️کاهش فاصله طبقاتی هدف اصلی دولت سیزدهم از اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌هاست

زاهدان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: کاهش فاصله طبقاتی و حمایت از دهک‌های پایین جامعه، هدف اصلی دولت سیزدهم از اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان، داود شهرکی در همایش تبیین فعالیت‌های اقتصادی دولت سیزدهم در موضوع هدفمند کردن یارانه‌ها اظهارداشت: در چند سال گذشته و بعد از فشار تحریم که بر کشور وارد و فضای اقتصادی کشور ملتهب شد، دولت فراهم کردن زمینه مناسب در راستای تامین کالاهای اساسی و تزریق ارز دولتی را در دستور کار قرار داد تا بدین صورت بتوانند برخی از کالاهایی که مورد نیاز مردم است را به صورت ارزاق در اختیار آنان قرار دهند.

وی با بیان اینکه شروع طرح خوب و شاید در زمانی که فاصله قیمتی کمتر بود کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تامین شد افزود: در آن زمان مجبور بودیم به خاطر تحریم از شرایط خاص دولتی استفاده کنیم، با آنکه این روند اجرا شد اما مسیری که طی شده واقع‌بینانه اگر بنگریم طرح خیلی موفقی نبود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: ما در قالب آن یارانه را به صادرکننده، واردکننده و یا تولیدکننده پرداخت و باید تمام مسیر تولید، واردات، صادرات و عرضه را رصد می‌کردیم که با توجه به هزینه و ارز و یارانه صرف شده برای کالا باید در مسیر دچار انحراف نمی‌شدیم و کالاها مسیر درست خود را طی می‌کرد.

وی ادامه داد: بخشی از اختلاف قیمتی که در فروشگاه‌ها مشاهده می‌کردیم به دلیل این بود که عده‌ای کالاهایی که با یارانه عرضه می‌شد را از مراکز عرضه جمع‌آوری و به قیمت بازار آزاد به مصرف‌کننده به فروش می‌رساندند و با اجرای این طرح با آنکه دولت تمام یارانه مورد نیاز کالاها را پرداخت می‌کرد مردم ناراحت و نگران بودند و هم هزینه بالایی صرف فعالیت‌های امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی بابت این اقلام می‌شد.

شهرکی با اشاره به وجود برخی انحرافات از تولید تا مصرف کالاهای اساسی تصریح کرد: برخی این اقلام یارانه‌‍دار را از کشور به کشورهای همسایه انتقال می‌دادند و ضمن هدر دادن منابع کشور، به دنبال سودجویی خود بودند که این موضوع خیلی خوشایند کشورمان نیست، هرچند ماه در سال‌های بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، اخلاق مدارانه با کشورهای همسایه برخورد کرده‌ایم و اگر آن‌ها درگیر جنگ بوده‌اند ما میزبان خوبی برای آنان بوده‌ایم ولی در مواقعی که ما در جنگ بودیم، شاید برای ما همسایگان خوبی نبودند.

وی بیان کرد: امروزه نیز با توجه به تمام تحریم‌ها به خیلی از کشورهای منطقه در حال کمک کردن هستیم اما این کار نباید باعث شود که کالاهای اساسی ما به صورت قاچاق از کشور خارج شده و منابع ارزی ما از بین برود و مردم ما که هدفمان تامین کالاهای اساسی برای آن‌هاست از این اقلام محروم باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در روند پرداخت یارانه‌ها به غیر از خود مردم، در توزیع، نظارت و تمام مراحل رساندن کالاهای اساسی به مردم، انحراف و آسیب را داشته و هزینه برای کشور تحمیل می کردیم، پلیس، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی درگیر این مسائل بودند و مردم هم‌ناراحت بودند.

وی بیان کرد: نکته دیگری که دولت به سمت اصلاح پرداخت یارانه‌ها و مردمی کردن آن رفت این بود که دهک‌های پایین جامعه به دلیل اینکه توان مصرف  نداشتنه و یا مصرفشان کم است، از یارانه کمتری استفاده می‌کردند، قطعا آن کسی که در دهک‌های پایین قرار دارد مصرف مرغ و برنج و لبنیات، روغن و تخم و مرغ به نسبت دهک‌های بالا کمتر استفاده می‌کند و دهک‌های بالا استفاده بیشتری از یارانه دارند و این به معنی ضرر بیشتر برای جامعه‌ای که هدفمان حمایت و کاهش فاصله طبقاتی آن‌ها با طبقات دیگر جامعه است.

