۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۲:۲۷
کد خبرنگار: 3124
کد خبر: 84756676
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رشد جمعیت متناسب با ملاحظات تربیتی باشد

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۲۲:۲۷
کد خبر: 84756676
رشد جمعیت متناسب با ملاحظات تربیتی باشد

یزد- ایرنا- متخصص مشاوره خانواده گفت: تأکید بر رشد جمعیت باید با در نظر گرفتن ملاحظات تربیت باشد و وقتی بر روی کمیت جمعیت تأکید می شود در کنار آن کیفیت نیز باید مدنظر قرار گیرد زیرا اساسی ترین کارکرد خانواده تربیت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر سیدمحمدرضا قائم محمدی روز سه‌شنبه در همایش جوانی جمعیت و صیانت از خانواده با بیان اینکه دو فرزند برای یک خانواده یعنی رشد صفر، افزود: شکاف بین نسلی یکی از آسیب هایی است که در خانواده ها مشاهده می شود و والدین به دلیل تفاوت سنی نمی توانند با فرزندان را درک کنند از سوی دیگر تشدید فردگرایی از آسیب دیگر خانواده های تک فرزندی است و به دلیل عدم ارتباط کافی فرزند، هوش اجتماعی اش تقویت نشده و به یک فرد اجتماعی تبدیل نمی شود.
وی تصریح کرد: در خانواده با تعداد فرزندان بیشتر، افراد مسوولیت پذیری بیشتری دارند چون آموخته اند که در قبال برادر یا خواهر خود مسوولیت داشته باشند همچنین صبورتر، دارای مهارت قاطعیت و جرات مندی بیشتری هستند.
یک عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این نشست گفت: یکی از دلایل کاهش جمعیت گرایش به شهرنشینی است و اینکه خانواده ها در آپارتمان ۱۰۰ متری ساکن شده و ترجیح می دهند فرزند کمتر داشته باشند.
بکایی اضافه کرد: یک زمانی رشد جمعیت انفجاری بود ولی اکنون ضعیف شده و اگر دقت نکنیم بحرانی می شود.
وی با بیان اینکه باید مهارت های همسرداری و فرزندپروری در جامعه ترویج شود، اظهار داشت: در جهان ۸۷ درصد زایمان ها طبیعی و ۱۳ درصد سزارین است ولی در کشور ما به نادرست بر روی عمل سزارین تأکید می شود که تبعات بدی بر فرزندآوری می گذارد.
بکایی افزود: در کشور ۶۵۰ هزار زن بین ۳۰ تا ۳۵ سال ازدواج نکرده داریم که خیلی از آنها می خواهند ازدواج کنند ولی به دلیل شرایط سنی موقعیت برایشان فراهم نمی شود که اگر در این زمینه تدبیری شود، در رشد جمعیت موثر خواهد بود.
وی با بیا اینکه یزد در مقایسه با دیگر استان ها وضعیت خوبی در رشد جمعیت دارد، ادامه داد: میانگین سنی ازدواج بالا رفته و افراد تمایل کمتری به تشکیل خانواده دارند که یکی از دلایل آن ایده آل نگری و تجمل گرایی جوانان است.
رییس شبکه بهداشت و درمان تفت نیز گفت: روند رشد جمعیت و میزان باروری در کشور کاهشی شده و این در حالی است که میزان باروری کشور برای حفظ جمعیت باید بالاتر از ۲ باشد به گونه ای که یک زوج بتوانند ۲ فرزند را جایگزین خود کنند اکنون به حدود ۱.۵ رسیده و این معضل و منفی شدن رشد جمعیت زنگ خطری برای آینده است.
دکتر سید محمود واعظ پور  با بیان اینکه پس از اعلام سیاست های جمعیتی توسط رهبر معظم انقلاب، مجلس طرحی را تدوین و تصویب کرد، گفت: اینک قانون حمایت از خانواده و صیانت از جمعیت ابلاغ شده و همه باید برای اجرای آن اهتمام لازم را داشته باشند.
وی با تبیین معایب تک فرزندی یادآور شد: انزوا طلبی، انتظارات غیرمنطقی، تنهایی، عدم فراگیری مهارت های ارتباطی، وابستگی به والدین و بلوغ زودرس آسیب هایی است که به کودک وارد می شود.
امام جمعه تفت هم در این نشست با بیان آیاتی از قرآن کریم، مهمترین دلیل کاهش فرزندآوری را مسائل اقتصادی عنوان کرد و گفت: خداوند تأکید کرده است اگر به خاطر فقر جلوی فرزندآوری می گیرید، ما به شما و آنها روزی می دهیم و روزی شما را به برکت آنها توسعه می دهیم.
حجت الاسلام علی محمد گُلوردی افزود: اگر در دوران جاهلیت قتل نفس کشتن دختران بوده است، اکنون سقط جنین قتل نفس مدرن است و ممانعت از بچه دار شدن نیز نوعی قتل نفس است.

شهرستان تفت در استان یزد دومین شهر با جمعیت مسن در کشور است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha