به گزارش ایرنا علی محمد چوپانی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی گرگان با مشاور طرح جامع منطقه آزاد اینچه برون، افزود: اجرای این طرح در مقایسه با ایجاد راه آهن اینچه برون - گرمسار ، صرفهجویی کلان در تخصیص اعتبار دارد و با ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری، دسترسی مازندران و گلستان را به شاهرود و جنوب کشور فراهم می کند.
چوپانی کوتاه شدن ۵۲۰ کیلومتر مسیر ریلی، کاهش حمل بار از ۲۵ روز به پنج روز، کاهش چشمگیر هزینه اتصال اینچه برون به شاهرود، جابجایی سالانه ۲۴ میلیون تن کالا به صورت رفت و برگشت از طریق این خط ریلی و افزایش علاقمندی متقاضیان برای سرمایه گذاری را از مهم ترین مزایای اجرای ساخت راه آهن اینچه برون - شاهرود برشمرد.
به گفته صاحبنظران اقتصادی منطقه، ایجاد راه آهن اینچه برون - گنبد - آزادشهر - شاهرود میتواند گره کمبود زیرساختهای توسعهای گلستان را باز کرده و ارتباط این استان با کشورهای آسیای میانه را از طریق این خط ریلی و اتصال آن به خط سراسری شمال - جنوب بیشتر و فرصت سرمایهگذاری بخش خصوصی در این استان شمالی را بیش از پیش فراهم کند.
این خط آهن در مرز اینچه برون به راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان متصل می شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی گلستان همچنین استمرار ایجاد خط عریض و تامین آب از طریق ایجاد ایستگاه آب شیرین کن از محل سایت پرورش میگو گمیشان در منطقه آزاد اینچه برون را به مشاور طرح پیشنهاد داد.
کمک به عملیاتی شدن منطقه آزاد اینچه برون
مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون گفت: عملیاتی شدن منطقه آزاد اینچه برون جزو مطالبه عمومی مردم و مسوولان گلستان است و همه از جمله اتاق بارزگانی استان برای تسریع در راه اندازی آن بیش از گذشته کمک کنند.
حسن ملکحسینی افزود: در ۴۰ روز اخیر اقدامات بسیار خوبی برای رفع موانع آن صورت گرفته که در آینده اتفاق خوبی رخ خواهد داد.
منطقه آزاد اینچه برون ۱۲ هزار و ۵۵۷ هکتار وسعت دارد.
ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ مورد تصویب نهایی قرار گرفت.
منطقه اینچه برون گلستان با برخورداری از زیرساختهای مانند گمرک، پایانه مرزی، ویژه اقتصادی اترک و خط ریلی بین المللی و تصویب ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی آن به اعتقاد کارشناسان ظرفیتی بِکر برای توسعه و پویایی اقتصاد کشور و این استان شمالی به شمار میرود.
گمرک اینچهبرون واقع در نوار شمالی شهرستان ۳۷۵ هزار نفری گنبدکاووس که حدود سه دهه قدمت دارد و از آن بهعنوان دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه یاد میشود، تنها محل تردد زمینی استان گلستان به ترکمنستان است که در آذر ۹۳ یک خط ریلی از این مرز به مقصد ترکمنستان و در ادامه قزاقستان به بهرهبرداری رسید.
اینچه برون مرکز گمرکات استان گلستان است و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.
نظر شما