شهرکی خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم به قصد اجرای این طرح پا به میدان گذاشته و با وجود سختی کار و مشکلاتی که ممکن است این طرح در روند اجرا داشته باشد، وارد میدان شده که به لطف الهی، هماهنگی‌های خوبی  بین دستگاه‌ها، مجلس و دولت و قوه‌های مجریه، مقننه و قضاییه انجام شده و همه به این باور رسیده‌اند که باید وارد عرصه اصلاح توزیع یارانه‌ها شوند.
وی تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ما هر اقدامی در جمهوری اسلامی انجام دادیم، دشمن عکسش را تبلیغ و برخلاف آن توصیه کرده و تمام تلاش خود را برای تخریب طرح ما انجام داده چرا که فکر می کند هرجا که دولت به قصد اصلاح می‌رود، تقویت نظام جمهوری اسلامی، پایبندی و وفاداری مردم را بیش از گذشته در پی خواهد داشت که برای آن‌ها خوشایند نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: زمانی که کالاهای اساسی به شکل یارانه‌دار غیر نادرست در جامعه توزیع می‌شد، دشمن ما را محکوم‌می کرد که نظام جمهوری اسلامی کالا کم تولید می‌کند و کالاهای موجود در کشور کم بوده و یارانه‌ها هدر می‌رود و براین اساس به کشورمان با تبلیغات مسموم خود فشار وارد می‌کردند، امروز هم که همان نظام را در دستور برای تغییر و اصلاح داریم، این فعالیتمان را هم به بهانه کوچکتر کردن سفره‌های مردم و افزایش قیمت کالاها زیر سوال می‌برند و این درحالی است که افزایش قیمت‌ها برای افراد پر مصرف است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سرانه‌ای برای هر فرد پیش‌بینی شده که برای اقلامی به مثل مرغ، روغن، لبنیات، تخم مرغ صرف می شود و میانه ای برای هر خانوار و برآورد هزینه ماهانه و سالانه آن در نظر گرفته شده و متناسب با آن میزان یارانه ای که باید به هرنفر در راستای جبران واقعی شدن قیمت کالاها داده شود بدست آمده است.
وی افزود: براساس محاسبه انجام شده برای سه دهک، مبلغ ۴۰۰هزار تومان و برای ۶دهک مبلغ ۳۰۰هزار تومان یارانه ماهانه در نظر گرفته شده و تنها یک دهک که کمتر از ده درصد کل جامعه هستند از این یارانه با توجه به توانمندی مالی که دارند، بهره نمی‌گیرند و آنان هیچ نگرانی بابت واقعی شدن قیمت‌ها ندارند و روی این موضوع حساس نیستند.
شهرکی با اشاره به اینکه قبل از اجرای مردمی‌سازی یارانه‌‍ها، برای ۲ ماه یارانه به حساب سرپرست خانوار به جهت داشتن اطمینان از پیش‌بینی این مبالغ واریز شده، گفت: اطلاع‌رسانی لازم در زمینه اعلام اعتراض نسبت به قرارگیری در دهک‌ها و یا نگرفتن یارانه‌ها انجام شده و هرکسی که اعتراض دارد می تواند تا سه ماه اطلاعات خود را وارد سامانه تعیین شده قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه در طرح جدید ۷۸میلیون نفر مشمول دریافت یارانه شده‌اند، خاطرنشان کرد: شاید افرادی نیز اسمشان در لیست قرار نگرفته و یا فرزندشان تشکیل خانواده داده و در سامانه نتوانسته‌اند اطلاعات مورد نیاز را وارد کنند می‌توانند از این فرصت سه ماهه بهره ببرند و نگرانی از بابت پرداخت نشدن یارانه نداشته باشند چرا که هر زمانی که دولت به این نتیجه رسد که خانواده‌ای مشمول دریافت یارانه است، تمام آن یارانه‌ای که قول داده را به حسابشان واریز می‌کند.

کمبود کالا نداریم
وی بیان کرد: ما به هیچ عنوان با کمبود کالا در سطح کشور مواجه نیستیم و با اینکه برخی دارند تبلیغات سوء در این زمینه می‌کنند، نباید مردم نگرانی داشته باشند چرا که اگر ما در زمان عرضه ارز چهار هزار و ۲۰۰تومانی توانسته‌ایم کالا تامین کنیم.

شهرکی افزود: امروز که قیمت واقعی شده کالای بیشتری را می‌توانیم تامین و در اختیار مردم قرار دهیم و  نگران تامین کالا نیستیم، هم‌اینک فرصتی تا زمان آغاز اجرای طرح باقی مانده که فرصتی شده تا مردم برای تامین ارزاق مورد نیاز خود با قیمت کالاهای یارانه دار به فروشگاه‌ها مراجعه کنند و با آنکه برخی می گویند مردم به فروشگاه‌ها هجوم برده اند و می خواهند جو روانی ایجاد کنند، حضور مردم در فروشگاه‌ها برای تهیه ارزاق مورد نیازشان که شاید شلوغی هم شکل گیرد اما این خرید ارزاق توسط مردم را باید به فال نیک گیریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به واقعی شدن قیمت‌ها، مردم نباید از گرانی یا ارزانی قیمت کالایی نگرانی داشته باشند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha