به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای نشریه نیوزوویک، یک قانونگذار روس که پیش از این اظهاراتش در مورد جنگ با اوکراین و افتخار به توانایی های موشکی مسکو خبرساز شده بود، گفته است در صورت پیوستن فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو موجودیت این کشور کوچک شمال اروپا به خطر می افتد.
«الکسی ژوراولیوف» معاون دوما و رئیس "حزب سیاسی ملی گرای رودینا"، به خبرگزاری روسی اورا (Ura) گفت که دو کشور فنلاند و روسیه دیر زمانی پس از جنگ جهانی دوم از روابط خوبی برخوردار بودند اما اکنون هلسینکی قرار است اقدامی در پیش گیرد که مشکلات بیشتری برای مسکو داشته باشد.
وی همچنین در مقاله ای ضمن تهدید فنلاند به نابودی در صورت پیوستن به ناتو نوشت: وقتی برای کسی مشکل ایجاد می کنید، باید بدانید آن مشکل در نهایت گریبان خودتان را می گیرد.
ماه گذشته، ژوراولیوف در برنامه ۶۰ دقیقه که از تلویزیون دولتی روسیه پخش می شد، گفت ایکاش هنگام بازدید «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا از کییف، موشک ها به محل اقامت وی اصابت می کرد.
وی در بخش دیگری از این گفت و گوی تلویزیونی، پیشنهاد حمله اتمی به انگلیس را به دلیل حمایت لندن از تلاش های جنگی اوکراین ارائه داد.
ژوراولیوف روز گذشته در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرگزاری "اورا" با اشاره به اینکه آمریکا، فنلاندی ها را علیه روسیه تحریک خواهد کرد، افزود: اگر فنلاند بخواهد به ناتو بپیوندد، هدف کاملا مشروع ما زیر سؤال بردن موجودیت این کشور است و این منطقی است.
وی در ادامه تاکید کرد: دو کشور سوئد و فنلاند به دنبال پیوستن به ائتلافی هستند که هدف آن نابودی روسیه است. بنابراین ما میخواهیم در مقام پاسخ آنها را نابود کنیم.
ژوراولیوف پیش از این هم به خاطر دیدگاه های جنگ طلبانه اش شهرت بسیاری پیدا کرده بود، هرچند رسانه ها موضع او را لزوما منعکس کننده موضع کرملین نمی دانند.
با این وجود، «الکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه دیروز شنبه هشدار داد که تلاش فنلاند و سوئد برای پیوستن به ائتلاف ناتو بی پاسخ نمی ماند.
خبرگزاری روسی "اینترفاکس" هم گزارش داد که پیوستن این دو کشور به ناتو یک تغییر راهبردی است که "بدون پیامد سیاسی" نخواهد بود.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دیروز شنبه در گفتوگو با «سائولی نینیسته» همتای فنلاندی خود عضویت این کشور را در ناتو اشتباه دانست.
این اظهارات رهبر کرملین به گمانه زنی ها درباره اقدامات احتمالی پوتین در قبال فنلاند پس از پیوستن به ناتو که توجیه اصلی حمله روسیه به اوکراین نیز می باشد، می افزاید.
«تریسی جرمن» استاد درگیری و امنیت در کالج کینگز لندن در این مورد به نیوزویک گفت که واکنش پوتین به میزان نزدیکی زیرساخت های نظامی ناتو به مرزهای روسیه بستگی دارد.
به گفته این کارشناس نظامی از جمله نخستین پیامدهای عضویت فنلاند در ناتو، انتقال تجهیزات نظامی، از جمله موشکها به نزدیکی مرز فنلاند یا تقویت بیشتر موقعیت نظامی روسیه در کالینینگراد (بخشی جدا از خاک اصلی روسیه که در میان لهستان و لیتوانی قرار دارد) است.
وی افزود: عضویت فنلاند در ناتو روایت پوتین در مورد اهداف ائتلاف نظامی و غرب را که به دنبال محاصره و مهار روسیه هستند تقویت میکند و امکان پیشبرد دوباره روایت روسیه را که می گوید در معرض خطر توسعهطلبی ژئوپلیتیک قرار دارد، افزایش می دهد.
نظر شما