به گزارش ایرنا، معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در مراسم تودیع و معارفه سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و سواستفاده از منابع طبیعی، باید فکری اساسی برای جنگلهای زاگرس داشت، چرا که با روند کنونی، در خوشبینانهترین حالت این جنگلها تا نیم قرن دیگر هم داوم نخواهد داشت.
نقی شعبانیان برنامه ریزی اصولی و اساسی را راهکاری برای حفاظت از منابع طبیعی دانست و با اشاره به فرهنگ غنی مردم کردستان در این زمینه، افزود: جنگلهای کردستان به واسطه برخورداری از گونه های غنی و ارزشمند نیازمند توجه است که باید از فرصت مشارکت اجتماعی برای حفظ آن بهره برد.
وی با بیان اینکه خدمت در منابع طبیعی، بدون عشق و انگیزه با وجود تنش های و مشکلاتی که به معضل تبدیل شده، امکانپذیر نیست، اضافه کرد: نقش منابع طبیعی در مقابله با معضلاتی مانند ریزگرد، تغییرات اقلیم و آلودگی گاز مواجهیم که اگر فکر جدی به حال منابع طبیعی نشود، خفه خواهیم شد.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور با بیان اینکه دغدغه داشتن نسبت به منابع طبیعی وظیفه شرعی، قانونی، فرهنگی و ملی همه ماست، اضافه کرد: در هیچ دینی به اندازه اسلام بر حفاظت از منابع طبیعی تاکید نشده است و رهبر معظم انقلاب هم همواره بر این مساله تاکید دارند.
شعبانیان افزود: از سوی دیگر این فرهنگ ریشه ایرانی دارد و در تاریخ و قانون اساسی کشور نیز به عنوان وظیفه عمومی بر حفاظت از آن تاکید شده است.
وی چگونگی حفاظت از عرصه های طبیعی را نیازمند برنامه ریزی درست بر شمرد و گفت: باید از همه ظرفیت مردمی، قانونی و نهادهای نظارتی استفاده کرد.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع وآبخیزداری کشور مشارکت مردمی را بهترین فرصت برای ارتقای شاخص پیشرفت در جوامع دانست و اضافه کرد: این مهم در بخش منابع طبیعی نمود بیشتری دارد و بدون استفاده از آن کار حفاظت بسیار دشوار است و لذا باید تلاش کرد تا مشارکت مردمی به عنوان یک فرصت و نه تهدید مورد استفاده قرار گیرد.
شعبانیان به علاقه و توجه ویژه مردم کردستان به حفاظت از منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: مردم این استان برای حفظ عرصه های طبیعی حتی از جان مایه گذاشته و در این راه شهدایی تقدیم کرده اند.
مدیرکل سابق منابع طبیعی کردستان نیز با قددرانی از نقش ارزشمند رسانه ها در ترویج فرهنگ حفاظت از عرصه های طبیعی اظهار داشت: بدون کمک رسانه ها نمی شد مردم را نسبت به فواید حفاظت از عرصه های طبیعی آگاه و آشنا کرد.
سعدی نقشبندی به اجرای پروژه های آبخیزداری مشارکتی در استان اشاره کرد و گفت: این طرح از سال گذشته آغاز شده است.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: برای حفظ، احیا و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و انفال، از همه توان و ظرفیت استان بهره خواهیم گرفت.
بهزاد شریفی پور افزود: منابع طبیعی ثروت ارزنده هر جامعه ای است که باید میراث دار آن برای نسل های آینده بود.
وی تاکید کرد: باید بخشش را از طبیعت آموخت و با تعامل و همکاری همه جانبه و خرد جمعی، کارها را به پیش برد.
شریفی پور پیش از این مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قروه بود.
نظر شما