آمار پایین واکسیناسیون علت زرد ماندن رنگ کرونایی تا لزوم حساسیت دستگاه‌ها بر امر پیشگیری از کرونا در قم

قم- ایرنا- لزوم حساسیت ادارات و دستگاه‌های اجرایی بر امر پیشگیری از کرونا، فرصت طلایی واکسیناسیون نباید از دست برود و آمار پایین واکسیناسیون علت زرد ماندن رنگ کرونایی قم است از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در استان قم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، گفت: در شبانه‌روز گذشته یک بیمار کرونا مثبت جان خود را از دست داد.

مهدی مصری در گفت‌وگویی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و سوم اردیبهشت‌ماه جاری ۱۸ نفر با علائم کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.

وی تعداد بیماران کرونا مثبت را هفت نفر عنوان کرد و افزود: ۵۹ بیمار مشکوک به کرونا نیز در بیمارستان‌های قم تحت معالجه و درمان قرار دارند که پنج نفر از آن‌ها به دلیل وخیم بودن وضعیت جسمی در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

مصری افزود: از ۵۷ آزمایش کرونای انجام شده، نتیجه پنج مورد مثبت شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح همگانی واکسیناسیون کرونا در استان، یک‌میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۱۸ دُز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.

ادارات و دستگاه‌های اجرایی قم پیشگیری از کرونا را با حساسیت دنبال کنند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان پیشگیری از کرونا را در دستور داشته باشند و با غفلت نکردن از این موضوع آن را با حساسیت مورد پیگیری قرار دهند.

احمد حاجی‌زاده در جلسه ستاد مدیریت بحران قم در تالار کرامت استانداری، افزود: همه از هر ظرفیتی که داریم، برای هدایت مردم به سمت واکسیناسیون استفاده کنیم و در حوزه‌های کاری مختلف اهتمام جدی داشته باشیم.

وی با بیان این‌که استان‌هایی که آمار واکسن بالاتری دارند، ماه‌ها است که با مشکلی در خصوص این بیماری مواجه نیستند، گفت: همه با حساسیت مساله پیشگیری را در دستور کار داشته باشند و غفلت نکنند، هر مدیری در حوزه مرتبط با خودش، مسائل بهداشتی را مدیریت و نظارت کند.

حاجی‌زاده همچنین با تاکید بر پاسخگو بودن مدیران اجرایی در مورد اقدام‌هایی که در رابطه با مقابله با کرونا انجام می‌دهند، خاطرنشان کرد: ستاد مقابله با کرونا در استان هر موقع که ضرورت داشته باشد، تشکیل جلسه می‌دهد، و برگزاری منظم جلسه‌ها ضروری نیست.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر با توجه به اهمیت مباحث اقتصادی، باید به‌جای ستاد مقابله با کرونا، جلسه‌های ستاد تنظیم بازار به‌صورت منظم برگزار شود.

وی با قدردانی از دست‌اندرکاران طرح شهید سلیمانی، بیان کرد: فرمانداری این طرح را با قوت دنبال و بر موضوع‌های بهداشتی نظارت‌های دقیق داشته باشد.

فرصت طلایی واکسیناسیون نباید از دست برود

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: فرصت طلایی واکسیناسیون را نباید از دست بدهیم و همه گروه‌ها باید واکسن دریافت کرده و ایمن‌سازی شوند.

مهدی مصری در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم در تالار کرامت استانداری، افزود: آمار واکسیناسیون کرونا در قم نسبت به میانگین کشوری کمتر است، برخی استان‌ها که واکسیناسیون کاملی داشتند، طی سه ماه گذشته حتی یک فوتی هم نداشتند.

وی ادامه داد: این موضوع برای استان قم که آمار واکسیناسیون پایین‌تری دارد، زنگ خطر محسوب می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم درعین‌حال بیان داشت: در ماه اخیر فوتی‌ کرونایی در قم نداشتیم یا خیلی محدود بوده و از جمله استان‌های خوب بودیم، اما برخی مرگ‌ومیرها رخ داده که در صورت اهتمام به واکسیناسیون، این وضعیت پیش نمی‌آمد.

مصری اضافه کرد: واکسیناسیون مهم است، باید برنامه‌ریزی کرده و بر انجام آن در جمعیت‌های مختلف تاکید کنیم.

به گفته وی، دُز چهارم برای افراد بالای ۷۰ سال و دارای بیماری زمینه‌ای و دُز سوم نیز برای بقیه مردم دنبال شود.

وی با تاکید بر این‌که بیماری کرونا همچنان در جامعه وجود دارد و به‌هیچ‌وجه تمام نشده است، گفت: ما خطر وقوع موج هفتم کرونا را برای اواسط یا انتهای تابستان پیش‌بینی می‌کنیم.

مصری گفت: به‌عنوان قرارگاه استانی باید تمهیدات و پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهیم و روی بحث پروتکل‌های بهداشتی توجه کنیم.

آمار پایین واکسیناسیون علت زرد ماندن رنگ کرونایی قم است

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به این‌که آمار پایین واکسیناسیون علت زرد ماندن رنگ کرونایی این استان است،‌گفت: روند واکسیناسیون در قم مقایسه با میانگین کشوری و استان‌های هم‌جوار مطلوب نیست.

مهدی‌ مصری در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: عادی انگاری، پایین بودن ۱۰ تا ۱۵ درصدی تزریق واکسن در این استان نسبت به میانگین کشوری، قرار گرفتن قم در مسیر مواصلاتی و ورود زائران به مناسبت‌های مختلف از جمله نیمه شعبان، تعطیلات عید نوروز، عید فطر و برگزاری چند مراسم ترحیم باعث شده وضعیت کرونایی این استان از ۲۸ اسفندماه پارسال تاکنون زرد بماند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر بیماری‌هایی از جمله اسهال در کودکان و تست‌های پی سی آر منفی نیز جزو آمار کرونا در نظر گرفته شده ‌است که با اصلاح این روند، امیدواریم در هفته آینده رنگ کرونایی قم تغییر نماید.

وی با اشاره به این‌که روند واکسیناسیون در این استان مطلوب نیست، ادامه داد: قم در تزریق دُزهای اول و دوم از میانگین کشوری عقب است و بر اساس آمارها در دُز سوم این عقب‌ماندگی بیشتر می‌باشد.

مصری با تاکید بر این‌که باید جلسات اقناع‌سازی برای پیشگیری از واکسن هراسی افزایش یابد، تصریح کرد: با وجود این‌که در قم یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار نفر جمعیت ساکن هستند، تاکنون یک‌میلیون و ۸۵۰ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده که آمار پایینی است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت کرونا به‌جایی رسیده که مرگ‌ومیر تک‌رقمی شده، ولی با توجه به پیش‌بینی شیوع کرونا در فصل تابستان باید دستورالعمل‌های‌ بهداشتی را رعایت کرد.

وضعیت کرونایی قم که از روز هشتم بهمن‌ماه به رنگ قرمز و از روز ششم اسفندماه به رنگ نارنجی درآمده بود، از بیست و هشتم اسفندماه به رنگ زرد تغییر کرد.

شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha