به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، هادی برخوردار با اشاره به اینکه ۱۳ سال سابقه فعالیت در نمایشگاه بینالمللی کتاب را دارد، به خبرنگار ایرنا گفت: فردی نیستم که زحمت مسئولان را زیر سوال ببرم، اما فضای کنونی که به ناشران کودک و نوجوان اختصاص داده شدهاست، برای کودکان مناسب نیست. تعدادی از نیروهای این غرفه خانم هستند و مجبورند هر روز مانتوی خود را بشورند، زیرا خاکی و گِلی میشود.
او ادامه داد: نمیدانم چرا ناشران حوزه کودک و نوجوان باید در این قسمت مصلی جانمایی شوند، زیرا یکی از آلودهترین بخشها است، اگر کتاب نابود شود مهم نیست، اما کودکان در این فضا آزار میبینند، در حالی که دوست دارند در این فضا باشند. حتی من مشکل گلو درد دارم.
کاش مسئولان زمان بهتری را انتخاب میکردند
به گفته برخوردار افرادی که این نمایشگاه را برگزار میکنند، اگر سالی یک نکته را رعایت میکردند، باید نمایشگاه بدون دردسر برگزار میشد. اما به این دلیل که مسئولان در مدیریت هر چندسال تغییر میکنند و باید به افرادِ جدید درباره شرایط توضیح بدهیم که به زمان زیادی نیاز دارد و روزهای نمایشگاه با کمبودهایی سپری میشود. حتی موکتی که در دورههای گذشته کف راهروها پهن میشد، در این دوره نیست.
برخوردار با تاکید بر کاهش قدرت خرید کارگران و کارمندان در روزهای پایانی ماه، بیان کرد: انتهای ماه هستیم و کاش مسئولان زمان بهتری را انتخاب میکردند تا کارمندان و کارگران که چند روز پس از شروع ماه حقوق میگیرند، بتوانند از این نمایشگاه استفاده کنند. متاسفانه در نتیجه این موارد شاهد نمایشگاه خوبی نیستیم، فروش راضی کننده نیست.
از نظر ریالی به فروش در سال ۹۸ نمیرسیم
مدیر غرفه طوطی درباره میزان فروش ریالی و تعدادی در سیوسومین دوره نمایشگاه کتاب اعلام کرد: به این دلیل که تورم در کشور بسیار زیاد است، فروش ریالی میتواند به دوره گذشته نزدیک باشد، اما فروش تعدادی با دوره قبلی خیلی فاصله دارد. فکر میکنم حتی به فروش ریالی سه یا چهار دوره گذشته نمیرسیم، یعنی علیرغم اینکه قیمت کتاب به طور میانگین ۵ برابر شدهاست، از نظر ریالی به فروش در سال ۹۸ نمیرسیم.
او ادامه داد: در نمایشگاهی که در سال ۹۸ برگزار شد، یک عنوان کتاب شاید حدود ۳۰۰ جلد فروش رفتهبود، اما در این دوره با این آمار فاصله زیادی داریم. هرچند ناشری هستیم که با مخاطبان ارتباط خوبی داریم و سال گذشته طوطی بهترین ناشر آسیا شد، با این حال فروش ما اصلا فروش قابل انتظار نیست؛ در موقعیت نه چندان مطلوب گیر افتادیم. امیدواریم وضعیت در پایان هفته بهتر شود.
مسئول غرفه طوطی درباره یکی از مشکلات ناشران حوزه کودک و نوجوان در این دوره نمایشگاه کتاب، گفت: روی یکی از سردرهای ورودی که از شبستان به سالن کودک میخورد، روی بنر ۱۰ متری «حراست» نوشته شدهاست. بارها این مساله را به مسئولان انتقال دادیم، چرا مخاطبان باید وارد سالن حراست شوند؟ اگر نمیخواهند سردر بخش کودک را نصب کنند، حداقل بنر حراست را جمع کنند. اما مسئولان این دوره به اندازهای گرفتار مشکلات ابتدایی و اساسی هستند، که نمیرسند تا به نیاز ناشران پاسخگو باشند. قبول داریم دو سال نمایشگاه حضوری کتاب برگزار نشد و افراد جدید جایگزین شدند اما با همه این دلایل نتیجه قابل قبول نبود.
نباید نمایشگاه حضوری فروش داشتهباشد
به گفته برخوردار میزان فروش در بخش مجازی و حضوری نسبت به دورههای قبل کاهش یافته است، او ادامه داد: سال گذشته به نیروهای نشر طوطی برای مدیریت نمایشگاه مجازی کتاب آموزش دادیم، همان همکاران، کارهای پستی را هم انجام میدهند. نمایشگاه حضوری و مجازی در این دوره ضعیف اند. زیرا بهمن ۱۴۰۰ دومین دوره نمایشگاه مجازی کتاب را داشتیم و اردیبهشت ۱۴۰۱ دوباره نمایشگاه حضوری و مجازی داریم.
مسئول غرفه طوطی افزود: اگر میخواهیم به نمایشگاه مجازی بها بدهیم، این روش درستی نیست. مگر خانواده ایرانی چند درصد از حقوقش را به کتاب اختصاص میدهد؟ اگر قرار است که نمایشگاه حضوری باشد، نباید فروش داشتهباشد. زیرا این روند به کتابفروش آسیب میزند و اگر کتابفروش نباشد، ناشر هم نیست. میتوانند فروش را در فضای مجازی داشتهباشند و نمایشگاه حضوری کتاب صرفا محلی برای ارائه محصولات جدید و تازههای نشر باشد.
نظر شما