۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰:۳۶
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 84760333
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روسیه: غلات اوکراین در مقابل دریافت سلاح به اروپا صادر می‌شود

نیویورک - ایرنا- نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت که روسیه احتمال می دهد غلات اوکراین در ازای کمک نظامی به این کشور به اروپا صادر می شوند.

واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل افزود: ما دلایلی داریم که نشان می دهند این غلات برای تغذیه گرسنگان در نیمه جنوبی جهان استفاده نمی شوند، اما در انبار غلات تعدادی از کشورهای مختلف اروپایی ذخیره می شود.

این مقام دولت ولادیمیر پوتین در سازمان ملل اضافه کرد:  ما فکر می کنیم اوکراین هزینه دریافت تسلیحات غربی را از این طریق پرداخت می کند.

سفیر روسیه در سازمان ملل همچنین گفت که تحریم های کشورهای غربی علیه روسیه و بلاروس حتی قبل از شروع "عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین" به بخش کشاورزی آسیب رسانده بودند.

وی توضیح داد: تحریم های غیرقانونی یکجانبه علیه روسیه و بلاروس به بخش کشاورزی آسیب رسانده است و این آسیب ها حتی قبل از حوادث اوکراین پدیدار شدند.

این در حالی است که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روسیه را متهم به استفاده از غذا به عنوان یک سلاح در اوکراین کرد و گفت: به نظر می رسد دولت روسیه فکر می کند که استفاده از غذا به عنوان یک سلاح به  دستیابی به اهدافی که تهاجم نتوانسته است به آنها دست یابد از جمله شکستن روحیه مردم اوکراین، منجر می شود.

وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل ادعا کرد: تامین غذا برای میلیون ها اوکراینی و میلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان به معنای واقعی کلمه توسط ارتش روسیه گروگان گرفته شده است.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: تحریم های غرب علیه روسیه باعث ناامنی غذایی در سراسر جهان نمی شود. تحریم‌ها مانعی در مقابل  صادرات غذا و کود روسیه نیست، تحریم‌های اعمال ‌شده توسط آمریکا  و بسیاری از کشورهای دیگر عمدا بگونه ای  طراحی شده اند که شامل تولید غذا، کود و بذر روسیه نمی شوند.

بلینکن مدعی شد که واشنگتن با کشورها برای مطلع ساختن آنها از معافیت های تحریمی آمریکا علیه روسیه در ارتباط با غذا و کود همکاری می کند تا جریان محصولات غذایی امکان پذیر شود.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار داشت: در سراسر جهان، ۴۹ میلیون نفر در ۴۳ کشور در سطح اضطراری گرسنگی هستند و جنگ در اوکراین اکنون جنبه وحشتناک جدیدی به گرسنگی جهانی داده است.

دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره امنیت غذایی که به ریاست آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش ریاست دوره ای شورای امنیت را در ماه جاری میلادی بر عهده دارد، تشکیل شد،  گفت: حمله روسیه به همسایه خود (اوکراین) عملاً به صادرات مواد غذایی این کشور پایان داده است.

گوترش تصریح کرد: افزایش تا ۳۰ درصدی قیمت مواد غذایی اصلی، مردم را در کشورهای آفریقا و خاورمیانه از جمله کامرون، لیبی، سومالی، سودان و یمن تهدید می کند.

وی اظهار داشت: وقتی جنگ به راه می افتد، گرسنگی در میان مردم پدیدار می شود. حدود شصت درصد از مردم جهان که با کمبود غذا مواجه هستند در مناطقی زندگی می‌کنند که در آنها جنگ وجود دارد. هیچ کشوری از گرسنگی مصون نیست. در ماه آوریل، برنامه جهانی غذا و شرکای آن، بین بیش از ۳ میلیون اوکراینی غذا و پول نقد توزیع کردند. این درحالی است که تا ماه مارس، اوکراین  جهان را با ذخایر فراوان غذا تغذیه می کرد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته، بیشتر ۱۴۰ میلیون نفری که در سراسر جهان از گرسنگی حاد رنج می‌برند، تنها در ۱۰ کشور از جمله افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، هائیتی، نیجریه، پاکستان، سودان جنوبی، سودان، سوریه و یمن زندگی می کردند. هشت کشور از این کشورها در دستور کار این شورای امنیت  قرار دارند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

جنگ در اوکراین در سومین ماه به سر می‌برد  و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha