به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، حجتالاسلام مصطفی رستمی روز دوشنبه در پنجاه و ششمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور اظهار داشت: دانشگاه، هم برای نظام و انقلاب ما و هم برای نظام سلطه، بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به دانشگاه جندیشاپور به عنوان قدیمیترین دانشگاه افزود: اما دانشگاهی که در عصر حاضر و با رویکرد امروزی حاصل تمدن غرب است و مسیر کلیِ آن هم بهسوی تربیت کارشناسانی که برای تسلط نظامهای فکریِ غرب، فعالیت کنند.
رستمی خاطرنشان کرد: اما آنچه در ایران اتفاق افتاد، همان چیزی نبود که غربیها به دنبالش بودند؛ چون در ایران، جریانهای روشنفکرِ مخالف با جریان استکبار در دانشگاهها شکل گرفت و در ادامه نیز ادارۀ این جریانات دانشگاهی را انقلاب اسلامی برعهده گرفت و بعدها به پایگاهی برای خدمت به انقلاب و مردم تبدیل شدند.
از قله فشارهای حداکثری عبور کرده ایم
وی با طرح این سوال که «آیا دانشگاه در خدمت نظام بوده است؟» گفت: در بیانات رهبری بر این امر تاکید شد که «دانشگاهِ ما، افتخارآفرین بوده است» زیرا بسیاری اقدامات چشمگیر از دانشگاهها نشات گرفته است.
رستمی ادامه داد: امروز فرصت طلایی برای جبران عقبافتادگیها وجود دارد. دشمنان کشور به دنبال این بودند که با فشارهای درونی، نظام را از بین ببرند و هنوز هم به دنبال ایجاد تنش در فضای عمومی هستند.
وی ادامه داد: گرهخوردن مذاکرات برجام هم به این دلیل است که آمریکا، ارادهای برای لغو تحریمها ندارد، بلکه هر کاری بتواند برای فشار بیشتر به مردم انجام میدهد. وقتی گفتند انقلاب ایران ۴۰ سالگی خودش را نخواهد دید، با این هدف بود که با فشارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی که به مردم وارد میکنند، به اهداف خود برسند، اما بر اساس صحبتهای خودشان، ما از قلۀ این فشارها عبور کردهایم.
رستمی خاطرنشان کرد: فضای دانشگاهِ ما، یکی از فضاهای نگرانکننده برای دشمنان است، زیرا فضایی آرمانگرا و متمدن است. سریعترین ابزارهای ارتباطی و درک محتواهای بیرونی در فضاهای دانشگاهی شکل میگیرد و سپس در جامعه رخ میدهد، بنابراین باید همتِ همراهی دائم با دانشگاه، از سوی همۀ ما وجود داشته باشد.
دانشگاه فضای حقطلبی است
وی به معاونان فرهنگی دانشگاهها عنوان کرد: دانشگاه فضای حقطلبی است و برخی دانشجویانی که مخالف تفکرات شما هستند را میتوانید با زبان صادقانه و دلسوزی، همراه کنید.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: معاون فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه با اخلاق خوش، بسیاری از نگرانیهای افراد را میتواند برطرف کند؛ لذا جزء الزامات خود و همراهانتان، موضوع همدلی، مهربانی و مواجهۀ غمگسارانه در برابر دانشجویان را مدنظر قرار بدهید که فرمان مقام معظم رهبری نیز بر همین امر است.
پاسخگو و در دسترس باشید
وی با بیان اینکه پاسخگو و در دسترس بودن مسئولان دانشگاه، بسیاری مشکلات را رفع خواهد کرد و دلجویی از دانشجویان، آرامش را به آنها منتقل میکند، اضافه کرد: معاون فرهنگی، میتواند بهعنوان اولین نفر و حتی قبل از رؤسای دانشگاه از مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاه مطلع شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: برای رشد دانشجویان، ابعاد دیگر زندگی دانشجویان را هم در نظر بگیرید، دانشگاه صرفاً محلی برای تحصیل دانشجویان نیست بلکه محل زندگی است و خوابگاهها و سراهای دانشجویی جدید، محیطهایی هستند که دانشجویان در آنها حضور دارند، پس باید برای این فضاها برنامه داشت و به بهترین شکل، این برنامهها را اجرا کرد.
خصوصیات کار مجاهدانه چیست؟
رستمی با طرح این پرسش که «آیا امروز، کسی که وارد دانشگاه میشود، احساس میکند وارد دانشگاه تراز انقلاب شده است؟» گفت: دولت، نظام و انقلاب، به شما معاونان فرهنگی امیدوار است. تصور نکنید شما یک وظیفۀ تکراری برعهده دارید، بلکه واقعاً دغدغهمند باشید، همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید دارند، کار مجاهدانه، یک خصوصیاتی دارد که انتظار میرود شما معاونان فرهنگی، این خصوصیات را داشته باشید.
وی درباره ویژگیهای کار جهادی مدنظر مقام معظم رهبری بیان کرد: کار اداری، کار مجاهدانه نیست، کسی که صرفاً در دفتر خودش بنشیند، معاون فرهنگی تراز انقلاب نخواهد بود. ضمن اینکه باید راههای مقابله با حرکتهای دشمن را شناسایی کنیم و همراستای آن نباشیم.
رستمی ادامه داد: هر تلاشی برای نشاط سیاسی در دانشگاه، مورد حمایت است؛ از تشکلهایی که دغدغۀ انقلاب و ایران اسلامی را دارند حمایت میکنیم. البته باید مراقبت کنیم که فعالیتهای سیاسی و فرهنگی، مانع رشد تحصیلی دانشجویان نشود. ضمن اینکه برخی تشکلها در دوران کرونا آسیب دیدهاند، ترمیم این آسیبها با حمایتهای شما مسئولان اتفاق میافتد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، بار دیگر خطاب به معاونان فرهنگی اضافه کرد: تشکیل شوراهای فرهنگی را جدی بگیرید و خودتان مطالبهگرِ برگزاری این شورا بشوید، در این شورا برای آیندۀ دانشگاه سیاستگذاری کنید.
وی عنوان کرد: بسیاری جریانات مخالفی که در دانشگاه شکل میگیرد با همراهی شما و تأکید بر لزوم تقید به قوانین، همراه خواهند شد؛ بنا را بر این بگذارید که این جریانات بر اساس غفلت شکل گرفتهاند، لذا با آنها مواجهۀ مهربانانه و البته همراه با آگاهیبخشی داشته باشید.
این نشست دو روزه که امروز با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و مشارکت معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های سراسر کشور آغاز شد، با برگزاری کمیسیون های سیاستی و برنامه ای، کمیسیون اجرایی عصر امروز ادامه یافت.
براساس برنامه اعلام شده، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فردا (سهشنبه) در این نشست شرکت می کند.
نظر شما