محمد امین کهنمو روز شنبه در گفتوگو با ایرنا، اعلام کرد: در این طرح برای تولید محصولات گلخانهای با استفاده از سیستم تبرید، آب دریا شیرینسازی وبرای آبیاری گیاهان استفاده میشود.
وی افزود: این گلخانه ۴۰۰ متر مربع است و روزانه ۲۰۰ تا ۷۰۰ لیتر آب دریا برای نیاز آبی گیاهان آن شیرین سازی میشود.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس اضافه کرد: برای سیستم خنک کننده این گلخانه هم آب دریا با استفاده از فن و پد به کارگرفته میشود و آب اضافه آن به دریا باز میگردد.
کهن مو گفت: در ادامه این طرح مقرر شده است برای سیستم تبخیر آب هم از انرژی خورشیدی بهرهگرفته شود که در مرحله بعد اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه طرح مطالعاتی این پروژه سال ۹۸ ارائه شد، ادامه داد: این طرح امسال بهرهبرداری شد که در خلال آن حدود ۹۵ درصد کارتحقق پیدا کرده است و امروز بر بهینهسازی آن تمرکز داریم.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس توضیح داد: این سیستم به طور کامل هیدروپلک است به این معنا که در این شیوه، تولید محصولات کشاورزی بدون خاک و سم و با کمترین نیاز به آب (با استفاده از محلول مغذی) صورت میگیرد.
کهنمو گفت: این طرح با مشارکت ستاد آب، خشکسالی، فرسایش ومحیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری و دانشگاه خلیج فارس انجام و اعتبار آن نیز با مشارکت این دو نهاد تامین شده است و موسسه فنی و زیر بنایی وزارت جهاد کشاورزی هم در بخشی از اجرای آن همکاری داشته است.
وی اظهار کرد: این طرح، الگویی ترویجی است تا بتوانیم این شیوه از تولید محصولات کشاورزی را در سواحل استان بوشهر گسترش دهیم و با شیرینسازی آب دریا نیاز آبی گیاهان را تامین کنیم.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس یادآور شد: پژوهشگران این دانشکده برای مقابله با اثرات خشکسالی طرحهای تولید علوفه، کاکتوس و دیگر گیاهان متناسب با این شرایط را نیز اجرایی کرده اند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر به خبرنگار ایرنا گفته بود: باتوجه به اینکه قطب های کشاورزی این استان در وضعیت بحرانی و فوق بحرانی قرار گرفته است توجه به کاهش برداشت از منابع آب و افزایش بهره وری از طریق توسعه کشتهای گلخانه ای، گیاهان کم آب طلب و توسعه فناوریهای نوین باید در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما