به گزارش خبرنگار ایرنا، «بهزاد باباخانی» روز چهارشنبه در نشست تشریح و تبیین طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه و هدفمند یارانهها در جمع خبرنگاران در مجتمع وحدت کرمانشاه افزود: تبیین این موضوع در استان در دستور کار
قرار گرفت و جامعه رسانهای به عنوان حلقه واسط بین دولت و مردم میتوانند در نزدیکی رابطه بین سیاستگذاری دولتی مثمرثمر باشند.
وی با بیان اینکه چند نرخی بودن در اقتصاد، سیاستگذاری اشتباهی است که باعث رانت و فساد میشود، گفت: پیشتر برخی از کالاهای موردنیاز مردم با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان وارد کشور میشد که با نرخ ارز رسمی کشور (ارز نیمایی)
تفاوت زیادی داشت و هدف این عمل توزیع کالاها با ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که عملا این اتفاق نمیافتاد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: الزام قانونی دیگری برای اجرای این قانون نیز وجود داشت. در قانون بودجه ۱۴۰۱ به صراحت تاکید شده است که دولت باید ارز ترجیهی را ساماندهی کند.
باباخانی اضافه کرد: با شروع جنگ اوکراین و روسیه که هر دو کشور به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نهادههای دامی و گندم شناخته می شوند باعث افزایش قیمت نهاده های دامی در جهان و کشورهای همسایه شد.
وی گفت: این تفاوت قیمت در ایران با کشورهای همسایه به حدی زیاد شد که قاجاق را بسیار برای قاچاقچیان جذاب می کرد و تمام این عوامل بر تصمیم گیری سریع مسوولان برای اجرای طرح عادلانه کردن پرداخت یارانه ها
موثر بود.
باباخانی با بیان اینکه دولت سیزدهم شجاعانه در این خصوص ورود کرد، گفت: در دولت های گذشته در سال اول برای اصلاحات اقتصادی اقدام نمیکردند و این سیاست گذاری شجاعانه جای تقدیر و تشکر دارد.
وی عنوان کرد: با اجرای این طرح دولت حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان از وارد کننده و تولید کننده گرفته شد و با پرداخت این مبلغ به ۹ دهک از جامعه، این مبلغ را در اختیار مردم قرار داده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه گفت: در سطح کشور از چند ماه پیش از اجرای این طرح برنامه ریزی هایی انجام شده بود و قبل از اجرای طرح، انبارهای کالاهای اساسی در سطح استان و کشور تقویت سازی شد.
وی افزود: قانون انتزاع در زمستان سال گذشته به اجرا گذاشته شد. براساس این قانون بازرسی کالاهای صنعتی به عهده سازمان صمت و بازرسی کالاهای کشاورزی به عهده سازمان جهاد کشاورزی نهاده شد و با اجرای این قانون
نحوه جدیدی از بازرسی در کشور شکل گرفت.
باباخانی عنوان کرد: حین اجرای طرح با برگزاری جلسات متعدد تزریق حداکثری کالاها به بازار را داشتیم و احساس کمبود در روزهای ابتدایی اجرای طرح به دلیل تشنگی بازار بود در حالی که در روزهای ابتدایی چند برابر نیاز استان
کالاهای اساسی در بازار تزریق شد.
وی تصریح کرد: در حین اجرای طرح شایعاتی نظیر افزایش قیمت نان در جامعه شدت گرفت که در این مورد با بازرسی های صورت گرفته، ۶۲ نانوایی که اقدام به تعطیلی روز خارج از تعطیلی خود گرفته بودند و یا اقدام به گران
فروشی کرده بودند قطع سهمیه یا با کاهش سهمیه رو به رو شدند.
معاون استاندار کرمانشاه گفت: مردم باید اعتراض خود را نسبت به یارانه تخصیصی از طریق سامانه رسیدگی به درخواست کمک معیشتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شبکه اینترنت به آدرس (ttps://hemayat.mcls.gov.ir)
و همچین شماره ۰۲۱۶۳۶۹ در میان بگذارند.
وی در پایان تاکید کرد: ذخایر کالاهای اساسی در استان هم اکنون مناسب است و مشکلی بابت این قضیه نداریم.
در این نشست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری به همراه مدیران کل ادارات و سازمانهای کار، تعاون و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، هماهنگی امور اقتصادی استانداری، صنعت معدن و تجارت و فرماندار کرمانشاه حضور داشتند.
نظر شما