۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۴۴
کد خبرنگار: 1483
کد خبر: 84756084
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتخابات لبنان و چشم انداز باز شدن بن بست ها

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۴:۴۴
کد خبر: 84756084
انتخابات لبنان و چشم انداز باز شدن بن بست ها

تهران - ایرنا- با اعلام اولین نتایج شمارش آرای انتخابات لبنان، طرفداران برخی احزاب لبنان از شامگاه دوشنبه به خیابان ها آمدند تا برای جشن پیروزی در خیابان های این کشور آماده شوند؛ به امید گشوده شدن بن بست های ایجاد شده از سوی برخی جریان های سیاسی داخلی و بازیگران مداخله گر خارجی .

اگرچه احزاب مختلف تا پیش از ظهر امروز با توجه به صندلی هایی که به دست آورده بودند، به نوعی خود را پیروز انتخابات می دانستند، اما بیشترین جنب و جوش و هیجان در طرفداران جریان مقاومت بود که از بعلبک و بقاع تا بیروت و جنوب لبنان، خیابان ها را ترک نکردند و شب گذشته در حومه جنوبی بیروت یعنی ضاحیه، یک رژه خودرویی با پرچم های زرد رنگ حزب الله برپا کردند.

حداقل اینکه جریان مقاومت دستکم بیشترین آرای عمومی را در مجموع کرسی های پارلمانی کسب و برای خود بزرگترین فراکسیون را به عرصه سیاسی لبنان عرضه کرده است.

انتخابات لبنان و چشم اندازهای باز شدن بن بست ها

براساس آخرین نتایج اعلامی از شمارش آرا که وزیر کشور لبنان ساعتی پیش در یک کنفرانس خبری اعلام کرد، حزب الله و جنبش امل در ۱۲ حوزه از ۱۵ حوزه انتخاباتی، توانسته اند ۳۱ کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهند، حال آنکه برخی رسانه های منطقه از دیروز مدعی پیروز نشدن حزب الله و متحدانش بودند.

مهمترین متحد حزب الله یعنی جریان آزاد ملی به رهبری جبران باسیل وزیر خارجه پیشین لبنان نیز توانسته است ۱۸ کرسی را به خود اختصاص دهد، تنها چند صندلی کمتر از دوره گذشته.

براساس برخی گزارش ها، حزب‌الله همچنین به تنهایی موفق شده آرای بالایی از نامزدهای سرلیست های انتخاباتی را که به آرای ویژه در لبنان معروف است، نسبت به انتخابات قبلی به خود اختصاص دهد که این نشانگر اقبال و افزایش میل افکار عمومی لبنان به مقاومت است. 

برخی تحلیلگران و ناظران اوضاع منطقه معتقدند که علت این افزایش رای حزب الله، دستاوردهای سال های اخیر این گروه مقاومت در مقابله با فشارها و توطئه های اسرائیل، آمریکا و عربستان و ارائه ابتکارهایی برای کاهش فشارها به مردم بوده است. بسیاری را اعتقاد بر این است که کمک‌های حزب‌الله به مردم لبنان در شرایط سخت دو سال گذشته مردم را تشویق کرد از حامی خود دفاع کنند.

انتخابات لبنان و چشم اندازهای باز شدن بن بست ها

با این همه به حد نصاب نرسیدن تعداد کرسی های مقاومت، به عنوان اکثریت پارلمانی جهت تشکیل دولت آینده، برای خیلی ها سوال برانگیز شده است، اما نباید فراموش کرد که لبنان با همه کوچکی مرزهای سرزمینی اش، اما به نقطه ای در تاریخ تبدیل شده است که می توان گفت کشور تلاقی منافع قدرت های بین المللی و منطقه ای است و تا زمانی که جریان های سیاسی، نخبگان و فضای عمومی در لبنان نتوانند برای تغییر این ساخت تحمیلی و خروج از لاک آن چاره اندیشی کنند، در همچنان بر همین پاشنه خواهد چرخید.

کشورهای ذی نفوذ در منطقه، بویژه عربستان برای تامین منافع خود حتی حاضرند که لبنان به دلیل کمبود سوخت، نان و ارزاق عمومی، بطور کامل فروبپاشد؛ چنانچه سال گذشته این کشور با تحریم های ظالمانه قدرت های آمریکایی و اروپایی در مقابل چشم جهانیان در حال آب شدن بود تا اینکه محموله های سوخت شامل گازوئیل و بنزین از ایران به لبنان رسید، تا شاید راه نفسی برای مردم این کشور بلا زده باز شود.

این تحرکات در لبنان عمدتا توسط جریان هایی صورت می گیرد که عملا عامل قدرت های خارجی و منطقه ای هستند و "محمد رعد" رئیس فراکسیون "وفاداری به مقاومت" در پارلمان لبنان که این دوره هم از شخصیت های پیروز انتخابات است، نسبت به لجبازی ها در روند سیاسی هشدار داد و اعلام کرد که حزب الله با درایت خود، رقبایش را از تبدیل شدن به هیزمی برای جنگ داخلی در این کشور برحذر داشته است.

وی خطاب به رقبای سیاسی، این را هم اضافه کرد که ما قبول داریم که شما رقیب ما در پارلمان باشید، اما به هیچ وجه از شما نمی پذیریم که به سپری برای اسراییل تبدیل شوید.

انتخابات پارلمانی لبنان ۲۵ اردیبهشت ماه (۱۵ ماه می) در فضایی آرام و دمکراتیک در داخل این کشور و بدون مشکل خاصی برگزار شد و میزان مشارکت در این انتخابات ۴۱ درصد اعلام شد.

مرحله اول و دوم این انتخابات ویژه لبنانی‌های مقیم خارج طی هفته گذشته در ۵۸ کشور جهان برگزار شد که میزان مشارکت در آن ۶۰ درصد بود.

در این انتخابات ؛ سه میلیون و ۹۶۷ هزار و ۵۰۷ فرد واجد شرایط برای انتخاب ۱۲۸ نماینده پارلمان لبنان اعلام شدند.

در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ میلادی لبنان ۷۷ لیست به رقابت پرداختند، اما امسال ۱۰۳ لیست به رقابت پرداختند .

پارلمانِ جدیدِ لبنان برآمده از نتایج این انتخابات مسئولیت تصویب لوایح و اصلاحات فوری مورد نیاز صندوق بین المللی پول برای حمایت از لبنان را برعهده خواهد داشت که بیش از دو سال است درگیر بحران شدید اقتصادی  است.

لبنان از پاییز سال ۲۰۱۹ میلادی شاهد بحران شدید اقتصادی و مالی است که شیوع کرونا از ماه مارس سال ۲۰۲۰ میلادی و به دنبال آن انفجار هولناک بندر بیروت در اوت همان سال، این وضعیت را بدتر کرد و این کشور را در آستانه فروپاشی اقتصادی قرار داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha