دانشجویان و تشکل‌های انقلابی میدان جهاد تبیین را خالی نگذارند

تهران- ایرنا- رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: جهاد تبیین، برای غبارزدایی از فضای روایت است و دانشجویان و تشکل‌های انقلابی، مجاهدان میدان عملیات تبیین هستند، این میدان را نباید خالی بگذاریم.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در همایش آموزشی «عصر تحول» که به همت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در مشهد مقدس برگزار شد، با یادآوری روایتی ازپیامبراکرم(ص) که می‌فرماید" إذا رأیت الناس یشتغلون بالفضائل فاشتغل أنت بإتمام الفرائض هر گاه دیدی مردم به کارهای خوب غیرواجب مشغولند تو به کامل کردن امور واجب بپرداز" گفت: گاهی اوقات به دلیل مشغله‌های پیرامون، درگیر حواشی می‌شویم و متوجه نیستیم از متن اصلی دور شده‌ایم،  شاید همین مسئله موجب شده که امروز رهبر انقلاب یک دستور میدانی به همه ما و به‌خصوص شما افسران جوان جنگ نرم بدهند که یک واجب فوری است و آن «جهاد تبیین» نام دارد.

وی در ادامه افزود: چرا رهبر انقلاب مسئله جهاد تبیین را مطرح می‌فرمایند و چرا این موضوع مهم است؟ برخی گمان می کنند جهاد تبیین یک مأموریت جدید و بی سابقه یا پیچیده و نامکشوف است؛ درحالی‌که این‌طور نیست. جبهه حق هر زمانی همراه با حرکت به سمت آرمان‌ها باید روشنگری و غبارزدایی، در مقابل ابهام آفرینی و اغوا داشته باشد. در این میان باید به ویژگی‌های جهاد توجه داشت. سه خصوصیت جهاد از جمله جهاد تبیین این است که باید خالصانه و با تمام توان و معطوف به حرکت دشمن و در جهت روشنگری و غبارزدایی از فضای جامعه باشد.

رستمی گفت: مقام معظم رهبری نه فقط در سال اخیر بلکه بارها به موضوع جهاد تبیین و لزوم رعایت اخلاق در این عرصه، تاکید داشته‌اند و صراحتاً فرموده‌اند که اجازه ندهید با روایت‌های ارائه‌شده توسط دشمن، جای جلاد و شهید عوض شود و در عرصه تبیین، به‌گونه‌ای عمل نکنید که خروجی حرف ما با حرف‌های دشمن، مخرج مشترک داشته باشد. با توجه به این بیانات باید ببینیم جامعه دانشگاهی درباره این واجب فوری چه اقداماتی را انجام داده است.

وی در ادامه افزود: میدان‌داری و نمایش حضور در همه عرصه‌ها و در «میدان عملیات تبیین» امری ضروری است؛ اینکه کدام جبهه در این میدان، میدان دار و علم‌دار باشد، خیلی اهمیت دارد. مشابه این را در جنگ‌های زمان پیامبر اسلام (ص) و حضرت امیرالمومنین (ع) هم داشتیم و در تاریخ خوانده‌ایم که برافراشته بودن پرچم و علم نشانه‌ حیات و حضور و افتادن پرچم و علم نشان سقوط و شکست بوده است.

رستمی با تاکید بر اهمیت میدان عملیات تصریح کرد: حضور در میدان مأموریت مهم است و این سنگری است که حتی به بهانه‌ حضور در جبهه‌ای دیگر هیچ‌گاه نباید خالی بماند. برای تشکل‌های انقلابی امروز دانشگاه سنگر اول و محل مأموریت اصلی است؛  زیرا نزاع امروز در دانشگاه‌ها هم بر سر غلبه در میدان‌ و تصویر چهره‌ دانشگاه‌ است. جریان مؤمن و انقلابی دانشگاه باید اهمیت این صحنه آرایی را درک کند. دانشگاه را سنگر اول بداند. مواضع خود را در این میدان، تعریف و مشخص کند در کجای میدان قرار دارد؟

وی افزود: در محدودیت فرصت ها و منابع افراد در هر پست و مقامی که باشند باید در میدان اولویت دار حضور پیدا کنند. این را در سبک زندگی شهید چمران دیده‌ایم که با وجود همه مسئولیت‌ها و فرصت‌های دولتی و مجلسی اولویت را به دفع شر دشمن بعثی داد و وارد میدان دهلاویه شد و به شهادت رسید، به همین دلیل است که امام خمینی(ره) با تمجید از مجاهدت ایشان فرمودند: مثل چمران بمیرید.

رستمی درباره لزوم عملکرد هوشیارانه در شرایط کنونی عنوان کرد: اینکه رهبر انقلاب بر ضرورت جهاد تبیین در این برهه تاکید می‌کنند، به دلیل غبارآلود بودن فضای روایت است؛ هنگامی که فضا غبارآلود است و امکان تشخیص صحیح کم می‌شود، باید هوشیارانه عمل کرده و با رصد عملکرد دشمن در میدان روایت، نقش‌آفرینی کنیم. یکی از آفت‌هایی که بعضا به سراغ ما می‌آید این است که میدان اول و اصلی را رها کرده و به سراغ میدان‌های دیگر می‌رویم که اگر این رخ بدهد قطعاً خطا کرده‌ایم و دچار اشتباه شده‌ایم.

وی در پایان گفت: دانشجویان و تشکل‌های انقلابی، مهم‌ترین سرمایه کف میدان عملیات دانشگاه هستند، انقلاب اسلامی به تک تک شما نیاز دارد. کشور، ملت و انقلاب اسلامی در یکی از مهمترین پیچ‌های تاریخی خود قرار دارد. باید از این گردنه تاریخی برای رسیدن به شاهراه فراخ و روشن آینده که طلوع خورشید ولایت عظما است عبور کنیم.  در این راستا و با توجه به حساسیت این میدان، اولویت‌ها را بررسی کرده و با سرافرازی در میدان حضور داشته باشید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha