مطالبات و خواسته‌های مردم میاندوآب از رییس جمهور

مهاباد - ایرنا - مردم و مسوولان شهرستان‌های میاندوآب، چهاربرج و باروق در جنوب آذربایجان‌غربی در آستانه سفر آیت‌الله رییسی به این استان مطالبات و خواسته‌های خود را در راستای توسعه و پیشرفت این شهرستان‌ها بیان کردند.

به گزارش ایرنا، میاندوآب یکی از شهرهای جنوبی استان آذربایجان غربی در شمال غرب ایران و بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهرستان جنوبی این استان است که با فاصله ۱۶۴ کیلومتری از ارومیه، در جنوب استان قرار گرفته‌ است.

میاندوآب به شهر رودخانه‌های پرآب در جنوب دریاچه ارومیه معروف است که میان ۲ رود زرینه‌ و سیمینه‌ واقع شده و محل تلاقی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی محسوب می‌شود این شهر یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای آذربایجان غربی است و تنها شهرستانی در ایران است که نسبت جمعیت شهری و روستایی آن تقریبا برابر است.

شهرستان میاندوآب، چهارمین دشت حاصل خیز کشور محسوب می‌شود و بعد از ارومیه بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی و یکی از قطب‌های اصلی استان در امر تولید است.

میاندوآب از جایگاه ارتباطی، نظامی و استراتژیک ویژه ای در سطح منطقه شمال غرب کشور برخوردار است و به دلیل واقع شدن در مسیر راه تبریز ـ مراغه ـ سنندج و ارومیه و تهران و پیوند دادن استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و زنجان و کردستان اهمیت و نقش مهمی برخوردار است.

در آستانه بیست و یکمین سفر رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به آذربایجان غربی توجه به رونق تولید، رفع بیکاری و مشکلات معیشتی و اشتغالزایی به ویژه برای جوانان، مسکن و اتمام طرح‌های نیمه تمام از جمله انتظارات مردم این شهرستان از دولت سیزدهم است.

ساماندهی و تکمیل پروژه گردشگری و تفریحی ساحل زرینه رود

یکی از شهروندان میاندوآبی در گفت و گو با ایرنا، رسیدگی به مسایل شهری از جمله مبلمان شهری توسط مسوولان را یکی از مطالبات خود عنوان کرد و گفت: شهر میاندوآب‌ از بدو سر کار آمدن شوراها، همیشه با اختلاف و حواشی‌هایی همراه است به طوری که بیشترین آسیب از این حیث متوجه مردم و شهر است.

وی که خود را شهریار صمدی معرفی کرد، افزود: ساماندهی وضعیت تنظیف شهری شامل معابر، سطل‌های زباله، محیط شهری، جوی‌های آب سطح شهر، سد معبر و جمع آوری اصولی آب‌های سطحی ناشی از نزولات جوی برای جلوگیری از آبگرفتگی معابر از دیگر مطالباتی است که انتظاریم داریم رییس جمهور از شهرداری حمایت مالی کند.

وی ساماندهی و تکمیل پروژه گردشگری و تفریحی ساحل زرینه رود را یکی از آرزوهای چند ساله مردم میاندوآب عنوان کرد و ادامه داد: این پروژه نیازمند اعتبار است که  انتظار می‌رود توجه ویژه‌ای به آن شود.

یکی دیگر از شهروندان میاندوآبی هم جلوگیری از احداث خط دوم انتقال آب به تبریز را یک مطالبه جدی از دولت‌مردان دانست و گفت: عدم تحویل به موقع حقابه کشاورزان میاندوآب مانع جدی در تولید محصولات کشاورزی در این شهرستان است.

یونس باقری افزود: دریافت آب بهای کشاورزی با توجه به میزان محصول از سوی امور آب و آسیب‌های وارده به محصولات کشاورزی در سایه کم آبی و خشکسالی مشکل‌هایی هستند که نیازمند توجه بیشتر مسوولان است.

جذب سرمایه گذار و احیای واحدهای راکد شهرک صنعتی مهمترین مطالبه مردم میاندوآب

موسی عبدالهی کارآفرین نیز گفت: ایجاد مراکز تولیدی صنعتی، جذب سرمایه گذار و احیای واحدهای راکد شهرک صنعتی اولین مطالبه مردم میاندوآب از رییس جمهوری است به طوری که آمار بالای بیکاری در این شهرستان موجب شده که جوانان برای کار به دورترین نقاط کشور (جنوب کشور) مراجعه می‌کنند.

این شهروند افزود: جذب نیروی کار بومی در پتروشیمی این شهر که پس از سال‌ها به عنوان بزرگترین واحد تولیدی و سرمایه‌گذاری راه‌اندازی شده و اکنون افراد غیربومی در آن جذب شده است موجب نارضایتی شهروندان شده است.

وی با بیان اینکه از آقای رییسی می‌خواهیم این مهم را مورد بررسی و گزارشی از لیست کارکنان آن بخواهند تا مشخص شود چه تعداد نیروی بومی در آن بکارگیری شده تا حق جوانان میاندوآبی ضایع نشود، افزود: مدیریت فضای کسب و کار و تسهیل روند اعطای مجوز فعالیت صنوف و ارایه تسهیلات کم بهره جهت اشتغال‌زایی در این شهرستان امری ضروری است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

عبدالهی همچنین ایجاد منطقه آزاد تجاری با توجه به موقعیت جغرافیایی میاندوآب‌ و قرار گرفتن در مسیر کریدور غرب به مرکز کشور و امنیت اقتصادی منطقه را از مطالبات دیگر دیگر بیان کرد.

انتقال کارخانه قند و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه میاندوآب به خارج از شهر

نجف رحمان زاده اقدام ساکن شهرستان باروق نیز با اشاره به گذشت نزدیک به ۳۳ سال از آغاز عملیات اجرایی محور سرچم- میاندوآب گفت: این پروژه که بعد مسافت میاندوآب - تهران را تا ۱۵۰ کیلومتر کاهش می دهد، بار زیادی از ترافیک، سوخت و وقت مردم برمی‌دارد ولی تاکنون به اتمام نرسیده است.

این شهروند باروقی با بیان اینکه رییس جمهوری در خصوص این پروژه عنایت ویژه‌ای داشته باشد، گفت: احداث و تکمیل جاده های کمربندی برای جلوگیری از ورود خودروهای سنگین به سطح شهر، احداث پایانه مسافربری جدید با مکان یابی مناسب برای دسترسی عموم مردم از مهم‌ترین نیازهای شهر میاندوآب است چرا که اکنون پایانه مسافربری این شهرستان که توسط بخش خصوصی اداره می‌شود در سایه عدم حمایت و همکاری مسوولان به ویژه نهاد شهرداری به عنوان متولی اصلی در شأن میاندوآب نیست و مردم این شهرستان برای رفتن به شهرهای دیگر همچون تهران از خودروهای گذری سایر شهرها استفاده می‌کنند.

وی همچنین نوسازی پل ستارخان (پل قدیمی واقع شده بر روی رودخانه زرینه‌رود) باتوجه به پایان عمر مفید پل را که تهدیدی برای امنیت جان شهروندان میاندوآبی است را از مطالبات بعدی خود عنوان کرد و گفت: ساماندهی و رونق ایستگاه راه آهن و تامین سرویس های حمل و نقل عمومی و فروش بلیط در سطح میاندوآب امری ضروری است که لزوم بررسی و دستورات ویژه را می‌طلبد.

وی همچنین انتقال کارخانه قند و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه میاندوآب به خارج از شهر را از درخواست های خود برشمرد.

برندسازی نهال را هم گامی موثر در جهت رونق کشاورزی میاندوآب‌

خبرنگار ایرنا در خصوص نیازها و مطالبات شهرستان میاندوآب در حوزه کشاورزی به سراغ یکی از کشاورزان این شهرستان رفت که وی در این گفت و گو به مدیریت، ساماندهی و تضمین خرید محصولات کشاورزان شامل  گندم، چغندر قند و سیب اشاره کرد و گفت: همکاری بیش از پیش با کشاورزان و ارایه تسهیلات مناسب از سوی جهاد کشاورزی برای اجرای شیوه های نوین آبیاری و کشت محصولات اصلاح شده در جهت بهینه سازی مصرف آب باید مورد توجه قرار گیرد.

علی خیری که در زمینه تولید نهال فعالیت دارد، ایجاد سایت و یا شهرک نهال غرب کشور در میاندوآب و برندسازی نهال را هم گامی موثر در جهت رونق کشاورزی میاندوآب‌ دانست.

وی با بیان اینکه تهیه و اختصاص به موقع سهمیه کود و سم های کشاورزی موضوع دیگری است که مسوولان باید در این زمینه اهتمام داشته باشند، اظهار کرد: با توجه به تامین نهاده های کشاورزی شامل بذر، سم و کود که متاسفانه در چند ماه گذشته چندین برابر افزایش قیمت داشته، انگیزه تولید را از کشاورزان سلب کرده و کشاورزان را که در خط مقدم تولید هستند را زمین‌گیر کرده است.

وی اضافه کرد: با توجه به قطب کشاورزی بودن و تولید نهال کشور در این شهرستان ایجاد بازار دایمی نهال و محل بورس محصولات کشاورزی می‌تواند در این عرصه به پویایی آن و توریسم کشاورزی کمک شایانی کند.

میاندوآب نیازمند توجه و توسعه مراکز درمانی است

یکی دیگر از شهروندان میاندوآبی توجه و توسعه مراکز درمانی را خواسته خود از رییس جمهور بیان کرد و گفت: نوسازی و احداث ساختمان جدید بیمارستان عباسی و افزایش تعداد بیمارستان و تخت های بیمارستانی در این شهرستان با توجه به گستردگی جمعیت و موقعیت جغرافیایی این شهرستان به عنایت ویژه مسوولان نیاز دارد.

سجاد آزادی ایجاد مراکز پیشرفته درمانی شامل مراکز درمانی بینایی، مراکز سنگ شکن کلیه، ام. آر. آی و کلینیک های تخصصی که در میاندوآب‌ وجود ندارد را مطالبه بعدی خود عنوان کرد.

یکی از دامداران میاندوآبی نیز با اشاره به عدم مدیریت نهاده های دامی در این شهرستان گفت: یک سوم دام سنگین استان در میاندوآب پرورش و تولید می شود، اما بالا بودن قیمت نهاده های دامی نظیر سویا، ذرت، جو و علوفه یکی از تهدیدهای جدی تولید در این حوزه است.

حسین محمدیان افزود: با این روند دام های تولیدی در دست دامدار مانده و عرضه آن در بازار به دلیل پایین بودن قیمت و متضرر بودن دامدار با توجه به هزینه ها عملا این بخش را تحت تاثیر قرار داده که از مقام عالی قوه مجریه می‌خواهیم این مهم را مورد بررسی قرار دهند.

احیای دریاچه ارومیه نیازمند تغییر سیستم آبیاری و تغییر الگوی کشت 

یکی از فعالان اجتماعی و محیط زیست میاندوآب نیز می گوید: بزرگترین مشکل آذربایجان غربی و ایران در حوزه محیط زیست، خشک شدن دریاچه ارومیه است به طوری که بیشترین ورودی آب از سمت این شهرستان و بیشترین برداشت هم در دشت میاندوآب است.

بابک نژادبهمن افزود: علاوه بر کارهای انجام شده، تغییر سیستم آبیاری و تغییر الگوی کشت در چهارمین جلگه بزرگ کشور و دشت میاندوآب جزو ضروریاتی مهم برای استفاده بهینه از آب و احیای دریاچه ارومیه است که یکی از اقدامات بسیار مهم دولت جناب آقای رییسی است.

وی اضافه کرد: دومین مشکل بزرگ شهرستان میاندوآب به علت کشاورزی بودن منطقه، احداث صنایع تبدیلی محصولات کم آب بر و همچنین دیگر صنایع برای جلوگیری از بحران اشتغال و مهاجرت به مرکز کشور است.

این شهروند میاندوآبی مشکل بیکاری به‌ویژه در بین جوانان تحصیلکرده و بانوان را از بزرگترین معضل‌ جامعه دانست و اظهار داشت: بیکاری مشکلات متعدد اجتماعی را بدنبال دارد که از دولت آقای رییسی انتظار می رود برنامه ای ویژه ای برای اشتغال‌زائی و استفاده از پتانسیل های بومی استان آذربایجان غربی به مسوولان گوشزد کند.

این فعال محیط زیستی و اجتماعی میاندوآب گفت: خام فروشی منابع معدنی و کشاورزی هم یکی از دیگر مشکلات بزرگ آذربایجان غربی است که با احداث صنایع تبدیلی می توان علاوه بر رفع مشکل اشتغال‌زایی، برای کشور و استان آذربایجان غربی ارزش افزوده ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور به همراه جمعی از اعضای هیأت دولت روز جمعه ۳۰ اردیبهشت در سفری یک روزه به استان آذربایجان غربی سفر می‌کند.

در این سفر وزرا و اعضای هیات دولت، آیت الله رئیسی را همراهی خواهند کرد و به عنوان نمایندگان دولت در شهرستان های مختلف حضور خواهند داشت.

در جریان بازدیدها، دیدارها و جلسات سفر رییس جمهور و برخی اعضای هیات دولت به آذربایجان غربی، تصمیمات و اعتبارات مهمی برای کاهش مشکلات این استان در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در نظر گرفته خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha