در اقتصاد کشور برشمرد و افزود: این تحولات در پنج حوزه تحول و اصلاحات عمیق در نظام پرداخت و تخصیص یارانه‌ها، ساختار بودجه‌ریزی کشور، تجارت، ترانزیت و حمل و نقل، تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال و نیز تحول و اصلاحات عمیق در فقرزدایی و توجه به اقشار ضعیف برنامه‌ریزی شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است.

حذف یارانه‌ها را نداریم/ فقرزدایی در دستور کار دولت

وی با اشاره به اقدام اخیر دولت مبنی بر اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها گفت: در این طرح، حذف یارانه‌ها را نداریم بلکه اصلاح شرایط موجود، ضد فقر و ضد تورم است و با اجرای این طرح در چهار قلم کالا و برخی اقلام با واسطه گرانی و نابسامانی موقتی را خواهیم داشت.

قناعت افزود: برخی انتقاد داشتند که در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم چرا باید این طرح اجرا شود یا اینکه حداقل در چهار سال دوم دولت انجام می‌شد تا دولت دیگر نیازی به رای مردم نداشته باشد اما اخلاص و دلسوزی رییس جمهور سبب شد اجرای این طرح در سال نخست فعالیت هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد.

قناعت با تاکید بر اینکه این طرح با اشرافیت کامل اجرا می‌شود و همه پیش‌بینی‌ها و تمهدات لازم انجام شده است گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح، منافع مردم و مصالح نظام و حاکمیت کشور است.

وی تصریح کرد: هر سال دولت برای اقلام اساسی مردم یارانه می‌گذارد ولی چرا تاثیری بر سفره مردم ندارد؛ ۲۵ درصد یارانه سر سفره مردم می‌رود و بقیه به سایر کشورها قاچاق می‌شود و با یارانه‌های مردم ما کشورهای دیگر سود می‌برند در حالی که در داخل بعضا با کمبود کالا مواجه می‌شدیم.

قناعت گفت: در دنیا یارانه‌ها به تولیدکننده، مصرف‌کننده یا زنجیره‌ای خاص تعلق می‌گیرد اما در ایران برعکس به واردکننده داده می‌شود که نشان می‌دهد از ابتدا ریل‌گذاری اشتباه بوده است.

الزام قانونی اصلاح ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۱ 

وی با اشاره به دلایل و الزامات اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها که از آن به عنوان جراحی سنگین یاد می‌شود، گفت: الزام اول اجرای این طرح الزام قانونی است و مجلس در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، دولت را مکلف کرده که سیاست ارز ترجیحی را در بودجه سال ۱۴۰۱ بدون هیچ گونه افزایش قیمتی متناسب با شهریور ۱۴۰۰ ساماندهی کند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دلیل دوم الزام عقلی و منطقی است چرا که حدود ۱۵ کشور همجوار از یارانه‌های مردم ما سود می‌برند و قاچاق کالا به این کشورها داریم؛ به عنوان مثال برای هر کیلوگرم آرد، دولت ۱۲ و ۱۳ هزار تومان یارانه برای مردم پرداخت می‌کند ولی همین آرد با قیمت بیش از ۶۰۰ هزار تومان در مرزها به سایر کشورها قاچاق شده و سود آن نصیب دلالان و سایر دولت‌ها می‌شود.

وی اظهار داشت: سال گذشته فقط ۲۵۰ هزار تن کالای قاچاق در کشور کشف شد و بدون شک خیلی بیشتر از این میزان نیز خارج شده لذا راه‌حل اصلی مبارزه با قاچاق این است که سود و منافع قاچاقچیان حذف شود پس باید یارانه‌ها هدفمند شده و به دست مردم برسد.

قناعت با اشاره به اینکه یارانه پرداختی به مردم ساماندهی نشده و در مسیر اصلی خودشان قرار نگرفته است گفت: سال گذشته فقط از کشور ۳۵۰ هزار تن آرد قاچاق شده یا در ۲ هفته ابتدای امسال مصرف آرد ۲۵۰ درصد رشد داشته است که این مقدار مصرف منطقی نیست و نشان می‌دهد که قاچاق این کالا را داریم.

وی بیان کرد: ما به هزار زحمت برای تامین اقلام اساسی مردم دلار می‌خریم اما با قاچاق کالاها به سایر کشورها، هدررفت منابع کشورمان را داریم.

استاندار خراسان جنوبی گفت: سومین الزام اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، مبارزه با فقر است و از طرفی محرومیت‌زدایی و ریشه کن کردن فقر از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم است.

یارانه در ریل اصلی نبوده است

وی با بیان اینکه فشار اصلی اقتصادی بر دهک‌های پایین جامعه است افزود: سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی تخصیص داده شد که باید گرانی و تورم نداشته باشیم اما تورم و فشار اقتصادی بیشتری بر مردم تحمیل شده و فقرزدایی صورت نگرفته که نشان می‌دهد این یارانه در مسیر خودش قرار نداشته است.

قناعت گفت: در طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، یارانه به مردم پرداخت می‌شود که اجرای موفق این طرح با هماهنگی و همرایی همه نهادها قابل انجام است.

وی افزود: امام راحل می فرمایند هر زمان دشمن علیه شما موضع گرفت بدانید که کار شما درست است و در حال حاضر رسانه‌های دشمن و برخی خواص داخل کشور علیه این طرح جبهه‌گیری منفی می‌کنند.

قناعت تصریح کرد: در کشور ارز را گران می‌خریدیم اما ارزان در خدمت واردکننده قرار می‌دادیم در حالی که مردم منتفع نمی‌شدند در نتیجه در داخل با کمبود اقلام مواجه می‌شدیم و برای جبران کسری پول ارز و یارانه هم هر سال پول بدون پشتوانه چاپ و ارزش پولی ما هر سال کمتر می‌شد.

وی با بیان اینکه دولت برای اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها سه اصل را مدنظر قرار داده است گفت: اولین اصل در اجرای این طرح اجماع مسوولان و دومین اصل اقناع افکار عمومی و نخبگان است که در این زمینه ضعف داریم و به خوبی افکار عمومی در زمینه اجرای این طرح اقناع نشده‌ که باید مسوولان این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: سومین اصل حمایت از منافع مردم و اقتصاد ملی به‌خصوص اقشار محروم است که در این طرح از اقشار محروم و دهک‌های پایین حمایت بیشتری صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه معیشت مردم، خط قرمز دولت است گفت: بعد از هفت ماه کار کارشناسی متراکم و مشورت با نخبگان و فعالان اقتصادی، اجرای این طرح در دستور کار دولت قرار گرفته و رئیس جمهور بر انجام آن تاکید دارد.

قناعت تصریح کرد: اجرای این طرح به نفع اقتصاد ملی است لذا همه ما باید کمک کنیم تا طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها به نحو شایسته‌ای به نتیجه برسد و عموم مردم از آن منتفع شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha